به گزارش خبرگزاری ایران پرس، حسن روحانی روز شنبه در دیدار با «وانگ یی»، وزیر امور خارجه چین با اشاره به پنجاهمین سالگرد روابط نوین دیپلماتیک و همچنین همکاریهای دو جانبه، منطقهای و بینالمللی ایران و چین بر ضرورت تسریع در اجرایی و عملیاتی شدن توافقات درزمینه پروژههای مهم زیرساختی و توسعهای تاکید کرد.
رئیس جمهور همچنین با قدردانی از مواضع پکن در حمایت از ایران در مجامع بینالمللی از جمله موضوع برجام و مقابله با یکجانبهگرایی و زیادهخواهی آمریکا و محکومیت تحریمهای این کشور علیه ایران، اظهار داشت: همکاریهای دو کشور برای اجرای برجام و عمل به تعهدات برجامی از سوی کشورهای اروپایی بسیار مهم است و میتواند موجب تغییر شرایط فعلی برجام شود.
روحانی با تأکید بر تلاش همه جانبه برای مبارزه با تروریسم و افراطیگری در منطقه و با اشاره به طرح صلح هرمز ارائه شده از سوی ایران برای تحقق این هدف، عامل اصلی بیثباتی در منطقه را حضور نظامی آمریکا در خاورمیانه دانست و اقدامات مداخله جویانه آمریکاییها در منطقه را محکوم کرد.
روحانی با اشاره به امضای سند همکاریهای 25 ساله ایران و چین در این سفر، اظهار داشت: در خصوص واکسن کرونا افزایش همکاریهای دو کشور ضروری است و خواهان تهیه و تأمین واکسن بیشتری از چین هستیم.
وزیر امور خارجه چین نیز در این دیدار، در خصوص همکاریهای دوجانبه تهران – پکن گفت چین همواره برای این موضوع اهمیت زیادی قایل بوده و تلاش کرده برغم برخی مسایل این موضوع در اولویت رابطه با ایران قرار بگیرد.
«وانگ یی» با بیان اینکه چین همواره با زیادهطلبی و تحریمهای یکجانبه آمریکا مخالفت کرده و در عرصه بینالمللی این مخالفت خود را نشان داده است، افزود فشار حداکثری اقدامی خلاف قانون و ضد بشری است که از حمایت بینالمللی برخوردار نیست.
وزیر امور خارجه چین عصر دیروز (جمعه) برای سفری دو روزه و گفت وگو با مقامات ایران و توسعه مناسبات دوجانبه و بین المللی وارد تهران شد.
وانگ ایی و محمدجواد ظریف رسماً امروز سند همکاریهای بلندمدت 25 ساله را امضا کردند.
این سند از سال 1394 با سفر رئیس جمهور چین به ایران مطرح شد و به عنوان یک نقشه راه بین ایران و چین میتواند روابط دو کشور را از برخی روزمرگیها به نگاه راهبردیتر هدایت کند.
در این سفر ایران و چین با صدور بیانیهای سطح روابط دو کشور را به مشارکت جامع راهبردی ارتقاء دادند و اعلام کرده بودند آماده مذاکره برای انعقاد سند همکاریهای بلندمدت هستند که به دنبال آن علی لاریجانی رئیس وقت مجلس شورای اسلامی به عنوان مسئول پرونده روابط ایران و چین برای ادامه رایزنیها به پکن سفر کرده بود.
به دنبال این ریل گذاری در روابط دو کشور مذاکرات برای تهیه پیش نویس سند همکاری جامع با چین تدوین شد و سرانجام در سال ۹۸ در سفر وزیرامور خارجه کشورمان به پکن، این پیش نویس تحویل دولت چین شد.
این سند، مشتمل بر همکاریهای راهبردی، منطقهای و بین المللی است.
در بعد اقتصادی، تولیدات مشترک برای تامین نیاز بازارهای داخلی و خارجی، همکاریهای دو جانبه در حوزه انرژی، صنعتی، معدنی و زیست محیطی با اولویت همکاری در بخش زیرساختی، ارتباطی، مخابراتی، علمی، آموزشی و حوزه سلامت است.
همکاری در زمینه تسهیل در روابط مالی و بانکی، تعمیق روابط تجاری بخش خصوصی برای تجارت و همکاری رسانهای، دانشگاهی از دیگرمحورهای همکاری این سند بلند مدت همکاری بین ایران و چین است.
پس از امضای این سند، بیانیه ای بیانیهای از سوی وزرای خارجه دو کشور صادر شد.
در این بیانیه آمده است این سند بیش از پیش توسعه مداوم و مشارکت جامع راهبردی ایران و چین را ترویج خواهد کرد و برای دو ملت سعادت خواهد آفرید. // 114
بیشتر بخوانید:
امضای سند جامع همکاریهای ایران و چین
افتتاحِ نمایشگاه اسناد ایران و چین
دیدار وزیر امور خارجه چین با حسن روحانی
دیدار وزیر خارجه چین با علی لاریجانی
ایران - چین؛ سندی برای توافق جامع همکاری