درادامه این ادعای نخ نما شده؛ «عادل الجبیر» وزیر مشاور در امور خارجه عربستان در مصاحبه ای اظهار کرد: "اگر برنامه هستهای ایران متوقف نشود، عربستان این حق را خواهد داشت تا خود را به سلاح هستهای مجهز کند."
«کاظم غریب آبادی» نماینده دائم جمهوری اسلامی ایران نزد سازمان های بین المللی مستقر در وین، سه شنبه شب در واکنش به این اظهارات در توییتر نوشت: "اگر ریاض به دنبال تعقیب برنامه سلاح هسته ای یا بهانه ای برای توجیه عدم همکاری با آژانس بین المللی انرژی اتمی است، شهامت به خرج داده و هزینه اش را بپردازد."
غریب آبادی خطاب به عادل الجبیر تصریح کرد: "فرافکنی و هراس افکنی، دو شیوه کلاسیک و معمول مورد استفاده عوامفریبان است. کارهای غلط خود را به گردن دیگران نیندازید."
استفاده ابزاری مقامات سعودی از ادعاهای موهوم درباره برنامه هسته ای ایران
نکته مهم در تحلیل لایه های پنهان این موضوع، استفاده ابزاری مقام های سعودی از ادعاهای موهوم درباره برنامه هسته ای ایران بعنوان پوششی برای مشروعیت سازی در زمینه فعالیت های هسته ای غیر متعارف است.
به عبارتی دیگر؛ سعودی ها در حال زمینه سازی برای حرکت به سمت سلاح اتمی هستند که مفهوم آن ایجاد لایه های تازه ای از تهدیدهای امنیتی درمنطقه است.
«اولی هاینونن» معاون و رئیس سابق بازرسان تسلیحاتی و هستهای آژانس بین المللی انرژی اتمی و استاد دانشگاه هاروارد در این خصوص می گوید: "عربستان سعودی واقعاً شفافیت هستهای را نشان نداده است به عنوان مثال، این کشور پروتکل الحاقی آژانس را هنوز امضا نکرده است. ما همچنین برنامههای انرژی هستهای روشن و واضح ریاض را به غیر از تعیین تعداد راکتورهای هستهای که باید ساخته شوند، مشاهده نکرده ایم. آنها همچنین در برنامههایشان برای ساخت راکتورهای تحقیقاتی اقدامی انجام نداده اند."
نیویورک تایمز ماه اوت گذشته در گزارشی درباره فعالیت های پنهان اتمی آمریکا از وجود سازهای در نزدیکی تاسیسات تولید صفحات خورشیدی در منطقهای واقع در حومه ریاض خبر داد و افزود: "کارشناسان گمان میکنند این سازه میتواند یکی از مجموعه سایتهای هستهای اعلام نشده (سعودیها) باشد. یکی از این تأسیسات احتمالاً تأسیسات تهیه کیک زرد است که در منطقه دورافتاده «العلا» در شمال غرب عربستان سعودی واقع شده است."
دو سال قبل «محمد بن سلمان» ولیعهد سعودی، در شهر «ملک عبدالعزیز» با اعلام آغاز بهره برداری از هفت پروژه از جمله یک رآکتور هستهای از پروژه هستهای شدن عربستان رونمایی کرد . این در حالی بود که وی در مصاحبه ای با «سی بی اس» مدعی شد: "کشورش به دنبال دستیابی به بمب هستهای نیست، اما اگر ایران چنین کاری کند، او نیز ابایی نخواهد داشت!"
برنامه هستهای عربستان در حالی با چراغ خاموش پیش میرود که «یوکیا آمانو» مدیرکل فقید آژانس بینالمللی انرژی اتمی در اواخر دوره ریاستش بر این سازمان اعلام کرده بود: "عربستان سعودی باید پیش از وارد کردن سوخت هستهای برای رآکتور در حال تکمیل ریاض، با برنامه بازرسیها و دیگر پادمانهای آژانس موافقت کند."
اکنون این سوال وجود دارد که چه اتفاقی رخ داده که مقامات سعودی را پریشان کرده و آنها را به تکرارفرافکنی درباره فعالیت های هسته ای ایران واداشته است. علت تکرار دروغ پردازیها و فرافکنی برضد ایران را باید درسردرگمی سعودی ها و نگرانی از آینده سیاسی شان با توجه به فروپاشی هژمونی امریکا در منطقه و جهان جست وجو کرد.
نویسنده: جمشید امین زاده
117
بیشتر بخوانید:
غریب آبادی خطاب به عادل الجبیر: کارهای غلط خود را به گردن دیگران نیندازید