«حسین امیرعبداللهیان»، «سرگئی لاوروف»، «فیصل المقداد» و «مولود چاووشاوغلو» روسای دستگاه دیپلماسی کشورهای ایران، روسیه، سوریه و ترکیه امروز (چهارشنبه) با حضور در عمارت تشریفات وزارت خارجه روسیه در مسکو درباره حل مسائل سوریه در چارچوب سیاسی به گفت وگو نشستند.
به گزارش خبرگزاری ایران پرس، سرگئی لاوروف وزیر امور خارجه روسیه در دیدار با حسین امیرعبداللهیان در پایان نشست چهارجانبه مسکو از نتایج این اجلاس ابراز خرسندی کرد.
لاوروف در دقایق آغازین این دیدار که با حضور خبرنگاران برگزار شد، افزود: اجلاس چهارجانبه، گام خوبی درباره مسائل سوریه بود.
حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران همچنین در حاشیه نشست چهارجانبه مسکو با مولود چاووشاوغلو وزیر امور خارجه ترکیه دیدار و گفت و گو کرد.
مولود چاووش اوغلو وزیر امور خارجه ترکیه در این دیدار به نقش مهم جمهوری اسلامی ایران در تشکیل نشست چهارجانبه وزیرای امور خارجه و سایر نشستهای چهارجانبه ایران، روسیه، سوریه و ترکیه اشاره و از مواضع مثبت و سازنده جمهوری اسلامی ایران در این زمینه قدردانی کرد.
وزیر امور خارجه ترکیه همچنین از کمکهای جمهوری اسلامی ایران به زلزله زدگان ترکیه تقدیر کرد.
حسین امیرعبداللهیان نیز در دیدار همتای ترکیهای موضوعات مورد علاقه مشترک را مورد گفتوگو قرار داد و ضمن مهم خواندن اجلاس چهارجانبه وزیران خارجه در ارتباط با سوریه، گفتوگوهای امروز چهار وزیر خارجه را مثبت و گامی رو به جلو خواند و گفت: به تلاشهای خود برای به موفقیت رسیدن این گفتوگوها ادامه میدهیم.
وزیر امور خارجه ایران همچنین همکاریهای ایران و ترکیه در زمینههای اقتصادی از جمله حمل و نقل، تجارت و گردشگری را خوب و رو به توسعه و پیشرفت توصیف کرد.
براساس این گزارش، قبل از آغاز نشست چهارجانبه، حسین امیرعبداللهیان و «فیصل مقداد» وزرای خارجه ایران و سوریه در مسکو با یکدیگر دیدار کردند.
وزیرخارجه ایران بامداد چهارشنبه در بدو ورود به مسکو گفت: امیدواریم نشست چهارجانبه مسکو پیام قوی مبنی بر تمرکز ترکیه و سوریه بر راه حل سیاسی صادر کند.
آخرین تکاپوها در چارچوب همکاری های این چهار کشور مربوط به اجلاس وزیران دفاع بود که اواخر آوریل سال جاری به میزبانی مسکو برگزار شد.
پیش از آن، چهار کشور اواسط آوریل در سطح معاونان وزارت خارجه در پایتخت روسیه، مذاکراتی در این راستا داشتند.
بحران سوریه از سال 2011 آغاز شد؛ برخی کشورها از جمله ترکیه از جمله بازیگرانی بودند که از معارضان سوری حمایت کردند و ایران و روسیه نیز دو کشوری بودند که از نظام سوریه در جنگ با تروریستها حمایت کردند.
انتظارات دمشق و آنکارا از مذاکرات چهارجانبه به گفته تحلیلگران، پایان دادن به حضور نظامی ترکیه در مرزها و خاک سوریه، مبارزه با تروریسم و تأکید بر خودداری از دخالت در امور روسیه از مهمترین محورهای مورد نظر دمشق در مذاکرات چهارجانبه است.
117