ایران پرس- مردم عراق جمعه آینده (4 بهمن) تظاهرات میلیونی ضد آمریکایی را با هدف تاکید بر لزوم اخراج نظامیان آمریکایی از عراق برگزار می کنند.

سوال مهم این است که چرا مردم و گروه‌های سیاسی عراق بر اخراج نظامیان آمریکایی از این کشور تاکید دارند؟

بدون شک، انزجار مردم عراق از آمریکا ناشی از سیاست‌ها و کارکرد واشنگتن درباره عراق است.

در بعد سیاست، آمریکا در سه دهه اخیر با جنگ و تحریم بزرگترین ضربه‌ها را به مردم عراق وارد کرد. آمریکا ابتدا در سال 1991 در قالب ائتلاف بین المللی به بهانه حمایت از کویت به عراق حمله کرد.

آمار دقیقی از کشته‌های عراق در این جنگ وجود ندارد، اما در کل ده‌ها هزار عراقی کشته، 75 هزار نفر زخمی و بیش از 80 هزار نفر نیز اسیر شدند.

آمریکا در سال 2003 برای بار دوم و این بار به بهانه سلاح کشتار جمعی که هرگز نیز پیدا نشد به عراق حمله و رژیم بعثی حاکم بر این کشور را سرنگون کرد.

اگرچه رژیم بعثی جنایت‌های متعدد و فجیعی علیه مردم عراق مرتکب شده بود، اما جنگ آمریکا نیز پیامدهای سنگینی برای مردم عراق داشت که از جمله می توان به کشته شدن بیش از 140 هزار نفر، کشته و زخمی شدن بیش از یک میلیون نفر در جنگ و زندان‌ها از جمله در زندان ابوغریب، آوارگی میلیون‌ها شهروند عراقی و اشغال این کشور از سوی آمریکا از 2003 تا کنون اشاره کرد.

علاوه بر جنگ، آمریکا با تحریم نیز ضربه‌های سنگینی به عراقی‌ها وارد کرد. آمریکا با تحریم عراق، نفت در برابر غذا را بر این کشور تحمیل و آسیب جدی اقتصادی و انسانی به این کشور وارد کرد.

بر اثر محاصره و تحریم اقتصادی در سال‌های 1991 تا 2003 میلادی بیش از یک میلیون کودک عراقی فوت شدند.

به لحاظ عملکردی، امروز بخش زیادی از مشکلات عراق ناشی از اشغال این کشور از سوی آمریکا است. آمریکایی‌ها پس از جنگ سال 2003 از عراق خارج نشدند و حضور پررنگی در تحولات این کشور دارند.

بخش زیادی از درآمدهای نفتی عراق را آمریکا به بهانه سرنگون کردن رژیم بعثی و هزینه حضور در عراق دریافت می کند، در حالی که مردم این کشور از فقر و بیکاری گسترده رنج می برند.

ضعف خدمات اجتماعی یکی از دلایل اصلی شکل گیری و تداوم تظاهرات در عراق است، اما واقعیت این است که زیرساخت‌های عراق بیش از همه در اثر نظامی گری آمریکا از بین رفته است.

آمریکا در دو جنگی که بر عراق تحمیل کرد سبب نابودی بیش از 10 هزار تاسیسات حیاتی در این کشور شد. در عین حال، عراق مجبور شد 52 میلیارد خسارت برای جنگ خلیج فارس بپردازد.

آمریکا عامل اصلی ظهور گروه‌های تروریستی به خصوص داعش در عراق است. دونالد ترامپ، رئیس جمهوری فعلی و هیلاری کلینتون، وزیر خارجه اسبق آمریکا صریحاً اعلام کردند که داعش ساخته دست آمریکا است.

داعش در این سال‌ها ده‌ها هزار عراقی را کشت، ده‌ها هزار نفر را زخمی و میلیون‌ها نفر را آواره کرد و بنیان بسیاری از خانواده‌ها را در عراق از بین برد. تروریست‌های داعش نیز مانند آمریکا بسیاری از زیرساخت‌های عراق را تخریب کردند، به نحوی که عراق بیش از 100 میلیارد دلار برای بازسازی زیرساخت‌های تخریب شده نیاز دارد. بدون شک، آمریکا در این جنایت‌های داعش در عراق سهیم است.

یکی دیگر از اقدام‌های جنایتکارانه آمریکا در عراق، کشتن و زخمی کردن نظامیان این کشور در حمله‌های مکرری است که به خصوص اخیراً انجام می شود. یکی از جنایت‌هایی که مردم عراق هیچگاه از یاد نمی برند، ترور ابومهدی المهندس، نایب رئیس حشد الشعبی از سوی آمریکا است که بامداد سوم ژانویه 2020 به همراه سردار سپهبد قاسم سلیمانی، فرمانده نیروی قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و 8 نفر دیگر انجام شد.

مردم عراق درصدد هستند با برگزاری تظاهرات میلیونی در جمعه آینده، اعتراض خود را به سیاست‌های ظالمانه و کارنامه سیاه آمریکا در عراق نشان دهند و از دولتمردان خود بخواهند عزمی جدی برای اخراج نظامیان آمریکا از عراق داشته باشند.   

نویسنده: سید رضی عمادی

141/118

بیشتر بخوانید: 

آخرین تحولات عراق؛ تاکید بر خروج نظامیان آمریکایی به عنوان یک تصمیم ملی