ایران پرس: آمریکا از سال 2014 به بهانه مبارزه با گروه تروریستی داعش، حضور نظامی غیر قانونی در سوریه داشته و به رغم درخواست های مکرر دولت دمشق هم چنان این حضور را تداوم بخشیده است.

در عین حال واشنگتن حمله به نیروهای مقاومت در سوریه را در دستور کار خود قرار داده و به رغم شعارهای «جو بایدن» رئیس جمهور جدید آمریکا و دولت وی، اما بایدن از همین ابتدای کار خود رویکردی خصمانه در قبال محور مقاومت درپیش گرفته است.

وزارت دفاع آمریکا «پنتاگون» پنجشنبه شب اعلام کرد، ارتش این کشور به دستور بایدن مواضع متعلق به گروه‌های مقاومت را در شرق سوریه بمباران کرده است.

در این بیانیه آمده است: "نیروهای ارتش آمریکا به دستور بایدن عصر پنجشنبه چند حمله هوایی به زیرساخت‌های مورد استفاده گروه‌های مورد حمایت ایران در شرق سوریه انجام دادند."

در ادامه این بیانیه آمده است: "بایدن برای محافظت از پرسنل آمریکا و ائتلاف اقدام خواهد کرد. همزمان، اقدام ما واکنشی سنجیده بود که هدف از آن کاستن از تنش‌ها در وضعیت کلی موجود در شرق سوریه و عراق بود."

به نظر می رسد، این اقدام آمریکا با دستور مستقیم بایدن با اهداف چندی صورت گرفته است.

نخست اینکه واشنگتن بر این گمان است که با این اقدام نظامی در واقع پاسخی به حملات اخیر به پایگاه های آمریکایی در عراق از جمله حمله به فرودگاه اربیل داده است. پس از این حملات آمریکا گروههای وابسته به ایران را مسئول این اقدامات دانسته و وعده واکنش قاطع و سنجیده را داده بود.

این در حالی است که ایران صراحتا حمله به فرودگاه اربیل را محکوم کرده و آن را اقدامی مشکوک در راستای بهانه تراشی برای تداوم حضور آمریکا در عراق دانسته است.

حمایت آمریکا از بقایای داعش درعراق

به گفته «موید العلی» کارشناس امنیتی برجسته عراقی، ارتش آمریکا با پهپادهای شناسایی و ارائه اطلاعات، از بقایای گروه تروریستی داعش در عراق حمایت می کند. با این حال مخالفت با حضور نیروهای آمریکایی در عراق به ویژه پس از اقدام تروریستی آمریکا در ژانویه 2020 که منجر به شهادت سردار سپهبد حاج «قاسم سلیمانی» و «ابومهدی المهندس» معاون حشد الشعبی شد شدت گرفته است.

بعد از این اقدام تروریستی آمریکا، پارلمان عراق مصوبه اخراج نظامیان آمریکایی از این کشور را تصویب کرد. با این حال واشنگتن از اجرای کامل این مصوبه خودداری کرده و هم چنان دو هزار و 500 نیروی نظامی خود را در عراق حفظ کرده است.

حمایت آمریکا از رژیم صهیونیستی 

هدف دیگر آمریکا از این حمله هوایی در واقع نمایش حمایت از رژیم صهیونیستی و خواسته های آن از جمله خروج کامل نیروهای مقاومت از سوریه است. اسرائیل مدتهاست که حملات هوایی متعددی را علیه مواضع نیروهای مقاومت در نقاط مختلف سوریه انجام می دهد.

اکنون دولت بایدن که در ابتدا داعیه معکوس کردن سیاست ها و اقدامات دولت ترامپ را داشت دقیقا جا پای آن گذاشته و از جمله درباره سوریه همان سیاست جنگ افروزانه ترامپ را دنبال می کند.

حضور نظامی آمریکا در سوریه با توجه به مخالفت های مکرر دولت این کشور اقدامی غیر قانونی و بر خلاف موازین و قوانین بین المللی و نقض آشکار حاکمیت ملی و تمامیت ارضی سوریه است.

نیروهای آمریکایی در مناطق شرق سوریه که محل میادین و تاسیسات گازی و نفتی این کشور است حضور داشته و نفت سوریه را به یغما می برند.

تهاجم هوایی اخیر آمریکا به سوریه نیز حمله به قلمرو یک کشور عضو مستقل سازمان ملل بوده و با توجه به اینکه این حمله بدون هیچ مجوزی از شورای امنیت سازمان ملل صورت گرفته لذا اقدامی غیر قانونی و تجاوزگرانه محسوب می شود.

بایدن با دستور این حمله نشان داد که قطع نظر از اینکه کدام رئیس جمهور در کاخ سفید باشد اما رویکرد و سیاست های جنگ افروزانه آمریکا، هم چنان ثابت و بدون تغییر است.

نویسنده: سیدرضا میرطاهر 

123

بیشتر بخوانید:

ورود یک کاروان نظامی جدید آمریکا از عراق به سوریه