کرج- ایران پرس: رئیس موسسه تحقیقات واکسن و سرم‌سازی رازی گفت: واکسن رازی کوو پارس به عنوان نخستین واکسن تزریقی - استنشاقی پروتئین نوترکیب کووید- 19، واکسن خوبی خواهد بود.

به گزارش خبرگزاری ایران پرس، «علی اسحاقی» صبح امروز (دوشنبه) در نشست خبری رونمایی از واکسن رازی کوو پارس به عنوان نخستین واکسن تزریقی - استنشاقی پروتئین نوترکیب کووید- 19 افزود: واکسنی که موسسه رازی ایران تولید کرده است، به جز ترکیبات مورد نیاز واکسن، عنصر اضافه ای ندارد و رسانه ها به مخاطبان این اطمینان را بدهند که واکسن تولید شده، حاوی نکات منفی نیست.

رئیس موسسه رازی اظهار داشت: هر چند تجربه 96 ساله عقبه و پشتوانه تولید  واکسن رازی کوو پارس محسوب می شود، اما باید این واکسن تست های مربوط را بگذراند.

علی اسحاقی افزود: موسسه رازی، برای تولید واکسن کرونا، روی دو پلتفرم فعالیت دارد که تاکنون نتایج بالینی روی حیوانات، رضایت بخش بوده است.

وی تصریح کرد: برای کارآزمایی بالینی واکسن رازی کوو پارس، 27 دی امسال مصوبه کمیته اخلاق در پژوهش کسب شده است.

رئیس موسسه رازی خاطرنشان کرد: هم اکنون واکسن رازی کوو پارس برای تزریق انسانی آماده شده است و با صدور مجوز از طرف سازمان غذا و داروی ایران ، تزریق انسانی آغاز خواهد شد.

اسحاقی تصریح کرد: برای شناسایی داوطلبان تزریق واکسن رازی کوو پارس، بخشی در پایگاه اطلاع رسانی موسسه رازی ایران در نظر گرفته شده است و داوطلبان تزریق می توانند در آن سایت نام نویسی کنند.

واکسن رازی کوو پارس (اولین واکسن تزریقی – استنشاقی پروتئین نوترکیب کووید- 19) توسط موسسه تحقیقات واکسن و سرم سازی رازی و مطابق دستورالعمل سازمان جهانی بهداشت تولید شده است.

ساخت این واکسن توسط تیم ویژه ای از پزشکان، داروسازان دامپزشکان و شیمی دانان کشور در موسسه رازی انجام شده که دستورالعمل‌های سازمان جهانی بهداشت WHO و سازمان غذا و دارو FDA یه صورت کامل در آن رعایت شده است.

موسسه رازی از اسفند سال 1398 کار ساخت واکسن را آغاز و از روش واکسن پروتئینی نوترکیب که از ایمن ترین واکسن ها است، برای تولید واکسن استفاده شده است.

در فاصله اسفند 98 تا پایان فروردین 99، کار طراحی را تمام کرد، در اردیبهشت دوزسنجی و فرمولاسیون انجام شد و از خرداد ماه 99، این واکسن بر روی 500 حیوان آزمایش شد.

واکسن رازی کوو پارس تحت رهبری وزارت بهداشت و با کار کارشناسی دقیق سازمان غذا و دارو انجام شده است.

با تصویب کمیته ملی اخلاق، آزمایش انسانی این واکسن از به زودی بر روی 14 نفر در بیمارستان رسول اکرم (ص) تهران آغاز می شود.

117

بیشتر بخوانید:

رونمایی و آغاز مطالعات بالینی دومین واکسن ایرانی کرونا