تهران- ایران پرس: رئیس جمهوری با بیان اینکه همکاری‌ با کشورهای همسایه ومنطقه اولویت جمهوری اسلامی ایران است، گفت: این همکاری‌ها می‌تواند در جهت ارتقای مناسبات اقتصادی در منطقه بسیار موثر واقع شود.

به گزارش خبرگزاری ایران پرس، «سیدابراهیم رئیسی» عصر شنبه پیش از ترک تهران به مقصد عشق‌آباد پایتخت ترکمنستان در فرودگاه مهرآباد اظهار کرد: این سفر با دعوت رئیس جمهور محترم ترکمنستان برای شرکت در نشست سران سازمان همکاری اقتصادی (اکو) است.

رئیس جمهوری افزود: این اجلاس پانزدهمین اجلاس سران سازمان همکاری اقتصادی (اکو) است که با شعار «همراه هم باشیم برای آینده‌ای بهتر و آینده پیش‌رو» برگزار می‌شود.

رئیسی گفت: هدف از این نشست مروری بر اقداماتی است که در سازمان همکاری اقتصادی اکو انجام شده و همچنین اتخاذ تصمیمات ‌آینده این سازمان است.

وی دیدارهای دوجانبه با سران کشورهای منطقه را از دیگر اهداف این سفر عنوان کرد و گفت: در این سفر دیدارهای دوجانبه ای با سران کشورهای منطقه خواهیم داشت.

رئیس جمهوری با بیان اینکه برای جمهوری اسلامی ایران و کشورهای منطقه ارتباطات اقتصادی به صورت خاص بسیار موثر خواهد بود، تاکید کرد: ما سیاست همسایگی را جزو محورهایی قرار دادیم که همواره در جهت رشد و ارتقای آن فکر می کنیم و برای آن برنامه داریم.

سیدابراهیم رئیسی عصر شنبه به منظور حضور در پانزدهمین نشست سران سازمان همکاری اقتصادی (اکو) تهران را به مقصد عشق‌آباد ترک کرد.

رئیس جمهوری با حضور و سخنرانی در اجلاس سران سازمان همکاری‌های اقتصادی (اکو)، مواضع و پیشنهادات جمهوری اسلامی ایران در زمینه تقویت مناسبات منطقه‌ای و بین المللی و به ویژه رفع موانع و افزایش سطح همکاری‌ها و تبادلات اقتصادی کشورهای عضو سازمان اکو را تشریح و تبیین خواهد کرد.

رئیسی همچنین در این سفر ضمن دیدار با همتایان شرکت ‌کننده در اجلاس، راههای توسعه و تعمیق روابط دوجانبه را مورد بحث و بررسی قرار می‌دهد.

دیدار با تجار و ایرانیان مقیم ترکمنستان از دیگر برنامه های سفر رییس جمهوری است.

جمهوری اسلامی ایران، ترکیه، پاکستان، افغانستان، ترکمنستان، قرقیزستان، ازبکستان، قزاقستان، تاجیکستان و جمهوری آذربایجان، ۱۰ عضو سازمان همکاری اقتصادی اکو را تشکیل می‌دهند.

پانزدهمین نشست سران سازمان همکاری اقتصادی (اکو) فردا (یکشنبه) به میزبانی ترکمنستان برگزار می‌شود و این کشور ریاست دوره‌ای اکو را عهده‌دار خواهد بود.

منابع و ظرفیت‌های گسترده اقتصادی به ویژه در بخش‌های معدن، نفت و گاز و گردشگری کشورهای عضو سازمان اکو سرمایه ارزشمندی را دراختیار این سازمان مهم اقتصادی منطقه قرار داده است.

از طرفی جمهوری اسلامی ایران به دلیل داشتن مرز زمینی با ۵ کشور عضو اکو و دارا بودن موقعیت استراتژیک جغرافیایی برای برقراری اتصال سایر اعضا به آب‌های بین‌المللی و همچنین به دلیل استقرار دبیرخانه دائمی اکو در تهران از موقعیت محوری در این سازمان برخوردار است.

117

بیشتر بخوانید:

رئیس جمهوری به ترکمنستان می‌رود

حضور رئیس جمهوری اسلامی ایران در پانزدهمین نشست سران اکو؛ نگاهی به اهداف و فرصت‌های پیش رو