ایران پرس- پس از انتخابات تشریفاتی پارلمانی، «حمد بن عیسی آل خلیفه» پادشاه بحرین تنها نخست وزیر تاریخ بحرین را بار دیگر مسئول تشکیل کابینه کرد.

ششمین انتخابات پارلمانی تاریخ بحرین در دو مرحله طی روزهای 24 نوامبر و یک دسامبر 2018 با مشارکت اندک مردم برگزار شد.

بحرین از سال 1971 که به استقلال رسید تاکنون جمعاً شش انتخابات پارلمانی را برگزار کرد. نخستین انتخابات پارلمانی بحرین در سال 1973 برگزار شد و پنج انتخابات بعدی نیز در سال‌های 2002، 2006، 2010، 2014 و 2018 برگزار شد.

اتخابات سال 2018 هیچ یک از شاخصه‌های انتخابات آزاد را نداشت و صرفاً "نمایش انتخاباتی" آل خلیفه بود، زیرا بزرگترین جمعیت مخالف در بحرین یعنی الوفاق اسلامی در سال 2016 توسط آل خلیفه منحل شد، رهبران سیاسی و مذهبی سلب تابعیت و یا به حبس‌های طولانی مدت محکوم و از حقوق اولیه شهروندی نیز محروم شده بودند. بنابراین، گروه‌ها و مردم زیادی که هدف آل خلیفه از این نمایش را می‌دانستند، آن را تحریم کردند.

آل خلیفه با برگزاری انتخابات پارلمانی سعی داشت نشان دهد که همچنان مشروعیت دارد و به همین دلیل نیز مدعی شد که حدود 70 درصد مردم در انتخابات مشارکت کردند، در حالی که میزان مشارکت واقعی کمتر از 30 درصد بود. مخالفان این انتخابات را «ژست دموکراسی در سمبل دیکتاتوری منطقه» نامیدند.

شبکه خبری «دویچه وله» آلمان آن را «تلاش به سوی دموکراسی در فضای سرکوبگرانه» نامید. دموکراسی به حدی برای «حمد بن عیسی آل خلیفه»، پادشاه بحرین، به تمسخر گرفته شد که وی حتی حاضر نشد «عموی 83 ساله» خود را پس از اینکه 47 سال سمت نخست وزیری بحرین را بر عهده داشته از این سمت برکنار کند و بار دیگر وی را به عنوان رئیس دولت برگزیده است.

در واقع، خلیفه بن سلمان آل خلیفه، نخست وزیر بحرین بیش از هر شخص دیگری در جهان در ساختار قدرت حضور داشته است و وی را می توان «نماد دیکتاتوری» در جهان عنوان کرد.

موضوع دیگر این است که خلیفه بن سلمان از 18 وزیر کابینه بحرین تنها سه وزیر را تغییر داد تا عملاً مشخص شود که برگزار شدن انتخابات حتی از نوع نمایشی آن نیز هیچ تاثیری بر چینش کابینه در بحرین ندارد.

در همین راستا، «محمد علی الحوثی»، رئیس کمیته عالی انقلاب یمن در پست توئیتری خود با اشاره به اقدام پادشاه بحرین در مکلف کردن خلیفه بن حمد آل خلیفه به تشکیل دولت این کشور نوشت: "پادشاه بحرین برای یازدهمین بار «خلیفه بن سلمان آل خلیفه» نخست وزیر سابق این کشور را مسئول تشکیل کابینه کرد. می توان گفت که دست کم نتیجه برگزاری انتخابات صوری و فرمایشی در این کشور می توانست تعیین نخست وزیر جدید باشد.

موضوع دیگر این است که به موجب دستور پادشاه بحرین، «سلمان بن حمد بن عیسی آل خلیفه» ولیعهد این کشور به عنوان معاون اول نخست وزیر تعیین شد. این انتخاب به منزله این است که اگر خلیفه بن سلمان به هر دلیلی از جمله کهولت سن با مرگ مواجه شود، ریاست دولت بحرین به پسر پادشاه این کشور خواهد رسید و قدرت به طور کامل در درون خانواده شیخ حمد بن عیسی آل خلیفه نهادینه خواهد شد. 114/120

نویسنده: سید رضی عمادی 

بیشتر بخوانید:

تشکیل کابینه جدید بحرین با تغییر تنها سه وزیر

ممنوعیت حضور نمایندگان احزاب در پارلمان بحرین

تایید حکم هفت سال حبس و سلب تابعیت شهروند بحرینی