شهریور 28, 1402 09:51 Asia/Tehran [Updated: شهریور 28, 1402 14:10 Asia/Tehran]
  •  کلیات طرح اصلاح قانون سنجش و پذیرش دانشجو در دانشگاه ها تصویب شد

تهران- ایران پرس: نمایندگان مجلس شورای اسلامی، کلیات طرح اصلاح قانون سنجش و پذیرش دانشجو در دانشگاه ها را تصویب کردند.

به گزارش خبرگزاری ایران پرس، نمایندگان در جلسه علنی امروز (سه شنبه 28 شهریور ماه) مجلس شورای اسلامی در جریان بررسی طرح اصلاح قانون سنجش و پذیرش دانشجو در دانشگاه ها و مراکز آموزش عالی کشور با 125 رأی موافق، 82 رأی مخالف و 4 رأی ممتنع از مجموع 218 نماینده حاضر در صحن با کلیات این طرح موافقت کردند.

در نشست امروز عبدالرسول پورعباس رئیس سازمان سنجش در جریان بررسی این طرح گفت: در ادوار مختلف مجلس حساسیت هایی برای برگزاری آزمون های سراسری وجود داشت و همچنین نقش مجلس در بهبود شرایط به خوبی ایفا شد، بنابراین از این بابت خوشحالم که تحت نظارت مجلس، سازمان سنجش توانست کارهای خود را به خوبی پیش ببرد.

وی افزود: در دو سال گذشته تقریباً 4 نوبت موضوع پذیرش و سنجش در جامعه مطرح شده است. در سال 1400 اولین مصوبه، در سال 1401 اولین اصلاحیه و در تیرماه همین سال دومین اصلاحیه صورت گرفت، در این مدت یکی از آثار بسیار مخربی که برای دانشگاه ها ایجاد شد، شرایط تغییرات مکرر نحوه برگزاری سنجش و پذیرش بوده  است. در همین ارتباط در مجلس شورای اسلامی از سال های 77، 87، 92 و 95 قوانینی را در ارتباط با نحوه سنجش و پذیرش داشته ایم.

پورعباس تصریح کرد: داوطلبی که می خواهد آزمون سراسری دهد باید از 3 سال قبل از آزمون خود را آماده کند و این اصل تغییرات مکرر باعث ایجاد تشویش خاطر در داوطلبان خواهد شد. براساس مصوبه قانونی مجلس، موظف هستیم یک سال قبل از آزمون اطلاع رسانی کنیم، همچنین طبق مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی ما موظفیم تا 31 شهریور هر سال اطلاع رسانی کنیم. حال اگر بخواهیم به این دو استناد کنیم، شرایط زمانی فعلی مناسب نیست.

رئیس سازمان سنجش ادامه داد: دغدغه ای که در این ارتباط وجود دارد به تفاوت فاحشی که برای شرایط تحصیلی داوطلبی در شهرهای مختلف وجود دارد، باز می گردد. برای اطمینان خاطر نمایندگان اعلام می کنم در حال حاضر ما سه منطقه 1، 2 و 3 داریم که داوطلبان به نسبت جمعیتی که در آن مناطق وجود دارد، به رقابت می پردازند. لذا اگر نمره یک منطقه بالا یا پایین باشد، تاثیری در منطقه دیگر ندارد. ضمن اینکه منطقه 2 و منطقه 3 بر مبنای 80 درصد نمره آزاد به رقابت می پردازند، بنابراین تمام ظرفیت های کشور به نسبت مناطق 1، 2 و 3 تقسیم می شود.

وی گفت: باید زمان کافی به داوطلبان داده شود تا خود را با شرایط تطبیق دهند. نوبت اول آزمون سراسری سال 1403 در حدود 7 ماه دیگر برگزار می شود و نوبت دوم نیز 9 ماه دیگر برگزار خواهد شد. در همین راستا نیز داوطلبان نیز دروس عمومی و تخصصی خود را در برنامه دارند.

رئیس سازمان سنجش اظهار کرد: از سال های  77، 86 و 92 همه این قوانین تاثیر قطعی معدل را لحاظ کرده است و حتی در سال 86 تاثیر 100 درصد معدل را لحاظ کرده است، البته مشروط به برگزاری آزمون های سراسری است. در تبصره 2 ماده 1 ، سوابق تحصیلی را به نظام 3-3-6 منوط کردیم و حدود 300 هزار نفر که سوابق تحصیلی آنها بر مبنای نظام قدیم است، از مرحله رقابت خارج کردیم که این موضوع باید اصلاح شود.

وی افزود: در ارتباط با ماده 9 اگر اجرای ناقص در برگزاری صورت بگیرد، کل سازمان سنجش و تمامی کارکنان آن مورد هدف قرار خواهند گرفت و نظام سازمان سنجش برهم خواهد خورد.

پورعباس بیان کرد: این طرح مشخص نمی کند که مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی باطل شده است، لذا در اجرا با 4 تعارض اساسی از جمله حذف دروس عمومی یا آزمون تخصصی مواجه خواهیم شد که مشخص نمی کند کدام یک را اجرا کنیم.

112

کلیدواژه