ایران پرس- رژیم صهیونیستی بامداد روز گذشته 12 نوامبر در عملیاتی هدفمند علیه باریکه غزه، "بها ابوالعطا"، یکی از فرماندهان جهاد اسلامی فلسطین را به شهادت رساند.

در همین حال، در حمله های روز گذشته رژیم صهیونیستی به باریکه غزه ۱۰ فلسطینی دیگر شهید و شمار زیادی نیز زخمی شدند.

نکته اول درباره ترور شهید "بها ابولعطا" این است که اقدامی برنامه ریزی شده و هدفمند بود. بنیامین نتانیاهو نخست وزیر رژیم اسرائیل گفت 10 روز پیش همه اعضای کابینه اسرائیل با ترور ابوالعطا موافقت کردند. بنابراین، این اقدام تروریستی، مصداق بارز تروریسم دولتی است که از سوی رژیم صهیونیستی انجام شد.

نکته دوم این است که مقامات رژیم صهیونیستی پس از ترور شهید ابولعطا تلاش کردند آنرا اقدامی نظامی معرفی کنند که در یک درگیری مسلحانه انجام گرفته است. بر این اساس، برخی رسانه های اسرائیلی اعلام کردند تصمیم ترور ابوالعطا به دلیل نقش وی در حمله های موشکی به اسرائیل اتخاذ شد. 

این ادعا در حالی مطرح شد که عملاً در هفته های اخیر درگیری نظامی میان اسرائیل و گروههای مقاومت فلسطین جریان نداشته است. در واقع، این ادعا با هدف جلوگیری از هرگونه اقدام احتمالی فلسطین در مراجعه به نهادهای بین المللی مطرح شد.

نکته سوم این است که ترور شهید ابولعطا زمانی انجام شد که رژیم صهیونیستی با بن بست تشکیل کابینه جدید مواجه است و از سوی دیگر، تنها دو روز از معرفی نفتالی بنت به سمت وزیر جنگ این رژیم می گذرد. در همین راستا، رهبر فهرست مشترک نمایندگان اسرائیلی و فلسطینی گفته است که نتانیاهو تلاش می کند ابقای خود را در قدرت در اسرائیل ادامه دهد.

نکته چهارم این است که رژیم صهیونیستی به خصوص از یک سال گذشته به این نتیجه رسیده که اجرای عملیات نظامی گسترده علیه گروههای مقاومت نتیجه مورد نظر را در پی نخواهد داشت. از این رو، برای جبران شکست های خود به ترور مقامات و فرماندهان فلسطینی روی آورده است.

در همین راستا، روزنامه هاآرتص اوت 2018 در گزارشی نوشت اسرائیل قصد دارد به جای اجرای عملیات نظامی گسترده علیه باریکه غزه، بار دیگر سیاست ترور مسؤولان را در پیش بگیرد.

در این گزارش آمده است، پس از آن که ارتش و سازمان امنیت عمومی اسرائیل (شاباک) به طور جداگانه اعلام کردند که سیاست ترور مسوولان محور مقاومت را بر عملیات نظامی گسترده در باریکه غزه ترجیح می ‌دهند، زمینه اجرای این سیاست فراهم شده است.

نکته پنجم این است که ترور شهید ابولعطا پیامدهای سنگینی برای رژیم صهیونیستی خواهد داشت. "ابومجاهد" از فرماندهان گردان‌ های فلسطین گفت: عملیات ترور ابوالعطا و تلاش برای هدف قرار دادن "اکرم العجوری" از مقامات ارشد جهاد اسلامی به منزله آغاز جدیدی برای درگیری با مقاومت است.

مسئول دفتر رسانه ای جنبش جهاد اسلامی فلسطین نیز تأکید کرد: ترور شهید ابوالعطا از فرماندهان شاخه نظامی جنبش جهاد اسلامی فلسطین به منزله اعلام جنگ رژیم اشغالگر اسرائیلی ضد فلسطینیان است.

در همین راستا، گروههای مقاومت پس از این جنایت،  حدود ۲۰۰ موشک به سمت سرزمین های اشغالی شلیک کردند که بر اثر آن یش از ۵۰ صهیونیست زخمی شدند. در همین حال، هراس شدیدی بر سرزمین های اشغالی حاکم شد به نحوی که اسرائیل برای اولین بار از سال 2014 همه مدارس و مراکز عمومی خود را تعطیل کرده است.

رسانه های رژیم اسرائیلی گزارش دادند یک میلیون دانش آموز اسرائیلی و 80 هزار معلم و استاد از ترس حمله های موشکی نیروهای مقاومت در منازل خود باقی مانده و از رفتن به مدارس و دانشگاه ها خودداری کردند.

نکته پایانی اینکه، واکنش گروههای مقاومت فلسطین به ترور شهید ابولعطا و شلیک موشک های متعدد به سمت سرزمین های اشغالی مصداق حق دفاع مشروع است که در ماده 51 منشور ملل متحد آمده است.

بنابراین، روزهای آینده درگیری های گسترده ای میان گروههای مقاومت فلسطین و رژیم صهیونیستی شکل خواهد گرفت، درگیری هایی که می تواند بر تشکیل کابینه جدید این رژیم تاثیر بگذارد. 118

نویسنده: سید رضی عمادی

بیشتر بخوانید:

گزارش: شهادت فرمانده ارشد جهاد اسلامی فلسطين

ادامه حملات صهیونیست‌ها به غزه؛ 29 فلسطینی شهید یا زخمی شدند