به گزارش خبرگزاری ایران پرس، «حسن کاظمی قمی» نماینده ویژه رئیس جمهوری اسلامی ایران در امور افغانستان در چهارمین روز از سفر خود به کابل، با «عبدالله عبدالله» رئیس شورای عالی مصالحه ملی دولت پیشین افغانستان دیدار و درباره وضعیت کنونی این کشور و ادامه همکاری تهران با کابل در زمینههای اقتصادی، تجاری، بشردوستانه، آموزشی و غیره گفتوگو کرد.
بر اساس این گزارش، نماینده ویژه رئیس جمهوری اسلامی ایران در امور افغانستان درباره دیدارهای خود در کابل گفت: توافق شد کمیتههای همکاری مشترک دو کشور تشکیل و فرایند امور برای بهبود شرایط ملت افغانستان به صورت منظم پیگیری و به مرحله اجرا برسد.
نماینده ویژه رئیس جمهوری اسلامی ایران در امور افغانستان همچنین با «حامد کرزی» رئیس جمهوری پیشین این کشور دیدار و درباره روابط دوجانبه گفت وگو کرد.
در دیدار حسن کاظمی قمی با حامد کرزی که با حضور «بهادر امینیان» سفیر جمهوری اسلامی ایران در افغانستان انجام شد، دو طرف در مورد روابط حسنه میان دو کشور همسایه و برادر بحث و تبادل نظر کردند.
رئیس جمهوری پیشین افغانستان در این دیدار از کمک ها و همکاری جمهوری اسلامی ایران با افغانستان قدردانی و بر ضرورت ادامه آن تاکید کرد.
کاظمی قمی که روز دوشنبه در صدر یک هیات سیاسی، امنیتی و اقتصادی وارد کابل شده است با مسئولان بلندپایه طالبان نیز از جمله ملابرادر معاون اول رئیس کابینه، ملا عبدالسلام حنفی معاون دوم رئیس کابینه و امیرخان متقی سرپرست وزارت خارجه طالبان به طور جداگانه دیدار و درباره مسایل سیاسی، امنیتی و اقتصادی رایزنی کرد.
همچنین دیدار با اعضای شورای علمای شیعه افغانستان و سخنرانی در مراسم آغاز به کار کمیته های همکاری مشترک ایران و افغانستان از دیگر برنامه های کاری نماینده ویژه رئیس جمهوری اسلامی ایران در امور افغانستان در سفر به کابل بود.
نمایندگان جمهوری اسلامی ایران و طالبان در پنج کمیته اقتصاد، سوخت، آب و برق، اتباع خارجی و فرهنگ برنامههای خود را برای توسعه روابط بین ایران و افغانستان ارائه کردند.
حسن کاظمیقمی، نماینده ایران در امور افغانستان به همراه هیات سیاسی و اقتصادی صبح روز دوشنبه پس از ورود به فرودگاه کابل مورد استقبال مقامات دولت طالبان قرار گرفت.
کاظمی قمی در بدو ورود به کابل با بیان اینکه افغانستان ظرفیتهای خوبی برای همکاری اقتصادی دارد، گفت: جمهوری اسلامی ایران و افغانستان دو کشور همسایه، برادر و مسلمان هستند و تاریخی کهن در روابط دوجانبه دارند.
117
بیشتر بخوانید:
چرایی اهمیت سفر نماینده ایران به کابل
کاظمیقمی نماینده ایران در بدو ورود به کابل: دولتی مقتدر در افغانستان شکل بگیرد