به گزارش خبرگزاری ایران پرس، در روز سوم برگزاری این اجلاس، پرونده «هنر نگارگری (مینیاتور)» به صورت مشترک با کشورهای ترکیه، جمهوری آذربایجان و ازبکستان مورد بررسی قرار گرفت و به ثبت جهانی رسید.
«محمدحسن طالبیان»، معاون میراث فرهنگی کشور در حاشیه برگزاری این اجلاس مجازی گفت: «ثبت یک هنر خاص برای یک کشور جایگاه نیاکان مردمان آن کشور را برجسته کرده و نوعی واکنش عاطفی را نسبت به میراث فرهنگی و هنری ایجاد خواهد کرد.»
طالبیان این هنر را نوع خاصی از نقاشی عنوان کرد که بر اساس ویژگیهای فرهنگی، ادبی و الزامات مبتنی بر مواد اولیه از قبیل طلا، نقره، شنگرف و لاجورد و نوع نگاه به جهان، طبیعت و تفسیر آن، در جوامع سنتی شکوفا شده و تا به امروز باقی مانده است.
سه پرونده «مراسم زیارت کلیسای تادئوس» به صورت مشترک با ارمنستان، «جشن مهرگان» به صورت مشترک با تاجیکستان و «هنر ساختن و نواختن عود» به صورت مشترک با سوریه در روز پنجشنبه ۲۷ آذرماه ۹۹ مورد بررسی اعضای کمیته قرار خواهد گرفت.
پانزدهمین اجلاس مجازی کمیته بینالدول میراث فرهنگی ناملموس که از روز دوشنبه ۲۴ آذرماه ۹۹ به میزبانی جامائیکا آغاز به کار کرده است تا ۲۹ آذرماه ۹۹ ادامه دارد.
نشستهای این کمیته هر روز به صورت آنلاین از ساعت ۴ تا ۷ بعدازظهر برگزار میشود.// 114
بیشتر بخوانید:
تصاویر: نگارگری در کلیسای وانک اصفهان
گزارش: نگارگری متفاوت در دیار فرشچیان