به گزارش خبرگزاری ایران پرس، با اینکه چندین واکسن برای مقابله با ابتلا به ویروس کرونا ساخته شده و در حال استفاده برای برخی اقشار جامعه است، اما نباید استفاده از ماسک را کنار بگذاریم.
کارشناسان دلیل این مساله را توضیح می دهند.
یک واکسن موثر اولین قدم بزرگ برای پایان دادن به بیماری همه گیر کرونا است و این دقیقاً همان چیزی است که هم اکنون در سراسر آمریکا توزیع می شود، اما هنوز باید بدانیم روزهای استفاده از ماسک برای ما تمام نشده است.
گرچه گفته می شود که دو واکسن فایزر و مدرنا حدود 90 درصد در برابر ابتلا به کرونا ایمنی ایجاد می کنند اما هنوز نمی دانیم که این واکسنها، از انتقال ویروس به سایرین نیز جلوگیری می کنند یا خیر. به همین دلیل متخصصان اکیداً توصیه می کنند که همه از ماسک استفاده کنند و این کار شامل افرادی که واکسن زده اند نیز می شود.
در آزمایشات هر دو واکسن فایزر و مدرنا تنها افرادی تحت بررسی قرار گرفتند که به ویروس کرونا مبتلا شدند؛ بدین معنا که قویا این احتمال وجود دارد که افراد واکسینه شده پس از تزریق، آلوده به ویروس شده و هیچ علامتی نداشته باشند.
آنگاه این افراد ناقل ویروس هستند بدون آنکه بدانند و بزرگ ترین خطر آن است که ویروس را به سایر افرادی که هنوز واکسینه نشده اند، انتقال دهیم.
یک پزشک متخصص بیماری های عفونی در این زمینه می گوید: توزیع گسترده واکسن و دستیابی به ایمنی گلهای به زمان نیاز دارد (و تضمینی هم در این زمینه وجود ندارد)، بنابراین مداخلات غیر دارویی مانند استفاده از ماسک و رعایت فاصله اجتماعی همچنان برای جلوگیری از انتشار ویروس بسیار مهم خواهد بود.
وقتی هنوز بسیاری از آمریکایی ها در دریافت واکسن تردید دارند این یعنی افراد مستعد به ابتلای فراوانی وجود دارد.
همچنین باید به یاد داشته باشیم برخی از افراد قادر به واکسیناسیون نیستند، مانند افرادی که واکنش های آلرژیک شدید به مواد واکسن دارند و برخی از زنان باردار یا شیرده ممکن است واکسن را دریافت نکنند تا زمانی که اطلاعات بیشتری در مورد ایمنی واکسن در آن گروه ها جمع آوری شود.
مساله مهم دیگر در لزوم استفاده از ماسک، ظهور انواع جدیدی از ویروس کروناست. از آنجا که تصور می شود این عفونتهای جدید شدیدتر از قبلی است، اگر افراد واکسینه شده قادر به انتقال ویروس باشند و از ماسک استفاده نکنند، به راحتی ویروس را به افراد بیشتری منتقل می کنند.
پایگاه خبری بهداشت نیوز در ادامه تاکید می کند که دلیل دیگری نیز وجود دارد که حتی پس از واکسیناسیون، باید به ماسک زدن ادامه دهید. «میخال تال» دکترای ایمنی شناسی از دانشگاه استنفورد تاکید کرد: "در جامعه مدرن ما، از نظر وضعیت ایمنی نباید تبعیض قائل شویم و رعایت اصول اخلاقی یک حوزه بسیار حساس و لغزنده است. در حال حاضر برخی از افراد برای رعایت همه جانبه استفاده از ماسک ابراز دشواری می کنند. هنگامی که برخی از افراد واکسینه و احتمالا ایمن شوند، نیازی به رعایت مقررات و شیوه نامه های بهداشتی ندارند. آنگاه یک بینظمی اجتماعی رخ داده و نتیجه آن چیزی جز دردسر و ابتلای بیشتر و بیشتر نیست."
توصیه های مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری (CDC) روشن است. طبق دستورالعمل های این مرکز، در حال حاضر اطلاعات کافی برای اعلام توقف استفاده از ماسک و پایان خودداری از تماس نزدیک با دیگران برای جلوگیری از شیوع ویروس در دسترس نیست.
طبق رهنمودهای CDC، ما باید فاصله اجتماعی را نیز مانند سابق حفظ کنیم. CDC همچنین توصیه می کند از حضور در اماکن شلوغ و فضای کم تهویه خودداری کرده و مرتباً دستان خود را بشویید - حتی پس از دریافت واکسن COVID-19.
117
بیشتر بخوانید:
توصیههای وزارت بهداشت درباره نحوه استفاده از ماسک در دوران کرونا
هشدار دکتر زالی درباره افزایش بیماران کرونایی در تهران/ گروههای در معرض خطر از دو ماسک استفاده کنند