به گزارش خبرگزاری ایران پرس، محمدباقر قالیباف عصر روز چهارشنبه با حموده صباغ رئیس مجلس سوریه دیدار و گفت وگو کرد.
قالیباف در ابتدای این دیدار با ابراز خرسندی از سفر هیات پارلمانی سوریه به تهران اظهار کرد: تبادل هیات عالیرتبه سیاسی و پارلمانی میان دو کشور نشان دهنده عمق روابط راهبردی تهران و دمشق است.
وی در ادامه افزود: پیرو سفر هفته گذشته به سوریه تاکید می کنم که دولت و پارلمان جدید جمهوری اسلامی ایران دور تازه ای از روابط را در سطح عالیتر با کشورهای همسایه بالاخص کشورهای اسلامی خواهد داشت و در آینده نزدیک شاهد این امر خواهید بود.
رئیس مجلس سوریه نیز با اشاره به روابط دیرینه میان دو کشور تاکید کرد: روابط میان ملت و دولت سوریه بسیار عمیق بوده و این مسئله زمینه های مناسبی برای گسترش روابط تجاری فراهم می آورد.
صباغ ادامه داد: مجالس ایران و سوریه نقش مهمی در استحکام و گسترش مناسبات فیمابین دارند، زیرا رهبران دو کشور تاکید ویژه ای بر تحکیم و تعمیق ارتباطات دارند.
همچنین محمدباقر قالیباف عصر روز چهارشنبه در دیدار با دنیس مونکادا وزیر خارجه نیکاراگوئه به سیاست های مشترک دو کشور در مقابله با یک جانبه گرایی آمریکا اشاره کرد و گفت: همکاری های ایران و نیکاراگوئه برای مقابله و خنثی سازی تحریم ها ضروری است.
قالیباف با محکومیت تحریم های آمریکا علیه ایران و نیکاراگوئه بر ضرورت همکاری دو کشور جهت مقابله و خنثی سازی تحریم ها تاکید نمود و اظهار داشت: همکاری های سیاسی و فرهنگی بین کشورهایی که نگاه های مشترک دارند بیشتر است.
دنیس مونکادا وزیر خارجه نیکاراگوئه نیز در این دیدار ضمن محکوم نمودن تحریم ها و اقدامات یکجانبه آمریکا، افزود: ما با وجود سیاست های مداخله جویانه برخی کشورها از شرافت و حاکمیت خود دفاع می کنیم.
"محمدباقر قالیباف" در ادامه دیدارهایش، عصر روز چهارشنبه با "تالانت مامیتوف" رئیس مجلس قرقیزستان که برای شرکت در مراسم تحلیف سیزدهمین دوره ریاست جمهوری ایران به تهران سفر کرده است، دیدار و گفت وگو کرد.
قالیباف در ابتدای این دیدار در سی امین سال روابط جمهوری اسلامی ایران و قرقیزستان، مناسبات دو کشور را دوستانه و مبتنی بر احترام متقابل خواند و افزود: پیوندهای دیرینه میان مردم دو کشور می تواند زمینه تقویت همکاری در بخش های مختلف سیاسی، اقتصادی بویژه پارلمانی شود.
رئیس مجلس شورای اسلامی ایران با تأکید بر ضرورت ارتباطات میان مجالس دو کشور، گفت: مجلس شورای اسلامی از گسترش ارتباطات بویژه روابط پارلمانی با مجلس قرقیزستان استقبال می کند و آن را موجب توسعه مناسبات و تحکیم و تقویت همکاریهای فیمابین میداند.
قالیباف سطح روابط اقتصادی میان دو کشور را متناسب با ظرفیتهای موجود ندانست و تصریح کرد: امکانات حمل و نقلی خوبی در بنادر جنوبی جمهوری اسلامی ایران وجود دارد که می تواند پاسخگوی کامل نیازهای صادرات و واردات قرقیزستان باشد.
تالانت مامیتوف رئیس مجلس قرقیزستان در ابتدای این دیدار ضمن تبریک به دولت و ملت بزرگ جمهوری اسلامی ایران در مورد برگزاری موفقیت آمیز انتخابات اخیر ریاست جمهوری، برای دولت جدید ایران آرزوی موفقیت کرد.
رئیس مجلس قرقیزستان در ادامه با اشاره به تاثیر همه گیری کرونا در کاهش سطح اقتصادی دو کشور، گفت: متاسفانه در شرایط کرونا، همکاری های اقتصادی و تجاری فیمابین کاهش یافته است، امیداوریم با اجرایی شدن توافقات امضا شده و سرمایه گذاری های مشترک، مراودات فیمابین بیش از پیش ارتقا یابد.125