ایران پرس- رزمایش مشترک نیروهای زمینی امارات و آمریکا با نام «اتحاد آهنی 6» از روز گذشته (14 ژانویه) در امارات آغاز شد که دو هفته نیز ادامه خواهد داشت.

اعضای شورای همکاری خلیج فارس از جمله امارات طی سال های اخیر برگزاری رزمایش های نظامی «درون شورا» و «برون شورایی» را افزایش دادند.

آمریکا تقریباً یک پای ثابت رزمایش های نظامی این کشورهای از جمله امارات است. امارات و آمریکا در حالی بزرگترین رزمایش مشترک خود را برگزار می کنند که رزمایش «اتحاد آهنین 5» نیز سپتامبر 2017 به مدت دو هفته در امارات برگزار شده بود. به عبارت دیگر، این دو کشور طی 4 ماه اخیر دو رزمایش بزرگ برگزار کردند.

هدف رزمایش های «اتحاد آهنین» تبادل تجربیات نظامی میان دو کشور در راستای افزایش توانمندی و آمادگی رزمی نیروها، تحکیم روابط بین ‌المللی، توسعه مهارت ‌های نظامی نیرو‌های زمینی برای رسیدن به مهارت کافی در انجام ماموریت ‌ها است.

رزمایش های «اتحاد آهنین» ادامه رزمایش «چنگال آهنین» است که در راستای برنامه‌ های نیروهای مشترک امارات با کشورهای دوست انجام می شود.

رزمایش های نظامی در حالی در خلیج فارس روند صعودی دارد که در مناطق پیشرفته جهان از جمله اروپا برگزاری رزمایش های نظامی روند نزولی دارد.

علت اصلی این روند نزولی تغییر مفهوم امنیت از «نبود جنگ» به «امنیت انسانی در قالب شاخص های زندگی» است.

در چنین مفهومی، برگزاری رزمایش های نظامی، اقدامی «هزینه بر» محسوب می شود که سبب می شود به جای اینکه منابع مالی صرف شاخص های توسعه و رفاه شهروندان شود، در مسایل نظامی هزینه شود.

روند صعودی برگزاری رزمایش های نظامی در خلیج فارس

آنچه سبب روند صعودی برگزاری رزمایش های نظامی در خلیج فارس می شود، ناشی از دو عامل مهم است: محیط ناامن و پر آشوب خاورمیانه و منافع اقتصادی قدرت های غربی به خصوص آمریکا.

در واقع؛ یکی از علل اصلی ناامنی و پرآشوب بودن خلیج فارس نیز منافع اقتصادی آمریکا و قدرت های غربی است.

ناامنی و آشوب سبب نیاز کشورهای کوچک با حکام وابسته نظیر امارات به ایجاد اتحاد و ائتلاف با قدرت هایی نظیر آمریکا می شود.

آمریکا و قدرت های غربی نیز ضمن اینکه منافع اقتصادی خود را در قالب چنین اتحادهایی تامین می کنند، منافع و امنیت رژیم صهیونیستی را نیز با نزدیک شدن به کشورهای عربی تامین می کنند.

برگزاری رزمایشهای نظامی در خلیج فارس؛ افزایش چالش های اقتصادی امریکا و امارات 

در همین راستا، وبگاه «دیفنس نیوز» اواخر سال گذشته میلادی در گزارشی به موافقت‌ اولیه «دونالد ترامپ»، رئیس جمهوری آمریکا با ورود طرح فروش جنگنده «اف-۳۵» به امارات متحده عربی به مباحث پارلمانی خبر داد.

این در حالی است که جنگنده «اف-۳۵» به عنوان جنگنده های نسل پنجم در خاورمیانه تنها در اختیار اسرائیل قرار دارد و آمریکا برای فروش چنین جنگنده ای به امارات باید موافقت اسرائیل را نیز به دست می آورد که ظاهراً اسرائیل موافقت ضمنی خود را اعلام کرد.

علت اصلی موافقت ضمنی اسرائیل با فروش جنگنده «اف-۳۵» به امارات نیز مشارکت امارات در رزمایش های بین المللی با اسرائیل است که رزمایش «رد فلگ» آمریکا یکی از این رزمایش ها است.

برونداد تحرکات نظامی از جمله رزمایش های نظامی در خلیج فارس به خصوص رزمایش های «برون شورایی» بیش از آنکه تامین امنیت این کشورها باشد، افزایش چالش های اقتصادی در این کشورها است.

نویسنده: سیدرضی عمادی

133/110

بیشتر بخوانید:

 تدارکات امارات و سازمان سیا برای ایجاد امپراطوری جاسوسی در منطقه خلیج فارس/ تحلیل

افشای مناسبات نظامی و امنیتی امارات با اسرائیل / تحلیل