ایران پرس: رسانه های ترکیه از ارسال دوباره سلاح و مهمات برای نیروهای یگان های مدافع خلق کرد (ی. پ. گ.) خبر دادند.

بر اساس گزارش های منتشر شده در رسانه های ترکیه ، گستزنی مشترک نیروهای آمریکایی و ی. پ. گ. در منطقه مرزی ترکیه و سوریه بار دیگر از سر گرفته شده است.

در همین ارتباط ، ژنرال "پاتریک ریدر" سخنگوی وزارت دفاع آمریکا (پنتاگون) ادعا کرده است: فعالیت مشترک نظامی با نیروهای یگان های مدافع خلق کرد (ی. پ. گ.) در راستای مهار گروهک تروریستی داعش در دستور کار قرار گرفته است و همچنان ادامه خواهد یافت.

دولت آنکارا از چند سال پیش حزب کارگران کردستان ترکیه (پ. گ. گ.) و یگان های مدافع خلق کرد مستقر (ی. پ. گ.) در سوریه را گروه های شبه نظامی تروریستی معرفی کرده است. به همین بهانه ، از چند سال پیش به بهانه مبارزه با جریانات تروریستی کرد ، به عملیات نظامی در اراضی سوریه و عراق اقدام می کند.

اقدام غیرقانونی دولت آنکارا با وجود مخالفت های شدید دولت دمشق

در عین حال ، نظامیان ترک با همین ترفند بخش هایی از اراضی سوریه و عراق را به اشغال خود در آورده اند. این اقدام غیرقانونی دولت آنکارا با وجود مخالفت های شدید دولت دمشق و مردم سوریه و جامعه جهانی همچنان ادامه دارد.

قرار دادن شبه نظامیان کرد ترک و سوری در فهرست گروه های تروریستی در حالی صورت گرفته است که آمریکا با ارسال تسلیحات نظامی به سوریه و حمایت های مالی و سیاسی از گروه های شبه نظامی کُرد در جهت پیشبرد اهداف خود در منطقه بهره برداری به عمل می آورد. یکی از مهمترین استفاده های آمریکا از شبه نظامیان کُرد ، استفاده از این گروه ها علیه دولت و مردم ترکیه است. هر زمان که دولت مردان آنکارا قصد پایان داد به اختلاف ها به حزب کارگران کردستان ترکیه (پ ک ک) را در دستور کار قرار می دهد ، برخی جریانات وابسته به آمریکا در ترکیه به عملیات تروریستی دست می زنند.

در همین راستا به نظر می رسد دولت ترکیه نیز چاره ای جز متهم کردن پ ک ک به عملیات تروریتی را ندارد. به عنوان مثال ، اخیرا عملیات بمب گذاری در میدان استقلال استانبول انجام شد و در جریان آن ده ها تن از مردم ترکیه کشته و مجروح شدند.

با وجود آن که حزب کارگران کردستان ترکیه (پ ک ک) مداخله در این بمب گذاری را رد کرده است ، اما مقام های آنکارا بار دیگر عوامل این حزب را به مشارکت در این عملیات متهم کرده اند.

در همین زمینه ، یکی از کارشناسان سوریه دولت ترکیه را متهم کرده است که بدون اجازه و تائید آمریکا ، نظامیان ترک اجازه ورود به خاک سوریه را نداشته اند. "عمر رحمان" :تحلیلگر سیاسی سوریه و کارشناس در امور گروه‌های مسلح در مصاحبه با یک رسانه روسی گفته است،"ترکیه جرأت ورود به خاک سوریه را نداشته است ، مگر با موافقت آمریکا".

این تحلیلگر سوریه همچنین اعلام کرد: "همگی سناریوی سال ۲۰۱۹ میلادی و زمانی که نیرو‌های ترکیه وارد شهر‌های رأس العین و تل أبیض در استان الحسکه واقع در شرق سوریه شدند، به یاد دارند. در آن هنگام آمریکا برای تسهیل ورود نیرو‌های ترکیه و شبه نظامیان طرفدار ترکیه با روشی دراماتیک به تخلیه نیرو‌های خود از این منطقه اقدام کرد".

اتهام ترکیه به دریافت مجوز از آمریکا برای اشغال سوریه

به هر حال متهم کردن ترکیه به دریافت مجوز از آمریکا برای اشغال سوریه یک اتهام است. در حالی که مقام های ترکیه به منظور مستقل نمایی و نشان دادن استقلال در تصمیم گیری های منطقه ای و جهانی ، بارها از آمریکا و اتحادیه اروپا ، به طرح انتقادهای تند از غرب اقدام کرده اند. دراین میان این واقعیت را نباید نادیده گرفت که اشغال اراضی سوریه توسط نظامیان ترک ، نه تنها به زیان دولت و ملت ترکیه ، بلکه به زیان تمامی دولت ها و ملت های منطقه است.

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای رهبر معظم انقلاب اسلامی در دیدار چند ماه پیش، رجب طیب اردوغان رئیس جمهوری ترکیه در تهران ، در اظهاراتی ، مساله حفظ تمامیت ارضی سوریه را بسیار مهم دانستند و با اشاره به برخی نقل‌قول‌ها مبنی بر حمله نظامی به شمال سوریه و اظهار نفرت رئیس‌ جمهوری ترکیه از گروه‌های تروریستی ، تأکید کردند: "با تروریسم حتماً باید مبارزه کرد. اما حمله نظامی در سوریه به ضرر ترکیه، سوریه و همه منطقه و به‌ نفع تروریست‌ها خواهد بود. البته تروریست‌ها محدود به یک گروه خاص نیستند".

در مجموع ، باید گفت: انتقاد مقام های آنکارا از آمریکا برای کمک به شبه نظامیان کرد سوریه ، زمانی نتیجه بخش خواهد بود که دولت ترکیه با اشغال اراضی سوریه پایان دهد. سیاست آمریکا در دهه های پس از جنگ دوم جهانی ، همواره بر مسلح سازی شبه نظامیان در مناطق مختلف جهان از جمله شبه نظامیان کُرد استوار بوده است. به عبارت دیگر ، انتقاد ترکیه از آمریکا مانع تغییر سیاست های سلطه گرانه این کشور نخواهد شد.

آمریکا به عنوان متحد استراتژیک ترکیه در سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) در جریان جنگ سوریه همواره علیه آنکارا موضعگیری کرده است و سیاست ارسال سلاح به شبه نظامیان کُرد می تواند گام عملی واشنگتن به منظور وارد ساختن ضربه دیگر به دولت اردوغان و مردم مسلمان ترکیه باشد.

نویسنده: محمد علی طالبی

113