ایران پرس: رهبر معظم انقلاب اسلامی در پیامی از جوانان فرانسوی خواستند از رئیس جمهور خود بپرسید، چرا از اهانت به پیامبر خدا حمایت می‌کند و آن را آزادی بیان می‌شمارد؟

حضرت آیت الله خامنه‌ای چهارشنبه‌شب در این پیام خطاب به جوانان فرانسوی تصریح کردند: آیا معنی آزادی بیان این است: دشنام و اهانت، آن هم به چهره‌های درخشان و مقدس؟ آیا این کار احمقانه، توهین به شعور ملتی نیست که او را به ریاست خود انتخاب کرده است؟

رهبر معظم انقلاب اسلامی در سوالی دیگر از جوانان فرانسوی تاکید کردند، چرا تردید در هولوکاست جرم است؟ و اگر کسی چیزی در این‌باره نوشت باید به زندان برود، اما اهانت به پیامبر آزاد است؟

اظهارات امانوئل مکرون، رئیس جمهوری فرانسه در تأیید کاریکاتور توهین‌آمیز به پیامبر گرامی اسلام (ص) باعث خشم مسلمانان در سراسر جهان شده است. توهین به ساحت پیامبر گرامی اسلام (ص) بارها در فرانسه به اسم آزادی بیان تکرار شده است.

برخی کشورهای غربی از جمله فرانسه درچارچوب دموکراسی و آزادی بیان سیاست و منافع سیاسی خود را پیش می‌برند. اسلام‌هراسی در غرب درحالی از سوی فرانسه دنبال می‌شود که دین مبین اسلام، دین رحمت، صلح و دوستی است.  

پیامبر گرامی اسلام (ص) نقطه وحدت بین مسلمانان و مورد احترام حتی دیگر ادیان الهی است. احترام گذاشتن به ادیان مختلف الهی، اساس محبت و صلح و اعتمادسازی بین مردم است.

افراط‌ گرایی در هر دین و مذهبی محکوم است اما نباید چنین تحرکاتی به ابزاری در خدمت پیشبرد منافع سیاسی مقامات فرانسوی قرار گیرد. توهین رئیس جمهوری فرانسه به پیامبر گرامی اسلام (ص) به بهانه آزادی بیان و عقیده، قابل دفاع نیست و به صلح و همزیستی‌ سازنده بین پیروان ادیان مختلف کمک نمی‌کند.   

در همین زمینه، کاردینال مار لوئیس رافائل ساکو، کشیش کلیسای کلدانی در عراق و جهان روز چهارشنبه در بیانیه‌ای تاکید کرد، همه ادیان باید منبعی برای محبت، صلح، همکاری و اعتمادسازی بین مردم باشند و نه اینکه نفرت و خشونت را ترویج کنند.

رفتار رئیس جمهوری فرانسه در برابر مسلمانان مورد تایید هیچ دین و آینی نیست و حتی سبب نگرانی در جهان می‌شود. دوگانگی مکرون در استفاده از آزادی بیان آن هم در جایگاه رئیس جمهوری فرانسه، بی‌احترامی به ملتی است که به وی رای دادند، زیرا آزادی بیان به معنای توهین به ادیان دیگر نیست.  

نکته جالب اینکه دفاع رئیس جمهوری فرانسه از اقدام نشریه شارلی‌ابدو در نشر کاریکاتور توهین‌آمیز به ساحت پیامبر گرامی اسلام (ص) درحالی است که اگر فردی در همین جامعه فرانسه درباره برخی موضوع‌های تاریخی مانند هولوکاست تردید کند، محاکمه خواهد شد.

این دوگانی در جامعه غرب به ویژه فرانسه، رویکردی غالب بوده و در سایه همین سیاست، برخی کشورهای غربی راهبرد خود را در برابر جهان اسلام تعریف کردند که اسلام‌هراسی اصل ثابت آن است.

نویسنده: علی کرمی

112

بیشتر بخوانید:

پیام رهبر انقلاب اسلامی خطاب به جوانان فرانسه در پی اقدام توهین‌آمیز رئیس‌جمهوری فرانسه درباره پیامبر اعظم(ص)

تجمع مردم ایران در مقابل سفارت فرانسه و انتشار بیانیه

پیامدهای اجتماعی نفرت‌پراکنی دولت فرانسه