ایران پرس: مردم مسلمان کشورهای مختلف از جمله ایران، عراق، لبنان و نیجریه با برگزاری تظاهرات، اهانت به قرآن کریم در سوئد را محکوم کردند.

در 10 روز اخیر بار دیگر اهانت به مقدسات اسلامی در کشورهای اروپایی پررنگ شده است. سوئد و دانمارک بار دیگر مجوز اهانت به قرآن کریم را صادر کردند. برای دومین بار طی یک هفته، روز پنجشنبه گذشته عاملان قرآن سوزی در سوئد با چراغ سبز پلیس این کشور به قرآن کریم اهانت کردند. روز گذشته، یک گروه راست‌گرای افراطی در دانمارک نسخه‌ای از قرآن را مقابل سفارت عراق در کپنهاگ سوزاند.

اقدام هتاکان به قرآن کریم در سوئد و دانمارک نشان می‌دهد دولت‌های اروپایی علی‌رغم اینکه در سیاست اعلامی خود مدعی عدم حمایت از اهانت به قرآن هستند، اما در عمل از این اقدام غیرقانونی و اهانت‌آمیز حمایت می‌کنند. دولت‌های اروپایی در حالی که خشم مسلمانان در کشورهای مختلف اسلامی را مشاهده می‌کنند، اما به جای مقابله با اهانت به مقدسات دینی مسلمانان، زمینه تداوم این اقدام را فراهم می‌کنند.

این کشورها در حالی با ادعای آزادی بیان، اهانت به قرآن کریم را توجیه می‌کنند که با پوشیدن حجاب در مدارس و سؤال درباره هولوکاست مخالفت می‌کنند و در این مواقع، آزادی بیان معنایی پیدا نمی‌کند. بنابراین، اهانت به مقدسات اسلامی در کشورهای اروپایی نه‌تنها آزادی بیان و یک اقدام معمول نیست بلکه یک اقدام هدفمند و سازمان‌یافته علیه دین مبین اسلام و مسلمانان است. 

این اقدام‌ دولت‌های اروپایی و هتاکان به قرآن کریم، واکنش گسترده‌ای را در کشورهای اسلامی در پی داشته است. معترضان عراقی پس از حمله به سفارت سوئد، به سفارت دانمارک در بغداد نیز حمله کردند. دیپلمات‌ها و کارکنان سفارت سوئد از عراق اخراج شدند. وزارت خارجه عراق خواستار اقدام جامعه جهانی برای مقابله با اهانت به ساحت مقدس قرآن کریم شد و این اقدام را «رویدادی شنیع» نامید.

در لبنان و نیجریه نیز تظاهرات مردمی علیه اهانت به قرآن برگزار شد و معترضان خواستار اخراج سفیر سوئد در این کشورها شدند. شهرهای مختلف ایران نیز روز گذشته شاهد برگزاری تظاهرات در محکومیت اهانت علیه قرآن کریم و تأکید بر لزوم مقابله با دولت‌هایی شدند که اجازه اهانت به کتاب آسمانی مسلمانان را می‌دهند.

در همین راستا، حسین امیرعبداللهیان، زیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران نیز اعلام کرد که سفیر جدید سوئد را نمی‌پذیریم و سفیر جدید ایران هم به استکهلم اعزام نمی‌شود. همچنین امیرعبداللهیان خواستار برگزاری نشست فوری سازمان همکاری اسلامی شد. کشورهای عربستان، امارات و اردن نیز کاردار سوئد را احضار کردند. رسانه‌های لبنانی خواستار اخراج سفیر سوئد شدند. ترکیه برای اهانت کنندگان به قرآن کریم حکم بازداشت صادر کرد.

بدون شک، بازنده بزرگ تقابل با دین مبین اسلام در کشورهای اروپایی، دولت‌های اروپایی و سازمان ملل متحد هستند. جهان اسلام ظرفیت‌های بالایی در حوزه‌های مختلف به خصوص اقتصادی دارد که افزایش شکاف میان کشورهای اسلامی و کشورهای اروپایی می‌تواند آنها را از این ظرفیت‌ها محروم کند، کمااینکه واکنش‌های گسترده مردم در کشورهای اسلامی نیز بیانگر درخواست آنها برای قطع ارتباط با کشورهایی نظیر سوئد و دانمارک است.

از سوی دیگر، سازمان ملل متحد که اغلب اسناد حقوق بین‌الملل با مدیریت و نظارت این سازمان تدوین و تصویب شده است، در مقابل اهانت علیه قرآن کریم موضع محکمی نگرفته است و با این انفعال، جایگاه خود و همچنین اسناد حقوق بین‌الملل را زیر سؤال برده است.

نویسنده: سید رضی عمادی

116