رئیس قوه قضاییه بر ضرورت رسیدگی خارج از نوبت به پرونده‌های قضایی مربوط به کارخانه ها، کارگاه‌ها و واحد‌های تولیدی تاکید کرد.

به گزارش خبرگزاری ایران پرس، حجت الاسلام والمسلمین سید ابراهیم رئیسی در اولین جلسه شورای عالی قوه قضاییه در سال ۱۴۰۰ که روز یکشنبه برگزار شد، با تبریک میلاد با سعادت منجی عالم بشریت، گفت بشریت به دنبال شکل گیری جامعه‌ای است که فساد و تبعیض نباشد و اعتقاد به مهدویت چنین جامعه‌ای را نوید می‌دهد که روزی می‌رسد در عالم ظلم نباشد، عدالت همه جا گسترش یابد و زندگی بشر همراه با اجری حدود الهی و دور از فقر و الحاد خواهد بود و از نظر ما آن روز دور نیست و با ظهور منجی این اتفاق می‌افتد.

رئیس قوه قضاییه با بیان این که نظام جمهوری اسلامی پرچمدار اجرای عدالت و مبارزه با فساد و اجرای حدود الهی است و می‌خواهد زمینه ساز ظهور منجی باشد، تصریح کرد انتظار مردم این است که جامعه ما کمترین فاصله را با جامعه مهدوی داشته باشد و همه دست اندرکاران این نظام مقدس که به برکت خون شهدا برپا شده، باید تلاش کنند نظام را در تراز نظام علوی و مهدوی کنند.

حجت الاسلام والمسلمین رئیسی افزود: عمل صالح، گره گشایی از کار مردم و داوری و قضاوت عادلانه و گسترش عدالت اجتماعی و رفاه از ارکان سیره مهدوی است و ظهور منجی عدالت، جامعه‌ای بدون فساد و تبعیض و دور از الحاد و ظلم را رقم می‌زند که خداپرستان میداندار آن خواهند بود.

حجت الاسلام والمسلمین رئیسی در بخش دیگری از سخنانش نام‌گذاری سال ۱۴۰۰ از سوی مقام معظم رهبری به عنوان «سال تولید؛ پشتیبانی‌ها و مانع‌زدایی‌ها» را ناشی از اهمیت مسأله تولید برای کشور دانست و تأکید کرد هم قوه مقننه و هم دستگاه‌های اجرایی وظایف سنگینی در جهت حمایت از تولید و رفع موانع آن دارند و نقش قوه قضاییه هم در بخش نظارت و هم در حوزه قضایی بسیار مهم و اثرگذار است.

رئیس قوه قضاییه با تقدیر از تلاش‌ها و اقدامات همکاران دستگاه قضا در سراسر کشور برای حمایت از تولید و تولیدگران در سال گذشته که منجر به فعال شدن بیش از هزار کارگاه و واحد تولیدی شد، آن را نشانه حساسیت و جدیت دستگاه قضایی در حمایت از نظام تولید دانست و بر لزوم تداوم این روند تأکید کرد.

حجت الاسلام والمسلمین رئیسی با انتقاد از اجرای نشدن کامل قوانین مربوط به حوزه تولید، اظهار داشت: در کشور چند قانون برای حمایت از تولید تصویب شده، اما همه آن‌ها به طور تمام و کمال اجرا نمی‌شوند که «قانون حمایت از فضای کسب و کار» و «قانون حمایت از تولید و فعال کردن واحد‌های اقتصادی» از جمله آنهاست.

رئیس قوه قضاییه بلاتکلیفی پرونده‌های قضایی مربوط به کارخانه ها، کارگاه‌ها و واحد‌های تولیدی را نیز یکی از موانع رونق تولید دانست و به همکاران دستگاه قضا در سراسر کشور دستور داد به این پرونده‌ها در هر مرحله و هر بخش قضایی که هستند، خارج از نوبت رسیدگی کنند.

حجت الاسلام والمسلمین رئیسی گفت: تکمیل فرایند دادرسی و تعیین تکلیف پرونده‌های مربوط به دعاوی حقوقی بین مالک کارخانه ها، بانک‌ها و پیمانکاران و کارفرمایان ارتباط مستقیمی با رونق تولید دارد و رسیدگی فوری و سریع به این پرونده‌ها از مصادیق رفع موانع تولید است که رهبری فرزانه و حکیم انقلاب بر آن تأکید کردند.

رئیس قوه قضاییه گفت راه اندازی ۲۵ سرویس استعلام الکترونیک، راه اندازی دستیار هوشمند قضات و توسعه دسترسی‌های برخط مردم و قضات و اقداماتی از این دست موجب تسهیل دسترسی مردم به عدالت خواهد بود و لازم است مردم در جریان راه اندازی این امکانات جدید قرار گیرند تا بتوانند از آن‌ها استفاده کنند. // 114