تبریز - ایران پرس: رئیس‌ جمهور در بازدید از شهرک صنعتی چرم‌شهر آذربایجان‌ شرقی گفت: صنعت چرم در تبریز صنعتی بسیار قدیمی است،‌ امروز کیف و کفش تولیدی به عنوان محصول این صنعت در تمام دنیا استفاده می‌شود، این صنعت باید روز به روز ارتقا پیدا کند و اولین گام برای پیشرفت این حوزه رفع مشکلات مربوط به آن است.

شهرک صنعتی چرمشهر تبریز در نزدیکی روستای مایان واقع در 10 کیلومتری شمال غربی تبریز قرار دارد و حدود 300 کارخانه‌ی چرم‌سازی در آن فعال هستند.

به گزارش خبرگزاری ایران پرس، سید ابراهیم رئیسی رئیس جمهور امروز پنجشنبه در آغاز دومین سفر دولت سیزدهم به آذربایجان شرقی با حضور در شهرک صنعتی چرمشهر، ضمن بازدید از یکی از واحد‌های تولیدی این شهرک، از نزدیک در جریان فعالیت‌های آن قرار گرفت.

رئیس جمهور در بازدید از این شهرک صنعتی دقایقی نیز با کارگران شاغل در آن  به صورت صمیمی و بی‌واسطه به گفتگو پرداخت و وضعیت شغلی و معیشتی آنها را جویا شد.

همچنین در بخش پایانی بازدید رئیس جمهور از شهرک صنعتی چرمشهر نشستی با حضور جمعی از مدیران واحد‌های تولیدی این شهرک برگزار و مسائل و مشکلات صنعت چرم استان مورد بررسی قرار گرفت.

سید ابراهیم رئیس گفت: باید مشکلات صنعت چرم برطرف شود، درصد قابل توجهی از این صنعت راکد یا در آستانه رکود است که جلوگیری از این رکود در دستور کار سفر به استان است.

رئیس جمهور در بازدید از شهرک صنعتی چرم‌شهر آذربایجان‌شرقی بر توسعه صنعت چرم و توجه به رفع مشکلات زیست‌ محیطی آن تاکید کرد.

رئیس جمهور گفت: توجه به شاخص‌های زیست‌محیطی در توسعه صنعت چرم مورد توجه قرار گیرد.

وی همچنین افزود: ایجاد شهرک صنعتی چرم در منطقه قطعی است و احداث این شهرک نباید در بروکراسی اداری معطل بماند.

تبریز قطب صنعت چرم ایران است و نخستین کارخانه چرم سازی مدرن ایران از سوی مرحوم صدقیانی با عنوان چرمسازی «خسروی» در حدود 95 سال قبل ایجاد شد و بعد از هفت سال این صنعت در این شهر گسترش یافت.

توسعه این صنعت از محله امامیه تبریز شروع شد و سپس تا سال 1362 به خیابان سعدی گسترش یافت و تعداد کارخانه های چرم سازی در آن زمان به 42 واحد رسید.

اکنون نیز تعدادی از نمادهای کارخانه های چرم سازی در این محله ها موجود بوده ولی به دلیل مزاحمت شهری واحدهای مستقر در این محله، واحدهای تولیدی بین روستای خواجه دیزج و مایان به نام چرمشهر انتقال یافتند.

با فعالیت این واحدها در این مکان و گسترش واحدهای چرمسازی تعداد واحدهای فعال در آن به حدود 364 واحد رسیده است.این مکان تا سال 1379 به عنوان ناحیه صنعتی شناخته می شد و فاقد امکانات زیربنایی بودو در آن زمان تعداد 230 واحد چرمسازی مستقر در این مکان با مشکلات زیادی مواجه بودند.

شایان ذکر است قدیمی ترین کفش جهان با حدود پنج هزار سال قدمت هم اکنون در بخش کفش موزه شهرداری تبریز نگهداری می شود.

112