تهران- ایران پرس: نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری عصر شنبه در مناظره سوم انتخاباتی گفت ما پیش بینی کردیم که دولت را به مردم واگذار کنیم و اختیارات اجرایی به فرمانداران، بودجه‌های تجمیع شده برای فرمانداری‌ها و اختیار عزل و نصب مدیران برای مردم را پیش بینی کردیم به گونه‌ای که اگر یک سوم مردم از مدیری ناراحت باشند دولت موظف است او را عزل کند.

به گزارش خبرگزاری ایران پرس، سیدامیرحسین قاضی‌زاده هاشمی در نخستین بخش از آخرین مناظره تلویزیونی نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری در پاسخ به این سوال که دولت شما چه رویکردهایی را درباره دغدغه‌های مردم دارید، با نشان دادن چند نمودار در موضوع نحوه توزیع منابع در کشور، درآمدها، بیکاری و غیره گفت: ما باید ببینیم توزیع منابع در کشور به چه ترتیب است و میزان درآمدها و همچنین وضعیت اشتغال در چه وضعی است. ما شاهد افزایش نرخ بیکاری در سراسر کشور هستیم، از سویی اشتغال در بخش تولید در حال کاهش و در بخش خدمات کارمندی در حال افزایش است. همچنین ما شاهد یک عدم توازن در بخش آموزش و مسکن هستیم.

وی ادامه داد: با این‌که افزایش تولید مسکن را داشتیم اما این محدود به چند استان بوده و باعث شده یک مهاجرت سراسری اتفاق بیفتد و در نتیجه ترکیب جمعیتی تغییر کند که باعث از بین رفتن هویت اجتماعی و کاهش سرمایه اجتماعی خواهد شد. دلیل اش هم این است که منابع به صورت نادرست در حال توزیع است و ساختارها استضعاف‌گر است.

قاضی‌زاده هاشمی افزود مردم این را از نحوه مدیریت ناکارآمد و کارنابلدی مسئولین می‌بینند که ما در پنجره طلایی هستیم ولی دچار قفل و انسداد هستیم. کارنامه دولت‌ها هم در این زمینه روشن است و روندها به صورت اساسی حل و فصل نشده است.

این کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری با بیان اینکه مساله‌ امروز هم حداقل معیشت است به موضوع بی‌اعتمادی دولت‌ها اشاره کرد و گفت: من به جناب آقای روحانی عرض می‌کنم در جمع حاضر کسی حاضر نیست عملکرد دولت را گردن بگیرد. شما از دفتر خود خارج شوید و به صداوسیما بیایید من حاضرم با شما مناظره کنم.

وی اضافه کرد: در ماجرای گرانی بنزین معلوم نشد چه کسی مقصر است. یکسری شوراها درست شده عده‌ای پشت آن قائم می‌شوند و رهبری مجبور است وسط بیاید؛ در این موضوع کسی حاضر نشد استعفا دهد یا عذرخواهی کند.

قاضی‌زاده هاشمی گفت مساله‌ ما در داستان دولت گرانی، مسکن و برنامه‌های مختلف است، اما مساله اصلی نظام دیوان سالار کشور است که 70 – 80 سال است تغییر نکرده و باعث شده مردم روز به روز مستضعف‌تر شوند و در مقابل کسانی که به قدرت وصلند برخوردارتر شوند و سازوکارهای اداره کشور است که باید تغییر کند. طرز تفکر مدیران، نوع نگاه آنها در این زمینه مهم است. نحوه حاکمیت در کشور اعمال حاکمیت مردم است اما روز به روز مردم را از میدان خارج کرده‌ایم.

این کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری اظهار کرد: ما پیش بینی کردیم که دولت را به مردم واگذار کنیم. در این راستا اختیارات اجرایی به فرمانداران، بودجه‌های تجمیع شده برای فرمانداری‌ها و اختیار عزل و نصب مدیران برای مردم را پیش بینی کردیم به گونه‌ای که اگر یک سوم مردم از مدیری ناراحت باشند دولت موظف است او را عزل کند. از نظر ما همه شهرستان‌ها پایتختند و اختیارات هیات وزیران را دارند. 

قاضی زاده هاشمی در فرصت ۴ دقیقه ای برای نقد اظهارات دیگر کاندیداها، اظهار کرد: سپردن درمان و حل مسائل امروز به بانیان وضع موجود مانند سپردن درمان مالاریا به دست پشه مالاریاست یا سپردن درمان کرونا به دست ویروس کروناست. رهبری اختیار فوق‌العاده به دولت داده‌اند، اما دولت فرصت مذاکره را از بین برد کدام دولت اختیاری که در مذاکره مستقیم با آمریکا را داشته تجربه کرده است؟ 

وی خاطرنشان کرد روندها ۴۰ – ۵۰ ساله و مشکلات ساختاری است. جوانان، زنان و فناوران کنار گذاشته شده‌اند و راه‌حل امروز تغییر نسل سیاستمداران است تا از وضع موجود خارج شویم. 

قاضی زاده هاشمی در بخش دیگری از مناظره تلویزیونی در فرصتی ۵ دقیقه ای در پاسخ به سوالی درباره ساماندهی نظام توزیع و حذف واسطه‌گری اظهار کرد: برای اصلاح امور باید نگاه منظومه‌ای داشت؛ تورم ام‌المصائب کشور است و باعث بیکاری، از بین بردن تولید، مهاجرت، جلوگیری از تشکیل خانواده و هزار مساله‌ی دیگر شده و وقتی به ساختار ایجاد تورم نگاه می‌کنید تمامی نهادها در نظام کسری بودجه، حوزه‌های مالی، ساختار بانک‌ها، خلق پول و نقدینگی، نظام تولید و زیرساخت‌های نادرست حوزه تولید در آن دخیل است. 

این کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری کاهش تورم، تولید مسکن، مقابله با سوء تغذیه، تشکیل وزارت خانواده، تشکیل صندوق اعتبار خانواده برای اعطای وام ۵۰۰ میلیون تومانی به جوانان، نظام یکپارچه مالیاتی، توزیع منابع بر اساس سرانه خانوار و واگذاری اختیارات به شهرستان‌ها را از جمله برنامه‌های دولت خود عنوان و خاطرنشان کرد: ما همچنین طرح قنات ملی ایران برای حل مشکل فلات مرکزی ایران و اختصاص بخشی از سهام شستا و صندوق ذخیره فرهنگیان به بازنشستگان و معلمین و حل مساله‌ بورس را در برنامه‌های خود داریم.

قاضی زاده هاشمی در بخش دیگری از مناظره تلویزیونی در نقد اظهارات دیگر نامزدها گفت: ما سعی می‌کنیم کلاهبرداری که در سهام عدالت و بورس اتفاق افتاد را به سرعت به نتیجه برسانیم. همچنین برنامه ای برای اشتغال سریع داریم به نحوی که نیمی از کسانی که جویای کار هستند در دو سال اول مشغول به کار شوند. همچنین واکسیناسیون را برای مقابله با کرونا تا ۲۲ بهمن به انجام خواهیم رساند.

قاضی زاده هاشمی با بیان اینکه فضای مجازی مسئله حکمرانی است، گفت: اگر ما به دولت الکترونیک نیاز داریم، اگر می‌خواهیم مسائل اقتصادی روز دنیا را کنترل کنیم و مشاغل استارت آپی را توسعه دهیم، همه اینها نیازمند فضای مجازی است و نباید آن را محدود کنیم زیرا اثر زیادی در همه حوزه ها دارد. // 114