ایران پرس: ده‌ها معترض در کربلا در اعتراض به قتل یک فعال مدنی تظاهرات برگزار کردند، اما اغتشاش‌گران با بهره‌برداری از این تظاهرات، به کنسولگری ایران در شهر کربلا حمله کرده و دیوار کنسولگری را آتش زدند.

«ایهاب جواد الوزنی» فعال مخالف دولت عراق و از سازمان‌دهندگان اعتراض‌ها در این کشور روز یکشنبه (9 می) در شهر کربلا کشته شد. مسئولیت این حمله را هیچ گروهی بر عهده نگرفت.

در واکنش به قتل جواد الوزنی، کنسولگری ایران در کربلا، طی بیانیه‌ای، آنرا رخدادی تروریستی نامیده و محکوم کرد.

درباره علت قتل جواد الوزنی باید به این نکته اشاره کرد که عراق در دو سال اخیر کمتر شاهد امنیت بوده است. اکتبر 2020 تظاهرات ضد دولتی در عراق برگزار شد و صدها نفر کشته و زخمی شدند.

طی یک سال گذشته نیز بارها عراق شاهد کشته و زخمی شدن شهروندان عادی و فعالان مدنی بود. به نظر می‌رسد، علت اصلی وقوع چنین رخدادهایی در عراق، ممانعت از ایجاد ثبات و امنیت در این کشور است.

در همین راستا، در بیانیه روز گذشته کنسولگری جمهوری اسلامی ایران نیز آمده است: "این گونه اقدام‌ها در چارچوب ایجاد ناامنی و بی‌ثبات کردن عراق انجام می‌شود."

نکته دیگر این است که مخالفان جمهوری اسلامی ایران به‌خصوص در دو سال اخیر تلاش بسیاری انجام دادند تا با بهره‌گیری از هر رخداد اجتماعی از جمله تظاهرات، پای ایران را به میان بکشانند و به اماکن دیپلماتیک جمهوری اسلامی ایران در عراق آسیب بزنند.

سپتامبر 2018 در بصره و نوامبر 2019 در نجف اشرف نیز کنسولگری ایران هدف حمله قرار گرفته بود و این اتفاق این بار در کربلا رخ داد.

علل مختلفی درباره چرایی حمله به کنسولگری‌های ایران در عراق وجود دارد:

یکی از اصلی‌ترین علل، تحریک معترضان عراقی از سوی کشورها و مقامات خارجی حاضر در این کشور است. در همین راستا، «ستیفن هیکی» سفیر بریتانیا در عراق روز گذشته پس از قتل جواد الوزنی بدون هیچ سندی مدعی شد برخی گروه‌های نزدیک به ایران در ترورهای عراق دست دارند.

این در حالی است که «مصطفی الکاظمی» نخست وزیر عراق یکشنبه شب در گفتگو با شبکه الجزیره گفت: "ایرانی‌ها ثابت کردند واقع‌گرا هستند و تلاش می‌کنند از دولت حمایت کنند و مانع این شوند که شبه نظامیان تقویت شوند."

هدف اصلی متهم کردن بی‌اساس ایران به دست داشتن در ترورهای عراق، تخریب روابط بغداد و تهران است، روابطی که در زمره روابط پایدار دو کشور در منطقه است.

موضوع مهم دیگر این است که عمده تحرکات ضد ایرانی در عراق از سوی جریان‌های انحرافی نظیر «الصرخی»، «یمانی‌ها» و همچنین «جوکرها» انجام می‌شود.

اینها گروه‌هایی هستند که شیعی هستند، اما از یک سو با بعثی‌ها و از سوی دیگر با بازیگران خارجی که مخالف تقویت روابط ایران و عراق هستند، ارتباط دارند و تحت حمایت این بازیگران قرار دارند.

برای مثال، محمود الصرخی که از نیروهای استخبارات حکومت بعثی بوده، صدها نفر را در محله‌ای در کربلا گرد هم آورده و مرتباً علیه ایران و سیاست‌های آن فعالیت می‌کند.

نکته پایانی اینکه، رخدادهای روز گذشته در کربلا با تحولات قدس و سرکوب شدید مردم فلسطین همزمان شده است. به نظر می‌رسد این رخدادهای هدایت‌شده با هدف انحراف افکار عمومی از جنایت‌های اسرائیل علیه فلسطینی‌ها طراحی شده‌اند.  

نویسنده: سیدرضی عمادی

117

بیشتر بخوانید:

فرمانده عراقی: اوضاع کربلا تحت کنترل است

آتش زدن دیوار کنسولگری ایران در کربلا