تهران- ایران پرس: سخنگوی وزارت امور خارجه با اشاره به برخی تحرکات آمریکا در منطقه تاکید کرد: ایران به دنبال تنش در منطقه نبوده و نیست اما در عین حال درباره دفاع از کشور ذره‌ای تردید نخواهد کرد.

به گزارش خبرگزاری ایران پرس، «سعید خطیب زاده» روز دوشنبه در نشست خبری خود با اصحاب رسانه که به صورت مجازی برگزار شد، در پاسخ به سوال خبرنگار ایران پرس درباره فعالیت ارتش آمریكا در پایگاه العدید در قطر و ابراز نگرانی پنتاگون درباره تصمیمات روزهای پایانی «دونالد ترامپ» در کاخ‌سفید گفت: ایران به طور روشن گفته‌ و هشدار داده‌ است که مسئولیت هرگونه توطئه‌چینی با آمریکا است.

سخنگوی دستگاه دیپلماسی افزود: به آمریکا و دوستان در منطقه پیام داده‌ایم که آمریکا در روزهای پایانی حیات خود در کاخ سفید دست به ماجراجویی‌ جدیدی نزند.  

خطیب زاده اضافه کرد: ایران به دنبال تنش در منطقه نبوده و نیست و در عین حال درباره دفاع از کشور ذره‌ای تردید نخواهد کرد؛ همه امتحان کرده‌اند و پاسخ‌های ما را دیدند. امیدواریم عُقلایی که در واشنگتن هستند، تنش‌زدایی کنند.

سیاست خارجی ایران مبتنی بر حسن همجواری است

وی با بیان اینکه ایران با تمام قوا از منافع ملی خود دفاع می‌کند، گفت: سیاست جمهوری اسلامی مبتنی بر حسن همجواری است.

سخنگوی وزارت امور خارجه اظهار داشت: ایران در هیچ مقطعی اختلافات خود را در منطقه دیگری حل نکرده است ولی آمریکا کشورهای مجاور را پایگاه‌های ناامنی علیه ایران کرده است.

خطیب زاده تاکید کرد: بارها به کشورهای همسایه و دوست گفته‌ایم در برابر سرکشی‌های رژیم حاکم بر کاخ سفید وظایف خود را انجام دهند، هرچند براساس منشور ملل متحد در دفاع مشروع از خود تردیدی نداریم. 

سردار سلیمانی از ارکان توازن منطقه بود

سخنگوی دستگاه دیپلماسی درخصوص اظهارات اخیر «عادل عبدالمهدی» نخست‌وزیر پیشین عراق درباره آخرین سفر سردار سلیمانی به این کشور و ترور ایشان خاطرنشان کرد: در حال نزدیک شدن به سالگرد شهادت سردار سلیمانی هستیم. ایشان صلح‌سازترین ژنرال منطقه بود که میراث ایشان شکست تروریسم و چهره‌های خشونت‌بار وهابیسم در منطقه است. افراطی‌گری شکست نمی‌خورد و نخواهد خورد جز با خون‌های پاکی که ریخته شده است. 

وی با بیان اینکه به قول سردار سلیمانی ما ملت شهادتیم، ابراز داشت: آنچه از قول عادل عبدالمهدی گفته شده است، نکته درستی است. دولت عراق میزبان دولت سردار سلیمانی بوده‌ است. البته پیامی از سوی عربستان دریافت شده بود که خیلی دیپلماتیک نبود. واجد نکاتی بود که از طریق شورای همکاری خلیج فارس پاسخ داده شد. 

سخنگوی وزارت خارجه با اشاره به اقدامات این وزارتخانه برای پیگیری شهادت سردار سلیمانی بیان کرد: وزارت خارجه بعد از این مسئله به صورت تمام قد وارد ماجرا شد. جلسه‌ای در صبحگاه شهادت دریافت شد. اصلی ترین هدف ما روشن شدن ماهیت این اقدام دیپلماتیک بود که با ابزارهای دیپلماتیک این هدف را دنبال کردیم. بیش از پنج نامه و یادداشت رسمی در شورای امنیت سازمان ملل متحد داده شد. 

خطیب زاده اضافه کرد: سردار سلیمانی فقط فرمانده سپاه قدس نیست بلکه یکی از ارکان توازن منطقه‌ای و یکی از صلح‌سازترین شخصیت‌های منطقه بودند. ایشان با رهبران کشورهای منطقه روابط نزدیکی داشتند. آمریکا خطای راهبردی بزرگی انجام داد. 

آمرین ترور سردار سلیمانی را به پای عدالت می‌کشیم

وی با بیان اینکه تلاش کردیم با بی‌کیفر ماندن اقدام آمریکا مقابله کنیم، یادآور شد: آمرین این مسئله در دولت آمریکا تا زمانی که در محضر عدالت نیاوریم، متوقف نخواهیم شد. این مسئله بعد از 20 ژانویه نیز پیگیری خواهد شد. بخش مهمی از دیدارهای وزیر خارجه در این باره بوده است. تقریبا هیچ دیدار و تماسی نبوده است که وزیر خارجه در این رایزنی نکند. 

سخنگوی دستگاه دیپلماسی با بیان اینکه اگر گزارشگر سازمان ملل این اقدام را تروریستی نامید به خاطر گزارش وزارت خارجه بود، عنوان کرد: صدها دیدارهای دیپلماتیک با مقامات لشکری و کشوری انجام شده است. نمی‌گذاریم آمرین و عاملین این اقدام در امان باقی بمانند. این موضوعی نیست که دولت و حاکمیت از این مسئله بگذارد. دولت آمریکا تا روز آخر باید پاسخگوی این مسئله باشد. 

به گفته این دیپلمات، این بخشی از اقدامات ماست. بخشی از آنها محرمانه بوده و قابل گفتن نیست. بخشی از اقدامات هم برعهده قوه قضاییه است.

همه می دانند عبور از خط قرمزهای ایران چه ریسکی دارد

سخنگوی وزارت امور خارجه درباره خبر منتشر شده مبنی بر حرکت زیردریایی اتمی اسرائیل به سوی ایران نیز اظهار داشت: این خبر هم براساس مفروضات رسانه‌ای است. همه می‌دانند خلیج فارس برای ایران چه معنایی دارد و ایران چه سیاستی را درخصوص منافع و امنیت ملی خود دارد. آنها می‌دانند عبور از خط قرمزهای ایران، چه ریسک‌هایی وجود دارد.

خطیب‌زاده در پاسخ به  آخرین وضعیت امضای توافق همکاری‌های جامع راهبردی میان ایران و افغانستان با توجه به سفر «حمدالله محب» به تهران هم گفت: سند همکاری‌های راهبردی ایران و افغانستان، در سفر «سیدعباس عراقچی» به کابل نهایی شده و فقط مسائل جزئی و عمدتا ویرایشی باقی مانده است؛ امیدواریم این توافق هرچه زودتر نهایی و به عنوان سند تنظیم روابط امضا شود تا روابط دو کشور در چارچوب مشخصی قرار گیرد. 

وی همچنین درباره آخرین وضعیت سند همکاری‌های راهبردی بلند مدت میان ایران و چین ابراز داشت: در سفر آخر وزیر امور خارجه کشورمان به چین این موضوع در ابعاد مختلف بحث شد. متون در چندین نوبت میان طرفین مبادله شده است. این سند یک نقشه راه میان دو کشور است و به جهت آنکه این سند به مباحث روز نمی‌پردازد، به دنبال تعریف یک سند راهبردی بلندمدت میان ایران و چین هستیم.

117

بیشتر بخوانید:

خطیب زاده: پاسخ ایران به تروریسم آمریکا، آشکار و شجاعانه خواهد بود