به گزارش خبرگزاری ایران پرس، ورزش زورخانه ای و پهلوانی، گرچه از ایران باستان به میراث رسیده اما در تفکر ایرانی اسلامی با تاسی به مولای جوانمردان علی (ع) به شکوفایی رسیده است.
گود زورخانه و ورزش باستانی، نماد فروتنی و تواضع ورزشکاران است. پهلوان هنگام ورزش زورخانهای در کنار پرورش جسم و تن، روحش را نیز از ناملایمتها میزداید.
ورزش زورخانهای و پهلوانی در استان آذربایجان شرقی و شهر تبریز، نیز طرفداران خاص خود را دارد که چراغ این ورزش کهن را روشن نگهداشتهاند.
اصغر سفیدی، مرشد این روزهای گود زورخانه تختی تبریز و ورزشکار و مربی سالهای گذشته این ورزش باستانی به خبرگزاری ایرانپرس گفت، ورزش زورخانهای و پهلوانی به دلیل اینکه متعلق به ایران است از اهمیت بالایی برخوردار است.
این مرشد تبریزی تصریح کرد، ورزش زورخانهای و پهلوانی تنها ورزشی است که از ایران صادر میشود و به خاطر اینکه دارای سرعت، درگیری فکری و روحی بوده، تکمیلترین ورزش در بین رشتههای ورزشی است.
یکی از جذابیتهای رشته ورزش زورخانهای و پهلوانی، موسیقی زنده همراه با ورزش بوده که بسیار پرطرفدار است.
محمد جدیری، یکی از پیشکسوتان ورزش زورخانهای و پهلوانی به خبرگزاری ایرانپرس گفت، ورزش زورخانهای و پهلوانی یادگاری از تاریخ نیاکان ایران است و فراز و نشیبهای بسیاری را طی کرده و همه وظیفه دارند از این ورزش محافظت کنند.
این پیشکسوت ورزش زورخانهای و پهلوانی تصریح کرد، جنبه معنوی این ورزش باستانی نشاندهنده تفاوت با دیگر رشتههای ورزشی است که تعالی روح همراه با فعالیت جسمانی دارد.
هرساله در ایران ۱۷ شوال که امسال مصادف با ۲۸ اردیبهشت است، به عنوان «روز فرهنگ پهلوانی و ورزش زورخانه ای» پاس داشته می شود.
هفدهم شوال روز نبرد جوانمرد عالم بشریت حضرت علی (ع) با عمروبن عبدود در جنگ خندق است که نمادی کامل از نبرد پهلوانی توأم با شجاعت و اخلاق به شمار می رود.
112
بیشتر بخوانید:
تقدیر از ورزشکاران جوانمرد در گود زورخانه
آغاز دوازدهمین دوره لیگ برتر ورزشهای زورخانهای
تعویق یک هفته ای لیگ برتر زورخانه ای ایران
وعده رئیس جمهوری برای حمایت از احیای ورزش زورخانهای
برگزاری جلسه هماهنگي اردوهای تیم ملی ورزش های زورخانه اي و کشتی پهلوانی در اردبیل
زمان اردوی تیم ملی زورخانه ای به میزبانی استان اردبیل مشخص شد