وزیر امور خارجه پاکستان روابط دوجانبه این کشور با جمهوری اسلامی ایران را ریشه در مشترکات قوی تاریخی، مذهبی و فرهنگی توصیف کرد و گفت: اسلام‌آباد همواره مصمم و متعهد به حفظ مشارکت سنتی و روابط عالی با تهران است.

به گزارش خبرگزاری ایران پرس، «شاه محمود قریشی» روز سه‌شنبه در جمع مسوولان، اساتید و دانشجویان دانشگاه دفاع ملی وابسته به ارتش پاکستان در اسلام‌آباد به تشریح آخرین مواضع این کشور درخصوص تحولات منطقه‌ای، سیاست خارجی به ویژه روابط با همسایگان از جمله ایران پرداخت.

قریشی اظهار داشت: پاکستان علیرغم فشارهای مختلف، همواره روابط عالی خود را با ایران حفظ کرده است.

وی با تاکید بر عزم و تعهد اسلام‌آباد برای ادامه مشارکت سنتی با تهران، روابط دو کشور همسایه را ریشه در مشترکات عمیق و قوی تاریخی، فرهنگی و مذهبی توصیف کرد.

وزیر امور خارجه پاکستان که چندی پیش ضمن شرکت در دومین اجلاس وزیران خارجه کشورهای همسایه افغانستان به میزبانی ایران در تهران با رئیس جمهوری و وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران دیدار کرد، اظهار داشت: ما به دامنه مشارکت‌های سنتی خود با کشورهای تاثیرگذار در جهان اسلام به ویژه ایران تعمیق بخشیده‌ایم.

وی در باره وحدت امت اسلامی نیز افزود: پاکستان همیشه تلاش کرده تا به پلی برای تنش‌زدایی و ترویج گفت‌وگو تبدیل شود، حتی زمانی که سایه رویارویی نظامی بر فراز خاورمیانه سنگینی می‌کند.

شاه محمود قریشی در بخش دیگری از سخنانش موضوع افغانستان و کمک به صلح در این کشور را یک مسئولیت جمعی دانست و افزود: اسلام‌آباد نقش خود را برای پیشبرد گفت وگو و آشتی در افغانستان علیرغم چالش تروریسم، هجوم پناهندگان و یا روایت های نادرست ایفا کرده است.

وی گفت: پاکستان همواره بر این موضوع تاکید کرده بود که جنگ در افغانستان راه حل نظامی ندارد و یک افغانستان صلح آمیز و مرفه به نفع خود پاکستان و تمام منطقه‌ است.

‏وزیر امور خارجه‌ی پاکستان افزود: اسلام‌آباد تاکید کرده‌ بود که خروج نیروهای بین‌المللی از افغانستان باید همگام با پیشرفت مذاکرات بین‌ا‌فغانی باشد اما نیروهای بین‌المللی و آمریکا بدون توجه به گفت‌و‌گوهای بین‌‌افغانی با عجله از افغانستان عقب‌نشینی کردند که این امر پیامدهای ناگواری را در پی داشت.

نیروهای خارجی و امریکایی بعد از 20 سال حضور در افغانستان، اواخر اوت این کشور را ترک کردند که خروج آنها با هرج و مرج و جنجال های زیادی روبرو بود.

عملکرد دولت بایدن در عملیات خروج از افغانستان مورد انتقاد شمار زیادی از متحدان امریکا و اعضای کنگره این کشور قرار گرفته است. // 114

بیشتر بخوانید:

بررسی همکاری‌های مرزی و دریایی ایران و پاکستان

وزیر صمت: تعامل با پاکستان در اولویت ایران است

ایران و پاکستان سه توافق‌نامه تجاری امضا کردند