ایران پرس: ایران به باشگاه جهانی سازندگان واکسن کرونا پیوست.

«کیانوش جهانپور» سخنگوی سازمان غذا و داروی روز دوشنبه در توئیتی با اشاره به صدور مجوز مصرف اورژانسی واکسن "کوو ایران برکت"، با اعلام خبر پیوستن ایران به باشگاه سازندگان واکسن کرونا افزود: ایران، بریتانیا، هند، روسیه، چین و آمریکا، عضو باشگاه سازندگان واکسن هستند.

باوجود تبلیغات گسترده شرکت‌های آمریکایی و انگلیسی، واکسن کرونا در بسیاری از نقاط جهان درحال ساخت است. در این میان ۸ پروژه بزرگ واکسن‌سازی در ایران در حال  نهایی کردن مراحل بهره برداری از این کالای استراتژیک هستند.

ستاد اجرایی فرمان امام خمینی (ره) و مؤسسه برکت، انستیتو پاستور ایران، مؤسسه واکسن و سرم‌سازی رازی، تعدادی دانشگاه علوم پزشکی، وزارت دفاع و شرکت‌ها و مؤسسات دانش‌بنیان از جمله مجریان این پروژه در ایران  هستند. 

ایران براساس الگوی هرم سنی نیازمند ۱۱۲ میلیون دوز واکسن کرونا است.اکنون با زیرساخت هایی که در کشور ایجاد شده است،ایران ظرفیت تولید 197 میلیون دز واکسن در سال را خواهد داشت. با این میزان تولید  نه تنها جمعیت کشورواکسینه می شوند بلکه ظرفیت صادرات نیزوجود دارد  که با توجه به نیاز شدید به واکسن در جهان ، می تواند بازده اقتصادی نیز به همراه داشته باشد.

"حسن جلیلی" مدیر پروژه واکسن برکت ستاد اجرایی فرمان امام (ره) می گوید : وظیفه ما تولید بیش از پیش واکسن است و تلاش می کنیم خطوط تولید واکسن با بیشترین ظرفیت خود تولید کنند.

اما این موققیت ها  در چه شرایطی بدست آمده است ؟

گام نخست در این زمینه در زمانی برداشته شد که فشارهای سیاسی و تحریم های حداکثری ازهرسو بر ایران سنگینی می کرد.رسانه های تبلیغاتی بیگانه نیز پیوسته به  این جریان دامن می زدند که ایران توانایی صیانت از سلامت مردم را ندارد و قطعا آسیب های ایران از شیوع کرونا بسیار سنگین و مهار نشدنی است.این گمانه ها اما  بیان واقعیت نبود ،بلکه القای نا امیدی و یاس در جامعه بود .

روزنامه فرانسوی "لاکروا- La Croix"،هفته گذشته در گزارشی نوشت: در حالی که چشم بسیاری از کشورهای جهان به لیست سفارش های واکسن کرونا از دیگر کشورها دوخته شده و حتی گاه نسبت به کارایی واکسن هایی که سفارش داده اند، ابراز تردید می کنند، اما ایران، کوبا و نیجریه عزم خود را جزم کرده اند تا به نقاط قوت خود در تولید واکسن کرونا تکیه کنند.

این نشریه افزود ،در حالی که بسیاری از کشورهای جهان در لیست انتظار دریافت واکسن کرونا از کشورهای دیگر و یا در چارچوب برنامه کواکس(Covax)تحت حمایت سازمان ملل هستند، ایران اکنون در زمره کشورهایی قرار گرفته است  که از توانایی ها و ظرفیت های داخلی برای  ساخت واکسن مقابله با کووید-۱۹ برخوردار است وآن را تولید کرده است.

«وادیم خومنکو» استاد دانشگاه و معاون آکادمی علوم جمهوری تاتارستان روسیه در بیان  اهمیت این  موفقیت علمی می گوید : "ساخت واکسن کرونا در ایران، نشانگر توانمندی بزرگ این کشور در عرصه های علمی و فناوری های داروسازی است.تولید واکسن کرونا در ایران، اعتبار این کشور در عرصه علمی و تکنولوژیکی را در سطح جهانی افزایش می دهد هرچند که باتوجه به سرعت پیشرفت علمی ایران و تولید علم و دانش، چنین انتظاری از محققان ایرانی می رفت."

ایران باوجود تحریم های یکجانبه و غیرقانونی آمریکا توانسته است به پیشرفت ها در بسیاری از عرصه ها دست یابد. پیشرفت در دانش هسته ای صلح آمیز؛ ساخت سلول های بنیادی ؛ رشد فناوری های نانو و ورود به عرصه تکنولوژی  پیشرفته صنعتی از واقعیت هایی که  ثابت کرده است که هیچ تحریمی نمی تواند چرخ های علمی و فناوری ایران  را متوقف کند.

اکنون جمهوری اسلامی ایران با موفقیت در تولید  واکسن کرونا درجایگاه ارزشمند دیگری از پیشرفت علمی جهان قرار گرفته است.

نویسنده: نسرین خویی

112

 بیشتر بخوانید:

ایران به باشگاه جهانی سازندگان واکسن کرونا پیوست 

صدور مجوز مصرف واکسن ایرانی «کوو ایران برکت»