تهران-ایران پرس: وزیر دفاع در دیدار وابستگان نظامی، گفت: جمهوری اسلامی ایران بدون هیچ گونه محدودیت بین المللی می تواند در زمینه نظامی و دفاعی با کشورهای مستقل و همسو همکاری و تعامل داشته باشد.

به گزارش خبرگزاری ایران پرس، امیر سرتیپ محمدرضا آشتیانی، وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح پیش از ظهر امروز (چهارشنبه‌، اول شهریورماه) در دیدار وابستگان نظامی خارجی از 37 کشور مختلف، گفت: یکی از مهم‌ترین وظایف و مأموریت‌های وزارت دفاع در جمهوری اسلامی ایران، تولید قدرت و اقتدار دفاعی از طریق توسعه ظرفیت‌ها و قابلیت‌های صنایع دفاعی با تمرکز بر طراحی و تولید نیازمندی های تسلیحاتی کشور است. به عبارتی دیگر، وزارت دفاع جمهوری اسلامی ایران یک سازمان اقتدار آفرین در عرصه ملی است که تلاش می‌کند از مسیر قابلیت سازی و نوآوری های دفاعی برای کشور «مزیت راهبردی» خلق کند.

امیر آشتیانی در ادامه با بیان اینکه نکته مهم دیگری که در خصوص صنایع نظامی باید به آن اشاره کنم، پویایی، درون‌زایی، اتکای داخلی و همچنین استقلال در صنعت دفاعی است، خاطرنشان کرد: چنین ویژگی این امکان را به صنعت دفاعی می دهد که کمترین آسیب را از تکانه‌ها، تحریم‌ها و فشارهای بیرونی دریافت کند.

وی افزود: همچنین، خوداتکایی و عدم وابستگی خارجی در صنعت دفاعی فرصت مناسبی را برای همکاری‌های دو و چند جانبه بین المللی به‌ویژه انتقال فناوری با کشورهای همکار فراهم خواهد آورد.

وزیر دفاع با اشاره به حوزه‌های مختلف فعالیت این نهاد، بیان کرد: وزارت دفاع طراحی و ساخت انواع تجهیزات و تسلیحات مورد نیاز نیروهای مسلح در حوزه های هوایی، دریایی، زمینی انواع موشک‌های بالستیک و ،کروز انواع پهپادها، شناورهای سطحی و زیرسطحی، تجهیزات سایبری، پدافندی، جنگ الکترونیک و هوشمند سازی مهمات و سلاح و همچنین توجه به هوش مصنوعی و نیز حوزه‌های شناختی و زیستی را با تکیه بر دانش و فناوری‌های بومی بر عهده دارد.

امیر آشتیانی همچنین خاطرنشان کرد: وزارت دفاع با توجه به تحول در ماهیت جنگ های نوین و با هدف پیشگیری از غافلگیری راهبردی، اکتساب قابلیت‌های حیاتی و احراز آمادگی عملیاتی در مواجهه با تهدیدات نوظهور که می‌توان از آن به عنوان آزمایشگاه جنگ‌های نوین یاد کرد را نیز در دستور کار خود قرار داده است.

وی افزود: مهم‌ترین اصل در دکترین دفاعی جمهوری اسلامی ایران، اصل دفاع بازدارنده است. بر اساس این اصل، جمهوری اسلامی ایران به تمامی اصول انسانی و اخلاقی مورد احترام جهانی پایبند بوده و اقدام نظامی را تنها در مقابل تجاوز، اشغالگری و توسعه طلبی مجاز می‌داند. علاوه بر این اصل، آنچه که از تجربه ارزشمند انقلاب اسلامی بدست آمد، توجه و تأکید بر امنیت مردم پایه است که جزء اصول خدشه ناپذیر نظریه دفاعی و امنیتی جمهوری اسلامی ایران به‌شمار می‌رود.

امیر آشتیانی، گفت: در نگاه نخست، شما هم موافق خواهید بود که تلاش‌ها برای بلوک بندی‌ها و رقابت در عرصه های نظامی و امنیتی به بالاترین سطح خود رسیده و همانطور که بسیاری از تحلیلگران مسائل بین المللی اذعان دارند، شاهد ظهور جنگ سرد نوین در جهان هستیم.

وی افزود: برخی مصادیق چنین تصویری را می توان در موضوعاتی چون افزایش تمایل غرب و ناتو به اجرای سیاست‌های توسعه طلبانه و هژمونیک، توسعه جنگهای نیابتی و تروریسم به عنوان ابزار سیاست‌های برتری جویانه، تخریب بنیان های نظام کنترل تسلیحات، افزایش جرایم سایبری، بیوتروریسم، افراط گرایی، تجزیه‌طلبی، چالش‌های زیست محیطی، استفاده از ابزار تحریم برای اطاعت‌پذیرسازی کشورهای مستقل و سایر موضوعات به وضوح مشاهده کرد.

وزیر دفاع در ادامه تاکید کرد: آنچه که در این میان حائز اهمیت و توجه است، هم‌صدایی و هم‌گرایی کشورهای مستقل و منتقد نظم امنیت ناعادلانه کنونی و حرکت به سمت چند صدایی تکثر و استقرار نظام عادلانه مبتنی بر چندجانبه‌گرایی است و این درس بزرگ تاریخ است که استفاده از ادبیات و رفتار مبتنی بر زور هژمونی و سلطه تداوم نخواهد یافت.

وزیر دفاع تاکید کرد: امروز تسلیحات و تجهیزات صنعت دفاعی جمهوری اسلامی ایران، نقش تعیین‌کنندگی و اثربخشی خود را در صحنه های نبرد و بویژه مبارزه با تروریسم به اثبات رسانده و بسیاری از کشورها با دیدن این واقعیت به دنبال توسعه همکاری دفاعی با جمهوری اسلامی ایران هستند.

وی افزود: وزارت دفاع جمهوری اسلامی ایران در چهارچوب دیپلماسی دفاعی فعال، آمادگی خود را برای برقراری و توسعه مناسبات دفاعی و راهبردی با همه کشورهای مستقل و همسو مبتنی بر اصل امنیت ،جمعی احترام متقابل و تحکیم صلح و ثبات اعلام می‌کند.

امیر آشتیانی تصریح کرد: پیام همیشگی دکترین دفاعی جمهوری اسلامی ایران، پیام،‌صلح، دوستی، ثبات و امنیت برای همه کشورهای همسایه منطقه و جهان است. به همین دلیل، امروز ما به طور جدی درصدد توسعه دیپلماسی دفاعی دو و چند جانبه و مشارکت فعال در ترتیبات امنیتی منطقه‌ای و بین المللی هستیم.

وزیر دفاع، گفت: جمهوری اسلامی ایران که پیش از این بخاطر وضع تحریم های غیر عادلانه دچار محدودیت هایی در این حوزه‌ها شده بود، بدون هیچ گونه محدودیت بین المللی می تواند در زمینه نظامی و دفاعی با کشورهای مستقل و همسو همکاری و تعامل داشته باشد.

116