به گزارش خبرگزاری ایران پرس، گفت وگو درباره گسترش همکاری و روابط کشورمان و چین و تبادل نظر درباره تحولات منطقهای و بینالمللی، دستور کار سفر ظریف به پکن اعلام شده است.
ایران و چین علاوه بر اینکه همکاریهای خوبی در بخشهای مختلف اقتصادی، تجاری، صنعتی و علمی دارند، در عرصههایی مانند مقابله با یکجانبهگرایی و دخالت آمریکا در امور داخلی کشورها، و نیز تاکید بر همکاری جمعی و همگرایی برای رفع بحرانهای منطقهای اتفاق نظر دارند.
با توجه به اهمیت روابط دوجانبه ایران و چین در پنجاهمین سالگرد برقراری روابط دیپلماتیک دو کشور و تاثیر گسترش این روابط بر تحولات منطقه غرب آسیا، آسیای مرکزی و قفقاز، بیش از پیش جدیدت تهران و پکن را برای حرکت در مسیر عمیقتر شدن روابط نشان میدهد.
در شرایطی که آمریکا با فشار حداکثری و تحریمهای اقتصادی تلاش دارد عرصه را بر ایران سخت کند اما چین شریک مطمئن اقتصادی ایران بوده و به همکاریهای اقتصادی و تجاری خود با تهران ادامه داده است.
با توجه به تداوم روابط خوب تهران و پکن و فرارسیدن پنجاهمین سالگرد برقراری روابط دیپلماتیک، ایران و چین مصمم به گسترش همکاریهای راهبردی هستند که در قالب سند 25 ساله در بخشهای مختلف تعریف شده است.
در همین زمینه، محمود واعظی، رئیس دفتر رئیس جمهوری در گفت وگو با خبرگزاری ایرانپرس، با اهمیت خواندن سفر ظریف به پکن گفت، ایران و چین در بخشهای اقتصادی، سیاسی و دیگر ابعاد همکاری خوبی دارند و سند 25 ساله سبب میشود دو کشور بتوانند هدفمند برای بخشهای مختلف برنامهریزی کنند.
ایران ظرفیتهای خوب اقتصادی در بخشهای مختلف از جمله صنعت نفت و گاز، قطعهسازی، خودرو و گردشگری دارد که درچارچوب برنامهریزی دقیق و تعهدهای دوجانبه با چین میتوان منافع مشترک را پیش برد.
در این میان، بخش گردشگری با اهمیت بیشتری درچارچوب همکاریهای بلندمدت ایران و چین تعریف شده و به عبارتی گردشگری یکی از بخشهای مهم مندرج در سند 25 ساله همکاریهای راهبردی ایران و چین اعلام شده است.
در همین زمینه، علیاصغر مونسان، وزیر گردشگری، میراث فرهنگی و صنایعدستی ایران در گفت وگو با خبرگزاری ایرانپرس اظهار کرد، یکی از نقاط بسیار مهم سند 25 ساله همکاری ایران و چین توجه به بخش گردشگری است.
ظرفیتهای گسترده گردشگری و صنایعدستی ایران و چین، نشان از توجه ویژه به این صنعت در همکاریهای بلندمدت دو کشور دارد. سفر 150میلیون گردشگری چینی در سال به مناطق مختلف جهان، فرصت خوبی برای ایران است تا سهم قابل توجهی از ظرفیت عظیم گردشگری چین را به خود اختصاص دهد.
فهم، درک، نگاه و منافع مشترک، از ایران و چین دو شریک قابل اعتماد ساخته است که در سختترین شرایط همکاریهای خود را ادامه میدهند و در تلاشند با هدفمندسازی همکاریها در بخشهای مختلف، بیش از پیش منافع مشترک را تامین کنند. /115
کرمی