ایران پرس: ناوگروه ۸۶ نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران پس از ۸ ماه دریانوردی در دور دنیا به ایران بازگشت.

اهمیت دریا مربوط به سال‌ها و دهه‌های اخیر نیست بلکه این اهمیت ریشه در تاریخ دارد. به لحاظ تاریخی، برتری دریایی در قرن‌های گذشته مهم‌ترین مؤلفه قدرتمند بودن کشورها محسوب می‌شد. قدرت‌های بزرگ اروپایی در قرن‌های 18 و 19 تسلط بر دریاها را به‌عنوان مهم‌ترین منبع قدرت در نظر گرفته و سیاست نظامی خود را در این راستا تنظیم می‌کردند. امروز نیز همچنان داشتن قدرت برتر دریایی یکی از مؤلفه‌های قدرتمند بودن کشورها است. جمهوری اسلامی ایران نیز به طور خاص در یک دهه اخیر بر تقویت توانمندی نیروی دریایی خود تاکید دارد.

حضرت آیت ‌الله خامنه‌ ای، رهبر انقلاب اسلامی در دیداری که آوریل گذشته با مسئولان و کارگزاران نظام داشتند درباره اهمیت دریا برای جمهوری اسلامی ایران عنوان کردند: "دریا مرکز برکت است، ما هم از لحاظ دریا خوشبختانه دستمان باز است؛ در جنوب کشور و در شمال کشور دریا داریم. اقتصادهای متّکی به دریا خیلی اقتصادهای بابرکتی است... ." این اظهارنظر رهبری حاکی از نگاه ویژه جمهوری اسلامی ایران به دریا است.

در همین راستا، ناوگروه 86 نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران اکتبر سال گذشته عازم مأموریت سفر دریانوردی به دور کره زمین شد. اقدام ناوگروه ۸۶ دارای اهمیت راهبردی است.

  • ماموریت تاریخی

اول اینکه؛ برای اولین بار در طول تاریخ نیروی دریایی ایران، این مأموریت 360 درجه و پیمودن دور دنیا انجام شد. بنابراین حضور ناوگروه دریایی ایران در اقیانوس آرام و آب­های آزاد بین ­المللی باعث ارتقا پرستیژ و جایگاه بین‌المللی جمهوری اسلامی ایران شد.

  • ماموریت با ناوشکن و ناوبندر ایرانی

دوم اینکه؛ از مهم‌ترین نکات حائز اهمیت مأموریت ناوگروه 86 نیروی دریایی ارتش این بود که این مأموریت با ناوشکن دنا و ناوبندر مکران انجام شد. تجهیزات و نرم‌افزارهای ایرانی در بالاترین سطح تکنولوژی توانست خود را در سخت‌ترین مأموریت به اثبات برساند.

  • اثبات بازیگری جهانی ایران در عرصه دریایی

سوم اینکه؛ انجام عملیات‌های فراقاره­ای توسط نیروی دریایی ایران در آب‌های دوردست اثبات می‌کند ایران بازیگری جهانی در عرصه دریایی بوده و اکنون به میزان قابل‌توجهی از بازدارندگی دریایی رسیده است.

  • عبور از تنگه‌ها و اقیانوس‌های جهان

چهارم اینکه؛ برنامه‌ریزی صحیح، دستور کار عملیاتی و مسیریابی دقیق ناوگروه برای طی مسیری به حدود ۶۳ هزار کیلومتر و عبور از اقیانوس‌های هند، آرام و اطلس و حضور در کانال پاناما و نیز عبور از تنگه‌های مهم و راهبردی چون تنگه مالاکا، ماگاسار، سرنگانی و تنگه ماژلان، نتیجه آموزش دقیق و یک سال انجام مطالعات کارشناسان نیروی دریایی بود.

  • عملیات لجستیکی و پشتیبانی بی‌نظیر

پنجم اینکه؛ امیر دریادار شهرام ایرانی، فرمانده نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران یکی از علل اهمیت اقدام ناوگروه ۸۶ را عملیات لجستیک و پشتیبانی بی‌نظیری که از این ناوگروه به عمل آمد، عنوان کرد. به گفته دریادار ایرانی، در حوزه آماد و پشتیبانی  به‌گونه‌ای عمل شد که تمام نیازمندی‌های این مأموریت برای مدت هشت ماه تأمین شده بود و حتی اولین بیمارستان دریایی به‌عنوان بیمارستان مستقل و با تجهیزات کامل (اتاق عمل – بانک خون) در ناوگروه مستقر شده بود.

  • عصبانیت آمریکا و تحریم علیه ناوگروه

ششم اینکه؛ این ناوگروه متشکل از ناوشکن دنا و ناوبندر مکران پس از ماه‏ها دریانوردی و پهلوگیری در بنادر و عبور از تنگه‏های مختلف دنیا توانست با اقتدار وارد حیاط خلوت آمریکا شود. آمریکا به حدی از اقدام ناوگروه ۸۶ عصبانی بود که در اقدامی عجیب ناوشکن دنا و ناوبندر مکران را تحریم کرد، اما این عمل آمریکا نیز نتوانست مانع موفقیت ناوگروه ۸۶ شود.

نکته پایانی اینکه؛ ناوگروه 86 نداجا با انجام موفقیت‏ آمیز این مأموریت خطیر، یکی از مؤلفه‌های قدرت و توسعه ‏یافتگی در عرصه بینالملی که قدرت امنیت دریایی است را توانست به خوبی معنا کند و اقتدار جمهوری اسلامی ایران را در عرصه دریا به جهانیان به اثبات برساند.

نویسنده: سید رضی عمادی

/ 114

بیشتر بخوانید:

اجرای دلنوشته فرزندان دریادلان در آیین استقبال رسمی از ناوگروه 86

تصاویر مراسم استقبال از ناوگروه 86 ارتش

پخش زنده ورود ناوگروه 86 نیروی دریایی ارتش به بندرعباس

پهلوگیری ناوگروه نیروی‌دریایی ارتش در بندرعباس

ناوگروه ۸۶ ارتش وارد آب‌های سرزمینی ایران شد

 پیام صلح و دوستی ناوگروه ۸۶ ارتش ایران به همه کشورها

پهلوگیری ناوگروه ۸۶ نیروی دریایی ارتش ایران در صلاله عمان

نمایش اقتدار ایران در سفر ناوگروه 86 ارتش ایران