کنفرانس بین‌المللی تجارت، سرمایه‌گذاری و همکاری‌های اقتصادی ایران و چین با هدف بررسی چالش‌ها و ارائه آخرین راهکارها توسط موسسه بین‌المللی پژوهش‌های صنعتی ایران برگزار شد . 

به گزارش خبرگزاری ایران پرس، در این کنفرانس چهار ساعته که دیروز چهارشنبه برگزار شد، بیش از ۱۰۰ فعال اقتصادی و مسئولان مرتبط بخشهای دولتی و تشکلهای بخش خصوصی به بیان دیدگاه ها و نظرات خود در زمینه توسعه مبادلات تجاری بین دو کشور پرداختند. 

«سینا سنجری»، دبیر کنفرانس، هم‌فکری و تعامل بیشتر تمام نهادها و تشکل‌های سیاستگذار و فعال در حوزه صادرات کشور جهت بهره‌وری حداکثری در توسعه روابط تجاری و اقتصادی با جمهوری خلق چین خواستار شد. ‌

همچنین «جمشید نفر»، رئیس کمیسیون صادرات اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران در این کنفرانس تاکید کرد: برگزاری این کنفرانس‌ها کمک می‌کند تا ظرفیت‌های داخلی را شناسایی و جهت توسعه فعالیت‌های کشور استفاده کنیم.

نفر افزود سرمایه اصلی ایران معادن و مخازن نفت نیست، بلکه سرمایه اصلی جوانانی هستند که نتوانسته‌ایم به درستی از ظرفیت ، توان و تخصص آن‌ها استفاده کنیم.

«آرمان خالقی»، عضو هیئت‌ مدیره خانه صنعت، معدن و تجارت ایران نیز با حضور در کنفرانس بین‌المللی تجارت، سرمایه‌گذاری و همکاری‌های اقتصادی ایران و چین اعلام کرد چین نخستین کشور و دومین مقصد صادراتی کشورمان به شمار می‌رود.

وی با ارائه آمار ۸ ماهه نخست امسال افزود: بر اساس این آمار در حوزه الکترونیک حدود ۲۹۵ دلار صادرات داشتیم و دو هزار و ۶۵۳ قلم کالا وارد کرده‌ایم، این تفاوت یعنی خام فروشی داشته‌ایم و باید تفاوت قیمت را بررسی کرد تا استنتاج شود چه محصولی با ارزش افزوده و کیفیت بالا می‌توان تولید و صادر کرد.

«مسعود حافظی»، معاون دفتر توسعه کسب‌وکار بین‌الملل معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری نیز در این کنفرانس با اشاره به اینکه کشور چین با اتخاذ ویژه سیاستگذاریها و برنامه‌ریزیهای کوتاه مدت و بلند مدت کلان در حوزه تجارت جهانی و اولویت بخشی و پایبندی به آنها توانسته به یک ابر قدرت اقتصادی در حوزه بین المللی تبدیل شود، گفت: این کشور در آینده ای نزدیک با توجه به برنامه ریزی‌های موفق اقتصادی قطعا جایگزین آمریکا خواهد شد و این امر دور از ذهن نیست.

مسعود حافظی با بیان اینکه معاونت علمی فناوری ریاست جمهوری به عنوان یکی از بخش‌های توانمند دولت وظیفه حمایت از شرکت‌های خصوصی و دانش بنیان را دارد، ابراز امیدواری کرد ایران در آینده به جای وارد کننده از چین، شریک استراتژیک آن کشور باشد. 

معاون دفتر توسعه کسب‌وکار بین‌الملل معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در ادامه با اشاره به برخی آمار شرکت‌های دانش بنیان افزود: حدود پنج هزار و ۴۰۰ شرکت دانش بنیان در کشور فعالند که یک سوم آن‌ها شرکت‌های نسبتاً بزرگ با وضعیت مطلوب هستند که خدمات قابل توجهی در حوزه‌های کشاورزی،‌ تکنولوژی، صنایع و ماشین آلات پیشرفته، خدمات فنی و مهندسی و فناوری اطلاعات و غیره را ارائه می‌کنند. در کنار این تعداد شرکت دانش بنیان نیز یک هزار و ۴۰ شرکت خلاق وجود دارد که فناوری پیچیده ای ندارند اما محصول آن‌ها نوآورانه و بدیع است.

«جواد فکری»، رئیس اداره برنامه ریزی و سیاست‌های اقتصادی وزارت امورخارجه نیز در این کنفرانس گفت: شرکت‌های صادر کننده این نکته را مورد توجه داشته باشند که چین یک اقتصاد متمرکز و مدیریت شده دارد و توصیه می‌کنم بازرگانان ایرانی از ابتدای شروع به کارشان با طرف چینی با سفارت کشورمان در ارتباط  تنگاتنگ باشند. //114

بیشتر بخوانید: 

چین: با مذاکره مجدد بر سر برجام مخالفیم

ارز دیجیتال چین؛ اولین ارز دیجیتال مستقل در جهان

آمریکا: چین تهدید اقتصادی-نظامی اصلی در آسیا است