مسکو-ایران پرس: جمهوری اسلامی ایران با ۱۶ شرکت فعال در صنعت گردشگری و دفاتر خدمات مسافری، حضوری پر رنگ در بیست و نهمین نمایشگاه بین‌المللی صنعت گردشگری و هتلداری روسیه دارد.

به گزارش خبرگزاری ایران پرس، بیست و نهمین نمایشگاه بین‌المللی صنعت گردشگری و هتلداری روسیه موسوم به «ام.تی‌.تی۲۰۲۳» که بزرگترین نمایشگاه سالانه در این کشور است، امسال در حالی آغاز شد که جمهوری اسلامی ایران با در اختیار گرفتن یکی از بزرگترین پاویون‌های نمایشگاه ، حضوری پررنگ و متفاوت را تجربه می‌کند.

در پاویون جمهوری اسلامی ایران ۱۶ شرکت فعال در صنعت گردشگری و دفاتر خدمات مسافری، ظرفیت‌های گردشگری نقاط مختلف ایران را به نمایش گذاشته‌اند.

در حالیکه بیش از ۶۰۰ شرکت بین‌المللی از ۲۲ کشور جهان با نمایش توانایی‌ها و ظرفیت‌های، بدنبال جذب گردشگران پرشمار روسی هستند، ایران نیز امسال ضمن با بیشترین تعداد شرکتهای بخش خصوصی در نمایشگاه حاضر شده است.

علاوه بر شرکت‌های بخش خصوصی، هیات جمهوری اسلامی ایران با حضور علی اصغر شالبافیان، معاون گردشگری وزیر میراث فرهنگی، گردشکری و صنایع دستی، محمدرضا دشتی اردکانی، عضو هیات رئیسه و رئبس فراکسیون گردشگری مجلس شورای اسلامی و مدیران بخش‌های مختلف حوزه گردشگری، در نمایشگاه امسال شرکت کرده‌اند تا در گفتگو و رایزنی با مقامات دولتی و مدیران صنعت گردشگری روسیه، مقدمات توسعه همکاری‌ها در این حوزه را فراهم کنند.

کاظم جلالی سفیر جمهوری اسلامی ایران در روسیه در مراسم گشایش پاویون کشورمان ، به روابط روبه‌رشد ایران و روسیه در همه عرصه‌ها اشاره کرد و گفت: صنعت گردشگری یکی از زیرساخت‌های اصلی شناخت بین دو ملت ایران و روسیه است.

سفیر کشورمان افزود: شناخت بین دو کشور مقدمه توسعه روابط فرهنگی است.

کاظم جلالی با بیان اینکه روابط فرهنگی پیشران روابط در دیگر عرصه‌ها خواهد بود، گفت: حضور فعال ایران در چنین نمایشگاه‌هایی می‌تواند زمینه شناخت بین دو ملت را با سرعت بیشتری فراهم کند.

معاون گردشگری وزیر میراث فرهنگی، گردشکری و صنایع دستی با اشاره به استقبال خوب شرکت‌های بخش گردشگری ایران برای حضور در نمایشگاه امسال گفت: بازار گردشگری روسیه بسیار جذاب است ، اما ایران آنچنان برای روس‌ها شناخته شده نیست.

علی اصغر شالبافیان، نمایشگاه صنعت گردشگری روسیه را فرصتی مناسب برای معرفی ظرفیت‌ها و جاذبه‌های ایران به شهروندان روسی دانست و افزود: محتواهای خوبی به زبان روسی تولید شده و در این نمایشگاه به مدیران شرکت‌های فعال در صنعت گردشگری روسیه و شهروندان این کشور ارائه می‌شود.

وی برقراری ارتباط بین بخش‌های خصوصی گردشگری دو کشور و ایجاد ارتباط مستقیم بین استان‌های دو کشور را از جمله اهداف وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی برشمرد و گفت : در این دوره از نمایشگاه طیف گسترده‌ای از ظرفیت‌های استانی معرفی شده و غرفه‌های ایران تنها به چند استان بزرگ و شناخته شده محدود نشده است.

علی اصغرشالبافیان گفت: باتوجه به جمعیت حدود ۳۰ میلیون نفری مسلمانان روسیه، ظرفیت‌های گردشگری حلال در کنار گردشکری سلامت و گردشگری تاریخی و طبیعی ایران به بازدید کنندگان و شرکت‌های روسی معرفی می‌شود. 

مسعود احمدوند، رایزن فرهنگی سفارت جمهوری اسلامی ایران در روسیه نیز، افزایش شناخت مردم دو کشور را یکی از مهمترین زیرساخت‌های گسترش ارتباطات بین ایران و روسیه در زمینه واقعیت‌های موجود عنوان کرد و افزود: مهمترین بستر برای شکل‌گیری این امر ، توسعه صنعت گردشگری است.

گفتگو و رایزنی بین مقامات گردشگری دو کشور و نیز شرکت‌های بخش خصوصی ایران و روسیه در حاشیه این نمایشگاه  آغاز شده و قرار است این مذاکرات به امضاء چند تفاهم‌نامه همکاری ختم شود‌.

116