ایران پرس: دهمین رزمایش‌ اقتدار هوایی فداییان حریم ولایت نیروی هوایی ارتش برای نخستین بار به شکل اجرای غیر متمرکز، با فرماندهی متمرکز از تمامی پایگاه‌های نیروی هوایی ارتش  امروز (پنجشنبه) در گستره ای به وسعت سراسر ایران آغاز شد.

سرتیپ خلبان «حمید واحدی» فرمانده نیروی هوایی ارتش تاکید کرد: در این رزمایش انواع سامانه‌ها و تسلیحات بومی و ارتقاء یافته اعم از بمب‌های هوشمند سنگین و نیمه سنگین، انواع موشک‌های لیزری، تلویزیونی، حرارتی، راداری، انواع راکت ها و بمب‌های تولید شده مورد استفاده قرار خواهد گرفت.

آغاز دهمین رزمایش اقتدار هوایی فدائیان حریم ولایت

در این مرحله دهها فروند از انواع هواپیماهای شکاری، شکاری بمب افکن، ترابری سنگین و نیمه سنگین، سوخت‌رسان، شکاری رهگیر و شناسایی، گشت هوایی و هواپیماهای بدون سرنشین به اجرای مرحله اصلی و فاز عملیاتی رزمایش می پردازند.

قدرت بازدارندگی نظامی، دفاعی و تهاجمی موثر، یکی از مولفه های راهبردی برای پیشگیری از تجاوزات احتمالی دشمن است.

اهمیت دهمین رزمایش‌ اقتدار هوایی فداییان حریم ولایت نیروی هوایی ارتش نیز در تاکید برپیگیری همین اهداف است.

ایران درعرصه هوافضا، قدرت موشکی، قدرت دریایی و عرصه زمینی، در تراز یک نیروی راهبردی قرار دارد. تکیه بر تخصص های بومی در تامین نیازهای دفاعی وهم افزایی مهارت های رزمی با استفاده از تجهیزات پیشرفته از اهداف راهبردی نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران است.

متخصصان نیروی هوایی ارتش جمهوری ایران اسلامی دراین راستا با استفاده از تجهیزات بومی از جمله هواپیمای بدون سرنشین و پهپادهای رزمی و انواع جت های جنگنده؛ مهمات هوشمند و نقطه‌زن از قدرت عملیاتی بالایی برخوردارند.

این ویژگی ها در پیشبرد اهداف راهبردی در دکترین نظامی ایران و حفظ مستمر آمادگی های رزمی و ارتقای  توانمندی‌های نظامی تاثیر مهمی داشته است.

ارتقای قدرت نیروی هوایی متناسب با تهدیدها یکی از پایه های اصلی و تعیین کننده درعرصه دفاعی وبازدارندگی است. نیروهای هوایی جمهوری اسلامی ایران در پاسخ به این ضرورت با استفاده از تجارب سال های دفاع مقدس، پیشرفت های قابل توجهی داشته اند. در این رزمایش نیز متناسب با اهداف و به منظور استفاده از ظرفیت های جدید دفاعی تمرین های تخصصی با استفاده از جنگ افزارهای پیشرفته  اجرا خواهد شد.

با توجه به گستردگی دامنه تهدیدها و شرایط حساسی که در منطقه وجود دارد؛داشتن آمادگی های دفاعی و قدرت تهاجمی برای دفع تهدیدها از اهمیت مضاعفی برخوردار است. در پاسخ به این نیاز استراتژیک در دکترین نظامی ایران اهدافی راهبردی به منظور ارتقای قابلیت های دفاعی کشور تعریف و تدوین شده است. 

حضرت آیت الله  خامنه ای رهبر معظم انقلاب اسلامی و فرمانده کل قوا در تبیین اهمیت اقتدار نیروهای مسلح کشور تاکید کرده اند که هدف از سیاست «قدرت بازدارنده نظام اسلامی» جلوگیری از تصور تعرض به ایران از جانب زورگویان بین المللی است.

ایشان تصریح کرده اند: "دشمنان بدانند اگر به فکر تعرض به ایران بیفتند، با واکنش سختی مواجه خواهند شد، زیرا آنها ممکن است شروع کننده باشند، اما پایان کار دست آنها نخواهد بود."

جمهوری اسلامی ایران امروز در عرصه هوافضا، قدرت موشکی، قدرت دریایی وعرصه زمینی، ازظرفیت های قابل توجهی برخورداراست. چنانکه در این رزمایش نیز از تجهیزات پیشرفته الکترونیکی، مهمات هوشمند، موشک‌های کروز و هواپیما‌های باسرنشین و بدون سرنشین پیشرفته استفاده می شود.

برگزاری رزمایش های بزرگ تخصصی، از این دیدگاه نشان دهنده بخشی از ظرفیت های دفاعی و بازدارندگی درمقابل تهدیدها و توانایی تهاجمی در مقابل تعرضات احتمالی است. این توانمندی اما هیچگاه تهدید برای امنیت منطقه نبوده است. سیاست ایران در قبال امنیت منطقه پرهیز از جنگ و تنش و دعوت به همگرایی امنیتی و مشارکت درون منطقه ای برای حفظ امنیت جمعی است.

نویسنده: جمشید امین زاده

117