ایران پرس- امارات در آستانه پایان پنجمین سال جنگ علیه یمن اعلام کرد، نیروهای خود را به طور کامل از یمن خارج می کند.

جنگ ائتلاف سعودی علیه یمن از 26 مارس 2015 آغاز شد. اگرچه گفته شد که این ائتلاف متشکل از 9 کشور است، اما عملا عربستان و امارات مشارکت فعال در این جنگ داشتند.

در آستانه پایان سال پنجم و ورود جنگ به سال ششم، امارات تصمیم به خروج کامل از یمن گرفته است.

در این جنگ 15 هزار نیروی اماراتی حضور داشتند.

سپهبد ستاد "عیسی مزروعی" فرمانده عملیات مشترک امارات در یمن در مراسم بازگشت نیروهای اماراتی در ابوظبی گفت جنگنده های اماراتی ظرف پنج سال گذشته علیه یمن 130 هزار سورتی پرواز انجام دادند و بیش از نیم میلیون ساعت پرواز در صحنه عملیات داشتند و تقریبا 90 شناور دریایی اماراتی هم در این جنگ مشارکت داشت.

در جنگ یمن 108 تن از نظامیان اماراتی کشته شدند. علاوه بر این، امارات از جانب نیروهای ارتش و کمیته های مردمی یمن به طور جدی تهدید شد. همین تهدید که از بهار 2019 روند تصاعدی داشته، سبب شد امارات تصمیم خروج از جنگ علیه یمن را اتخاذ کند.

در مرحله اول، امارات در تابستان 2019 شمار نظامیان خود را در یمن کاهش داد و نظامیان باقیمانده نیز وظیفه آموزش نیروهای مزدور را در یمن بر عهده داشتند.

اکنون در مرحله دوم، نظامیان باقیمانده نیز به طور کامل از یمن خارج می شوند، اما حضور امارات در این جنگ پایان نیافته است زیرا ابوظبی در 5 سال گذشته در داخل یمن کادرسازی کرده و نیروهای مزدور را جذب کرده است. شورای انتقالی جنوب نیروهای سیاسی و حزام الامن نیز مهمترین نیروهای نظامی وابسته به امارات در جنوب یمن هستند.

خروج کامل نظامیان اماراتی از یمن دو پیام مهم دارد. اول اینکه؛ توافق ریاض که نوامبر 2019 با میانجی گری عربستان میان شورای انتقالی جنوب و دولت مستعفی یمن امضا شده بود، عملا با شکست مواجه شده؛ موضوعی که چند روز پیش سخنگوی دولت مستعفی یمن نیز به آن اذعان کرد.

دوم اینکه؛ خروج کامل امارات به معنای گسست کامل ائتلاف سعودی است، موضوعی که روزنامه رای الیوم نیز به آن اشاره کرده و از آن به عنوان شروعی بر پایان جنگ یمن و خاتمه یافتن شراکت میان عربستان و امارات و از هم گسسته شدن «ائتلاف عربی» نام برد.

در واقع، امارات به این جمع بندی رسید که در جنگ علیه یمن پیروز نخواهند شد. ادامه این جنگ ضمن اینکه شکست سیاسی و نظامی محسوب می شود، هزینه های اقتصادی زیادی نیز خواهد داشت. این در حالی است که صندوق بین المللی پول در آخرین گزارش خود که اواخر 2019 منتشر شد درباره شرایط اقتصادی کشورهای عضو شورای همکاری خلیج فارس هشدار داد.

اکنون با خروج کامل امارات از یمن، این عربستان سعودی است که باید درباره پایان دادن به جنگ تصمیم بگیرد زیرا که از طوفان قاطعیت نه طوفان باقی مانده و نه قاطعیت.

نویسنده: سید رضی عمادی

117

بیشتر بخوانید:

اذعان دولت مستعفی یمن به شکست توافق ریاض/ تحلیل

خروج تدریجی نظامیان سودانی از یمن