به گزارش خبرگزاری ایران پرس، فیلم سینمایی «سامی» به کارگردانی حبیب باوی ساجد و به تهیهکنندگی مقداد طُرفه، در نخستین حضور جهانی خود به عنوان تنها نماینده سینمای ایران در بخش مسابقه اصلی شانزدهمین دوره جشنواره بینالمللی فیلم «کازان» Kazan در شهر کازان در کشور روسیه به نمایش در میآید و برای تصاحب جایزه این دوره از جشنواره، به رقابت میپردازد.
جشنواره بینالمللی فیلم «کازان» با شعار گفتوگوی تمدنها از طریق فرهنگ گفتوگو با هدف تبادل تجربیات فرهنگی، هنری و سینمایی بین روسیه و کشورهای مختلف و با نمایش آثار بلند سینمایی، فیلمهای مستند و انیمیشنی از روزهای 14 تا 19 شهریور ماه امسال (5 تا 10 سپتامبر 2021) در شهر کازان در کشور روسیه برگزار میشود.
فیلم «سامی» توسط کمپانی پخش سینمایی «ستاک فیلم» با مدیریت ستار چمنیگل در سطح جهان پخش میشود.
«سامی» که نخستین فیلم بلند سینمایی داستانی عربی خوزستانی در تاریخ سینمای ایران به شمار میآید، از تولیدات سینمای مستقل است که سرگذشت عاشقانه مردی را روایت میکند که فقدان بیست ساله همسرش را باور ندارد.
باوی ساجد؛ برای باورپذیر جلوهدادن فضا و آدمهای این فیلم، از مجموعهای از نابازیگران و بازیگران محلی و شناخته نشده، در کنار برخی عوامل فنی که برای نخستین بار، تجربه بلند اثر سینمایی خود را آزمودهاند، استفاده کرده است.
حبیب باوی ساجد داستاننویس، مستندساز، عضو شبکه مستندسازی اروپا و انجمن صنفی مستندسازان ایران؛ که تاکنون بیش از بیست فیلم مستند و کوتاه داستانی را کارگردانی کرده است، در سکوت خبری مراحل پیش تولید فیلم سینمایی «سامی» را آغاز کرد و در گرمای 53 درجه، به مدت60 جلسه در چند شهر استان خوزستان، فیلمبرداری نخستین فیلم بلند داستانی سینمایی خود را به پایان رساند.
باوی ساجد که معمولأ فیلمهایش را با توجه به اقلیم جنوب و آداب و رسوم مردم عرب میسازد، در نخستین فیلم سینمایی خود نیز، به سراغ فرهنگ، بستر جغرافیایی، آدمها و زبانی که میشناسد رفته است و نخستین فیلم بلند داستانی عربی خوزستانی در تاریخ 120 ساله سینمای ایران را کارگردانی کرده است.
وی که تاکنون به خاطر نگاهی نو به جنگ، نگاه انسانی به شرایط سخت و بغرنج جنگ، نگاه شاعرانه به مردم مرزنشین جنوب کشور در جنگ و ... جوایز متعددی را از جشنوارههای داخلی و خارجی دریافت کرده است، در فیلم سینمایی «سامی» باز هم نگاهی به شرایط اجتماعی مردم عرب مرزنشین کشور در سالهای پس از جنگ دارد.
112
بیشتر بخوانید:
راهیابی فیلم ایرانی به جشنواره لوکارنو ۲۰۲۱ سوئیس