به گزارش خبرگزاری ایران پرس، بر اساس اصل 121 قانون اساسی، مراسم تحلیف رییس جمهور باید در محل مجلس باشد و وی در جلسه علنی و در حضور نمایندگان و اعضای شورای نگهبان و در کنار رئیس قوه قضاییه سوگند یاد کند.
در این مراسم نخست سرود ملی نواخته میشود و پس از قرائت قرآن مجید، «محمدباقر قالیباف» رئیس قوه مقننه به حاضران خیرمقدم میگوید.
سپس حجت الاسلام والمسلمین «غلامحسین محسنی اژهای» رئیس قوه قضاییه با حضور در جایگاه سخنرانی میکند.
برگزاری مراسم تحلیف پس از بیانات رئیس قوه قضاییه خواهد بود که حجت الاسلام رئیسی به عنوان رییس دولت سیزدهم سوگند یاد و بعد از آن سخنرانی میکند. حسن ختام مراسم هم سخنان رییس مجلس شورای اسلامی خواهد بود.
براساس این گزارش، رییس جمهوری پس از ادای سوگند، متن آن را در حضور رئیس قوه قضاییه و اعضای شورای نگهبان امضا میکند و متن سوگند به آیت الله «احمد جنتی» دبیر شورای نگهبان تحویل میشود.
رئیس جمهور بعد از مراسم تحلیف، طبق آییننامه دو هفته زمان دارد تا نسبت به معرفی کابینه و برنامه وزرا به مجلس شورای اسلامی اقدام کند که پس از اعلام وصول در مجلس، به مدت یک هفته وزرا و برنامههایشان در دست ارزیابی قرار خواهند گرفت.
بر اساس آمار اعلام شده، 115 مقام رسمی از 73 کشور برای حضور در مراسم تحلیف در تهران حضور دارند؛ از بین این مقامات 10 رئیس کشور، 20 رئیس مجلس، 11 وزیر خارجه، 10 نفر از وزرای دیگر کشورها و همچنین فرستاده ویژه و نواب روسای مجالس، روسای کمیسیونها و هیأتهای پارلمانی در این مراسم یافتند.
همچنین روسای مقامات 11 سازمان بینالمللی و منطقهای، نماینده دبیرکل سازمان ملل، رییس اوپک و مقاماتی از IPU، اتحادیه اروپا، اوراسیا، اتحادیه بینالمجالس کشورهای اسلامی و آسیایی، سازمان اکو، سیکا و D۸ برای حضور در این مراسم دعوت شدند و حضور دارند.
بیش از 170 خبرنگار، تصویربردار و عکاس از رسانه های داخلی و خارجی نیز این رویداد مهم را پوشش خبری می دهند.
117
بیشتر بخوانید:
ورود مقامات کشورهای مختلف برای شرکت در مراسم تحلیف ریاست جمهوری ایران