ایران پرس- 15 ماه پس از انتقال سفارت آمریکا از تل آویو به قدس، رژیم صهیونیستی برای جلوگیری از شکست پروژه معرفی قدس به عنوان پایتخت این رژیم، به راهکار رشوه روی آورده است.

"دونالد ترامپ"، رئیس جمهوری آمریکا دسامبر 2017 در تصمیمی غیرقانونی، قدس را پایتخت جدید رژیم صهیونیستی اعلام کرد.

ترامپ همچنین اعلام کرده بود، سفارت آمریکا را نیز از تل آویو به قدس منتقل خواهد کرد که این تصمیم در ماه مه 2018 و با حضور ایوانکا، دختر وی اجرایی شد.

دولت آمریکا و رژیم صهیونیستی انتظار داشتند کشورهای دیگر نیز از این تصمیم و اقدام تبعیت کنند؛ اما تاکنون سفارت هیچ کشور دیگری به قدس منتقل نشده است.

اگرچه کشورهای هندوراس، گواتمالا، رومانی و برزیل اعلام کردند که سفارت خود را به قدس منتقل خواهند کرد، اما تصمیم هیچ کدام از این کشورها اجرایی نشده است.

با توجه به این شرایط، امکان شکست طرح انتقال سفارتخانه ها به قدس و به رسمیت شناخته شدن قدس به عنوان قلمرو تحت اشغال اسرائیل در آستانه شکست قرار گرفته است.

از این رو، رژیم اسرائیل به راهکار رشوه روی آورده و نظر دارد تا به کشورهایی که سفارت خود را به شهر قدس  انتقال ‌دهند، رشوه مالی دهد.

14 میلیون و 200 هزار دلار هدیه تشویقی برای انتقال سفارت‌ خانه ها به بیت المقدس 

پایگاه خبری فلسطین الیوم اعلام کرد «یسرائیل کاتس»، وزیرخارجه رژیم صهیونیستی برای انتقال سفارت‌ خانه ها به بیت المقدس، حدود 14 میلیون و 200 هزار دلار هدیه تشویقی پیشنهاد کرده است.

مطابق اعلام منابع خبری، قرار است علاوه بر هدیه نقدی، همچنین زمین مناسب نیز در قدس برای کشورهایی که سفارتخانه ‌های خود را منتقل می ‌کنند، ارائه شود.

چرا طرح و اقدام آمریکا درباره قدس با استقبال کشورها مواجه نشده است

سوال این است که چرا طرح و اقدام آمریکا درباره قدس با استقبال کشورها مواجه نشده و رژیم صهیونیستی به تطمیع روی آورده است؟

مهمترین دلیل این است که تصمیم ترامپ در تضاد با قطعنامه های شورای امنیت سازمان ملل بود. 

در قطعنامه های شورای امنیت سازمان ملل متحد، قدس نه تنها به اسرائیل واگذار نشده بلکه در قطعنامه 478 از کشورها خواسته شد سفارتخانه خود را در قدس دایر نکنند.

شورای امنیت مجموعا 8 قطعنامه به شماره های 185، 250، 251، 252، 267، 271، 2253 و 2254 درباره قدس تصویب کرده است. سازمان ملل در این قطعنامه ها بر حفظ نظم و امنیت قدس و محافظت از مقدسات این شهر و خودداری صهیونیست ها از انجام رژه نظامی در آن تاکید کرده است.

اقدام ترامپ نقض همه این قطعنامه های شورای امنیت بود و با استقبال مواجه نشد.

دومین دلیل واکنش فوری کشورها به تصمیم ترامپ درباره قدس است. مجمع عمومی سازمان ملل 21 دسامبر 2017 با 128 رای موافق، قطعنامه‌ ای را علیه اقدام یکجانبه ترامپ در به رسمیت شناختن قدس به عنوان پایتخت اسرائیل و انتقال سفارت آمریکا به این شهر تصویب کرد. 

سازمان ملل با توجه به قطعنامه های شورای امنیت هرگونه تغییر در قدس را غیرقانونی اعلام کرده بود.

سومین دلیل در این خصوص برگزاری راهپیمایی حق بازگشت مردم فلسطین است که از مارس 2018 در مخالفت با تصمیم ترامپ آغاز شد و با وجود اینکه تاکنون بیش از 310 شهید و بیش از 31 هزار زخمی داشته است، اما همچنان ادامه دارد.

این راهپیمایی ضمن اینکه مخالفت قاطع مردم فلسطین را با تصمیم ترامپ نشان می دهد، به کشورهای دیگر نیز این پیام را منتقل می کند که در صورت انتقال سفارت خانه هایشان از تل آویو به قدس، به تجاوزگری جغرافیایی اسرائیل مشروعیت می دهند و از خشم مردم فلسطین در امان نخواهند ماند.

با توجه به این شرایط ، تاکنون هیچ کشوری سفارت خود را از تل آویو به قدس منتقل نکرده و طرح ترامپ درباره قدس در آستانه شکست قرار گرفته و رژیم صهیونیستی برای جلوگیری از این شکست به رشوه مالی روی آورده است.

نویسنده: سید رضی عمادی

133/117

بیشتر بخوانید:

مولداوی از انتقال سفارتش به قدس اشغالی منصرف شد

مخالفت جمهوری چک با انتقال سفارتش به قدس، شکستی دیگر برای ترامپ و نتانیاهو/ تحلیل

رئیس جمهور رومانی انتقال سفارت این کشور به قدس را رد کرد