تهران- ایران پرس: رییس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی گفت‌وگو را عنصری مهم برای بکارگیری عقلانیت و دوری از خشونت دانست و گفت: عقلانیت و اعتدال دو شاخصه اصلی ادیان است و غرب منشأ افراط گرای دینی است.

به گزارش خبرگزاری ایران پرس، «ابوذر ابراهیمی‌ترکمان» در وبینار «بررسی 25 سال گفت‌وگو و همکاری مشترک، وضعیت حال و چشم‌انداز آینده» اظهار داشت: افراط گرایی دینی و نقطه مقابل آن یعنی بی ارزش کردن ادیان و تاختن به مقدسات دینی، حمله به اماکن مذهبی و نفرت پراکنی هر دو تیغه یک قیچی هستند و سعی در محو کامل دین این موهبت الهی که بشر را از گمراهی می‌راند، دارند. 

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت‌وگو را عنصر مهمی برای به کارگیری عقلانیت و دوری از خشونت دانست و تأکید کرد: گفتگوهایی برای یافتن راه حل رفع بحران‌ها و مشکلات پیش‌روی بشریت می‌تواند چشم‌انداز تأثیرگذاری را ترسیم کند.

ابراهیمی ترکمان جوهر اصلی ادیان الهی را دعوت به خداپرستی دانست و گفت: این دعوت دارای دو شرط اساسی است، یکی باور قلبی و دیگری ظهور آثار خداپرستی در عمل یک فرد مؤمن. امروز مشکل اساسی در میان دین باوران، تبدیل باورها و اعتقادات به عمل است. بد عملی یا بی‌عملی، هر دو می‌تواند دین را در حّد حفظ ظاهر تنزل دهد.

وی در ادامه سخنانش، مطرح کرد: افراط گرایی و گرایش به خشونت به معنی حذف دیگران، هیچگاه در دین اسلام و مسیحیت پذیرفته نشده است، زیرا دینی که به عقلاینت دعوت می‌کند ابتدا راه خشونت را می‌بندد، چه آنکه خشونت زمانی پدید می‌آید که عقلانیت کنار رود.

در بخش پایانی این وبینار بین‌المللی، تقدیرنامه مشترک صاحب نظران و اندیشمندانی که در طول این 25 سال در برگزاری و اجرای این گفت‌وگوها مشارکت داشته‌‌اند، به امضای رییس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی و دبیرکل اجرايي شورای جهانی کلیساها رسید.

وبینار «بررسی 25 سال گفت‌وگو و همکاری مشترک، وضعیت حال و چشم‌انداز آینده» به مناسبت بزرگداشت بیست‌وپنجمین سالگرد آغاز گفت‌وگوهای مرکز گفت‌و‌گوی ادیان و فرهنگ‌ها و شورای جهانی کلیساها، برگزار شد.

117

بیشتر بخوانید:

 ابراهیمی‌ترکمان: فرهنگ اسلامی؛ نقطه اشتراک کشور‌های اسلامی

ترکمان: گفت‌وگوی بین ادیان، سبب نزدیکی ملت‌ها به یکدیگر می شود