آیین نکوداشت هفتادمین زادروز استاد محمدرضا لطفی با عنوان «لطف ساز»، روز جمعه 17 دی ماه در فرهنگسرای ارسباران برگزار می شود.

محمدرضا لطفی، زاده ۱۷ دی ماه ۱۳۲۵ در گرگان، ردیف‌دان، موسیقی‌دان، آهنگ‌ساز، نوازندهٔ برجستهٔ تار و سه‌تار، همچنین پژوهشگر و مدرس موسیقی سنتی ایرانی بود.

لطفی از چهره‌های تأثیرگذار موسیقی ایران بود و با خلق آثاری چون «ایران ای سرای امید»، «کاروان شهید»، «برادر بی‌قراره» و «عشق داند» به میان تودهٔ مردم راه یافت.

وی بنیان‌گذار کانون فرهنگی و هنری چاووش، گروه شیدا و مکتب‌خانه میرزا عبدالله بود و هنرمندان بسیاری از جمله خانوادهٔ کامکارها، مجید درخشانی، صدیق تعریف، حمید متبسم وحسین بهروزی‌نیا را تربیت کرد.

او در کنار تار و سه‌تار، کمانچه، دف، نی و سنتور نیز می‌نواخت.

لطفی تجربه همکاری با خوانندگان چون تاج اصفهانی، غلامحسین بنان و شجریان را داشته و همچنین خوانندگانی چون شهرام ناظری، هنگامه اخوان، صدیق تعریف، محمد گلریز و محمد معتمدی، اولین‌بار توسط محمدرضا لطفی به جامعهٔ موسیقی معرفی شدند.

استاد محمدرضا لطفی در اردیبهشت سال 1393 بر اثر ابتلا به بیماری سرطان در ۶۷ سالگی، دار فانی را وداع گفت.

آیین لطف ساز برگزار می شود

به مناسبت هفتادمین زادروز روانشاد استاد محمدرضا لطفی، آهنگساز برجسته موسیقی ایران و نوازنده نامدار تار، به همت بنیاد آفرینش های هنری نیاوران و با همکاری مکتب خانه ی میرزاعبدالله، آیین نکوداشتی به یاد «لطف تار» ایران در فرهنگسرای نیاوران برگزار می شود.

این ویژه برنامه با عنوان «لطف ساز» با حضور جمعی از هنرمندان و چهره های صاحب نام موسیقی و نیز شاگردان استاد لطفی در تالار خلیج فارس فرهنگسرای نیاوران برگزار می شود.

در این برنامه برخی آثار استاد لطفی را شاگردان او اجرا خواهند کرد.

استادان و چهره های نام آشنای موسیقی سنتی ایران نیز در این آیین درباره شخصیت و فعالیت های موسیقایی استاد لطفی سخنرانی می کنند و تصاویر و نماهنگ هایی نیز پخش خواهد شد.

ویژه برنامه «لطف ساز» 17 دی ماه، روز جمعه 17 دی ماه ساعت 19 در تالار خلیج فارس فرهنگسرای نیاوران برگزار می شود.