تهران-ایران پرس: بهرام عین اللهی، وزیر بهداشت کشورمان در دیدار وزیر بهداشت تاجیکستان گفت: لازم است مرزهای کشورهای منطقه همانند اتحادیه اروپا در حوزه همکاری های علمی و سلامت برداشته شود تا دانشمندان و دانشجویان کشورهای منطقه بتوانند با تسهیل در رفت و آمد به پیشرفت نظام های سلامت کمک کنند.

به گزارش خبرگزاری ایران پرس، بهرام عین اللهی در حاشیه اجلاس گروه ۵ و در دیدار وزیر بهداشت تاجیکستان، اظهار داشت: در دولت سیزدهم با رویکرد تقویت ارتباطات با همسایگان، سفر های متعدد مقامات ایرانی به تاجیکستان صورت گرفته و این نشان دهنده علاقه دو کشور برای گسترش روابط است.

وی افزود: در حوزه سلامت نیز ارتباطات بین ایران و تاجیکستان باید تقویت و زمینه مشارکت بیشتر استادان و دانشمندان دو کشور در همایش های های علمی مشترک و طرح های کاربردی تحقیقاتی، تسهیل شود.

همچنین  افزایش همکاری های حوزه بهداشت می تواند به کنترل برخی بیماری های واگیردار بینجامد.

عین اللهی با اشاره به اعمال تحریم های ناجوانمردانه علیه ایران، گفت: این تحریم ها موجب رشد و پیشرفت بیشتر ایران شد؛ به گونه ای که در حال حاضر بیش از 40 درصد از تجهیزات پزشکی و 99 درصد از داروها، تولید داخل است بنابراین همکاری در حوزه دارو و تجهیزات پزشکی بین ایران و تاجیکستان می تواند در دستور کار قرار گیرد چراکه دسترسی به  محصولات ایرانی برای تاجیکستان مطلوبیت اقتصادی بیشتری دارد.

وزیر بهداشت کشورمان از دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی به عنوان یکی از برترین دانشگاه های علوم پزشکی در زمینه علمی و تحقیقاتی یاد کرد و گفت: این دانشگاه ماموریت دارد همکاری های علمی و حوزه سلامت بین دو کشور ایران و تاجیکستان را تقویت کند.

وزیر بهداشت تاجیکستان نیز در این دیدار ضمن تاکید بر لزوم تقویت همکاری های دو کشور در حوزه سلامت، از جمهوری اسلامی ایران به عنوان یکی از قدرتمندترین کشورهای منطقه در آموزش پزشکی یاد کرد.

وی یادآور شد: علاقه مندیم پزشکان و اساتید علوم پزشکی تاجیکستان، همکاری های علمی و تحقیقاتی را با جمهوری اسلامی ایران، گشترش دهند. یکی دیگر از زمینه های تقویت همکاری نیز، حوزه دارو و تجهیزات پزشکی است.

وزیر بهداشت تاجیکستان نیز در این دیدار ضمن تاکید بر لزوم تقویت همکاری های دو کشور در حوزه سلامت، از جمهوری اسلامی ایران به عنوان یکی از قدرتمندترین کشورهای منطقه در آموزش پزشکی یاد کرد.

وی یادآور شد: علاقه مندیم پزشکان و اساتید علوم پزشکی تاجیکستان، همکاری های علمی و تحقیقاتی را با جمهوری اسلامی ایران، گشترش دهند. یکی دیگر از زمینه های تقویت همکاری نیز، حوزه دارو و تجهیزات پزشکی است.

هدف گروه پنج، تعالی نظام سلامت کشورهای همسایه است

در ادامه، بهرام عین اللهی در دیدار با قلندر عباد، سرپرست وزارت بهداشت افغانستان اظهار داشت: هدف عمده ما، وحدت همسایگان در زمینه تعالی نظام سلامت کشورهاست.

وی با اشاره به نزدیکی ایران و افغانستان، از آمادگی  وزارت بهداشت جمهوری اسلامی ایران برای نقویت همکاری های حوزه سلامت با افغانستان خبر داد و گفت: لازم است کارگروه مشترکی بین دو کشور برای عملیاتی شدن برنامه های مشترک با زمان بندی مشخص تشکیل شود.

وزیر بهداشت ادامه داد: دانشگاه علوم پزشکی مشهد به دلیل همجواری با افغانستان، می تواند به تقویت همکاری های دو کشور کمک کند. سالانه چندین هزار همایش  سلامت در ایران برگزار می شود که فرصت مناسبی برای مشارکت صاحبنظران سلامت دو کشور است.

عین اللهی خاطرنشان کرد: جمهوری اسلامی ایران در حوزه دارو و تجهیزات پزشکی موفقیت های چشمگیری داشته و ۹۹ درصد داروهای مورد نیاز در داخل کشور تولید می شود و علاقه مندیم توسعه صادرات این محصولات به افغانستان را تسهیل کنیم؛ چراکه دسترسی به دارو و تجهیزات با کیفیت پزشکی ایران، نسبت به نمونه های اروپایی برای افغانستان مطلوبیت اقتصادی بیشتری دارد.

سرپرست وزارت بهداشت افغانستان در این دیدار ضمن قدردانی از میزبانی کشورمان از اجلاس گروه۵، گفت: خوشحالیم که زمینه های تقویت ارتباطات کشورهای عضو این گروه در حوزه سلامت، فراهم است و ایران، تلاش های گسترده ای در این زمینه داشته است.

قلندر عباد با اشاره به تقویت حوزه بهداشت، موفقیت افغانستان در مبارزه با برخی بیماری ها و تقویت واکسیناسیون در این کشور، گفت: ارتقای شاخص ها و تامین سلامت، نیازمند مشارکت کشورها با همدیگر است و امیدواریم همکاری های بهداشتی، درمانی، آموزشی، تحقیقاتی و دارویی با ایران، گسترش یابد.

وزیر بهداشت کشورمان همچنین بر لزوم تقویت همکاری های مشترک در حوزه سلامت تاکید و خاطرنشان کرد: خوشحالیم که برخی بیماری ها اخیرا در افغانستان کنترل شده و روند واکسیناسیون در این کشور، افزایش یافته است و امیدواریم در افغانستان هم مانند ایران، شبکه بهداشت ایجاد شود.

116