ایران پرس- رئیس جمهوری آمریکا و وزیرامورخارجه رژیم صهیونیستی با ابراز رضایت از ناآرامی‌ها در عراق ، حمایت خود را از تداوم این وضعیت اعلام کردند.

عراق ابتدا از یکم اکتبر برای چند روز و سپس از 25 اکتبر تاکنون شاهد برگزاری تظاهرات ضد دولتی است؛ تظاهراتی که به خشونت‌های خیابانی و کشته و زخمی شدن شمار زیادی از معترضان تبدیل شد.

تظاهرات مردم عراق واکنش به حق آنها در مقابل افزایش بیکاری‌، فقر، فساد و ضعف خدمات اجتماعی است، اما خشونت‌های خیابانی و تلاش برای ایجاد درگیری میان نیروهای امنیتی و معترضان رخدادی هدایت شده و توطئه‌ای برنامه ریزی شده از سوی مخالفان نظام سیاسی عراق است.

آمریکا و اسرائیل ضمن اینکه از ناامنی در عراق رضایت دارند، حامی و هدایت کننده اعتراض‌های مسالمت آمیز مردم به خشونت‌های خیابانی هستند.

«دونالد ترامپ» رئیس جمهوری آمریکا دو ویدیوی این حادثه که در صفحه های توئیتری شبکه ایران اینترنشنال و پایگاه خبری عرب نیوز درباره حمله به کنسولگری ایران در کربلا پخش شد را بازنشر کرده است.

در همین حال‌، «یسرائیل کاتص» Yisrael KATZ وزیر امورخارجه اسرائیل، یکشنبه سوم نوامبر در توئیتی به طور علنی ضمن حمایت از رخدادهای عراق مدعی شد: "ایران در خشونت‌های عراق دست دارد."

این پیام‌ها گویای چند نکته مهم است:

اول اینکه‌، آمریکا و اسرائیل به همراه محور عربی هدایت کننده خشونت‌های خیابانی در عراق هستند. در همین راستا‌، «قیس الخزعلی» دبیر کل عصائب الحق عراق گفت: "اسرائیل قدرتمندتر از آمریکا در این ناآرامی ‌ها نقش دارد... موساد در چند استان شمال عراق حضور دارد و حتی در سلیمانیه نیز حضور دارد. همچنین یک پایگاه مشترک سیا و موساد در فرودگاه بغداد وجود دارد. موساد تلاش دارد تا برخی افراد جنبش ‌های انحرافی و طرد شدگان احزاب مختلف را برای افزایش درگیری ‌ها به کار گیرد."

دوم اینکه، واشنگتن و تل آویو با استفاده از جریان‌های انحرافی شیعی و بازماندگان بعثی سعی دارند بر تحولات عراق تاثیر گذاشته و مطالبه‌های مردمی را نیز از اقتصادی به سیاسی تغییر دهند.

سوم اینکه‌، آمریکا و اسرائیل تلاش می کنند با بهره گیری از رسانه‌های خود و همچنین شبکه‌های اجتماعی جهت تظاهرات عراق را به سمت جمهوری اسلامی ایران تغییر داده و اهداف ضد ایرانی خود را در زمین عراق پیگیری کنند.

اسرائیل، آمریکا و محور عربی از یک سو از روابط نزدیک ایران و عراق ناراضی هستند و از سوی دیگر نفوذ و موقعیت منطقه ای جمهوری اسلامی ایران را نمی پذیرند.

رژیم صهیونیستی‌، آمریکا و محور عربی که از راهبرد فشاری حداکثری و ایجاد ناآرامی در داخل جمهوری اسلامی ایران ناامید شده‌اند، تلاش دارند متحدان ایران را در منطقه با ناامنی مواجه کرده و سپس با تبلیغات گسترده، هم جمهوری اسلامی ایران را عامل ناامنی‌ها معرفی کنند و هم روابط تهران با متحدانش از جمله بغداد را دستخوش تغییر سازند.

نکته پایانی اینکه‌، مردم عراق تحت تاثیر رویکرد عبری- عربی و آمریکایی قرار نگرفته و با آتش زدن پرچم‌های اسرائیل و آمریکا نشان دادند که با هر گونه مداخله خارجی در امور داخلی عراق مخالف هستند.

نویسنده: سیدرضی عمادی

141/116

بیشتر بخوانید:

در عراق چه می‌ گذرد؟/ تحلیل

برهم‌زدن آرامش عراق؛ طرح مثلث غربی ــ عبری و عربی