بزرگداشت میراث ماندگار زبان و ادب فارسی
تهران- ایران پرس: در قلمرو فرهنگ و تمدن ایران، زبان و ادبیات فارسی همچون گنجینه ای جاودانه درخشیده است و مجموعه وسیعی از آثار ادبی، عرفانی، فلسفی، کلامی، تاریخی، هنری و دینی را آفریده است.
با حمایت فارسی زبانان و دوست داران آن، این زبان لطیف و عمیق علیرغم مواجهه با رویدادهای تاریخی پرتلاطم و اغلب نگرانکننده، از بین نرفته است.
به گزارش خبرگزاری ایران پرس، «سیدمحمد حسینی» معاون پارلمانی رئیسجمهور روز دوشنبه طی سخنانی در همایش بزرگداشت روز شعر و ادب پارسی، شهریار را از شعرای نامدار و ماندگار نظیر سعدی و حافظ دانست و در توصیف ویژگی های شخصیتی او گفت: دو دورانی که بسیاری دلبسته شرق و غرب بودند، شهریار دلبسته قرآن بود.
همچنین، در این مراسم، «مرادجان بوری بایف» رئیس مؤسسه فرهنگی اکو گفت: زبان فارسی از محبوبیت جهانی برخوردار است و به عنوان دومین زبان جهان اسلام به شمار میرود.
وی افزود: امروز میلیون ها سخنور در ایران، افغانستان و تاجیکستان این زبان را صحبت میکنند.
بوری بایف با اشاره به جایگاه شعر در زبان فارسی، گفت: زبان فارسی، به عنوان زبانی غنی در آفرینش شعری برای انتقال مفاهیم مختلف پذیرفته شده است.
رئیس مؤسسه فرهنگی اکو، شهریار را استاد مسلم غزل فارسی دانست و عنوان کرد: شاعران معاصر فارسی زبان نظیر سعدی، حافظ، اقبال لاهوری و شهریار نقش مهمی در ثبت وقایع تاریخی، انتقال مفاهیم عمیق و معرفی زبان فارسی به دنیا داشته اند.
همچنین در این مراسم، قطعاتی از موسیقی سنتی ایرانی در فضای سالن طنین انداز شد.
27 شهریور ماه، سالروز درگذشت استاد شهریار، با تصویب شورای عالی انقلاب فرهنگی روز شعر و ادب پارسی نامگذاری شده است.
به همین مناسبت هرساله در کشورمان یاد بزرگان شعر و ادب پارسی گرامی داشته میشود.
«سیدمحمدحسین بهجت تبریزی» (زاده 1285 - درگذشته 1367) متخلص به شهریار (پیش از آن بهجت) شاعر ایرانی اهل آذربایجان شرقی بود که به زبانهای ترکی آذربایجانی و فارسی شعر سروده است.
مهمترین اثر استاد شهریار منظومه حیدربابایه سلام (سلام به حیدربابا) است که از شاهکارهای ادبیات ترکی آذربایجانی بهشمار میرود و شاعر در آن از اصالت و زیباییهای روستا یاد کردهاست.
این مجموعه در میان اشعار مدرن قرار گرفته و به بیش از 80 زبان زنده دنیا ترجمه شده است.
117