به گزارش خبرگزاری ایران پرس، افتتاح گذرگاه «ریمدان - گبد» نوید رونق اقتصادی میان ایران و پاکستان و همچنین افزایش رفت و آمد مردمی است که سبب تقویت روابط و ایجاد فرصتهای بیشتر در مسیر گسترش تعاملات اقتصادی بازرگانی میشود.
مقامات ایران و پاکستان طی سالهای اخیر طرح افزایش گذرگاههای مرزی را در دستور کار قرار دادند و آخرین تحول آن نیز مربوط به سفر ماه گذشته «محمدجواد ظریف» وزیر امور خارجه ایران به اسلام آباد و اعلام خبر خوش بازگشایی مرز ریمدان میشود.
ایران و پاکستان با داشتن 909 کیلومتر مرز مشترک تنها از یک گذرگاه مرزی «میرجاوه - تفتان» برخوردار بودند؛ با توجه به اینکه مرز میرجاوه-تفتان تنها گذرگاه رسمی میان ایران و پاکستان جهت تبادل تجارت و رفت و آمدهای شهروندان شناخته میشود، فعالیت گذرگاه جدید ریمدان محدودیتهای پیش روی بازرگانان پاکستانی به ویژه ساکنان ایالت بلوچستان برای دسترسی به نقطه صفر مرزی را کاهش میدهد.
عمده تجارت ایران و پاکستان از طریق مسیر زمینی منتهی به گذرگاه مرزی میرجاوه (تفتان) انجام میشود و در این بین ساکنان دو منطقه سیستان و بلوچستان ایران و ایالت بلوچستان پاکستان سهم بسزایی برای توسعه تجارت و همکاریهای اقتصادی میان دو کشور همسایه دارند. در عین حال فعالیت رسمی معبر ریمدان - گبد میتواند جان تازهای به مراودات مرزی ببخشد.
مرز ریمدان در نقطه صفر مرزی ایران و پاکستان بهترین مسیر و راه دسترسی ایران به 37 درصد جمعیت جهان (پاکستان، چین و هند) است؛ لذا توجه به زیرساختهای این مرز برای توسعه روابط تجاری و اقتصادی از الزامات است.
این مرز به عنوان یکی از مبادی رسمی جهت افزایش مبادلات بازرگانی با کشور پاکستان و اتصال آن به بندر مهم اقتصادی پاکستان یعنی کراچی نقش مهمی دارد و زمینه را برای اتصال کشور چین و کشورهای جنوب شرق آسیا به شرق اروپا فراهم خواهد کرد.
117
بیشتر بخوانید:
تاکید قالیباف بر گسترش همکاری های دوجانبه ایران و پاکستان در زمینههای مختلف