ایران پرس: به دنبال بحران داخلی رژیم صهیونیستی و شکل گیری اختلافات شدید درپی طرح اصلاحات قضایی، اسحاق هرتزوگ بار دیگر نسبت به فروپاشی این رژیم هشدار داد.

رئیس رژیم صهیونیستی با بیان اینکه به شدت از آنچه در اراضی اشغالی رخ می‌دهد، نگران است افزود: در سال‌های بین هفتاد و پنجمین سالروز استقلال اسرائیل تا هشتادمین سالروز، ما با یک آزمون سرنوشت‌ساز روبرو هستیم. من شکاف‌هایی را می‌بینم که در برهه فعلی عمیق‌تر و دردناک‌تر شده است و نمی‌توانم به طور جدی به این موضوع فکر نکنم. واقعیت این است که یک دولت یهودی دو بار در تاریخ در اسرائیل تشکیل شد و قبل از اینکه به هشتادمین سال خود برسد دوبار فروپاشید.

این هشدارها تنها به هرتزوگ محدود نمی شود و پیش از این نیز دیگرمسئولان این رژیم بارها به احتمال فروپاشی از درون این رژیم با توجه به عمق و گستره شکاف های داخلی هشدار داده بودند. 

در ماه مه سال 2021 یعنی زمانی که جنگ 12روزه ارتش رژیم صهیونیستی و گروه‌های مقاومت فلسطین آغاز شد «آریه شاویت» کتابی با عنوان «خانه سوم؛ از مردم تا قبایل» منتشر کرد که در آن به تحلیل شکست‌های اسرائیل در بیش از 70 سال گذشته پرداخت. وی در این کتاب مهمترین تهدیدات پیشِ‌روی رژیم صهیونیستی  را درگیری‌ها و اختلافات داخلی و چگونگی متحد کردن اسرائیلی‌ها به‌عنوان آخرین فرصت برای قوم یهود مورد بررسی قرار داد.

نفتالی بنت نخست وزیر سابق رژیم صهیونیستی در ژوئن 2022  در یک فراخوان 27 صفحه ای خطاب به جامعه صهیونیستی اعلام کرد: اکنون اسرائیل در برابر یک آزمون واقعی و یک مرحله تاریخی ایستاده است که یا باید ادامه دهد و یا اینکه به دوره هرج‌ومرج برگردد، زیرا امروز اسرائیل شاهد یک وضعیت بی‌سابقه و در آستانه فروپاشی است. اکنون در برابر مرحله سرنوشت‌سازی هستیم. اسرائیل پیش از این دو بار تجزیه شده است که اولین دوره تجزیه آن به‌دلیل درگیری‌های داخلی در دهه هفتاد عمر آن و دومین بار در دهه 80 عمر اسرائیل بود و ما در دوران سوم زندگی می‌کنیم.

ایهود باراک نخست وزیر پیشین رژیم صهیونیستی نیز در مقاله ای  با اذعان به ترس خود از نابودی اسرائیل قبل از هشتادمین سالگرد تأسیس آن گفت: یهودیان تاکنون بیش از 80 سال حکومت نکرده‌اند. حکومت فعلی اسرائیل نیز در آستانه ورود به دهه هشتم عمر خود است و این نگرانی وجود دارد که نفرین دهه هشتم گریبان حکومت فعلی اسرائیل را بگیرد. وی در این مقاله خود به شمار دیگری از حکومت‌های مختلف جهان که تحت تأثیر نفرین دهه هشتم قرار گرفته‌اند اشاره کرد، از جمله ایالات متحده که در دهه هشتم عمر خود وارد یک جنگ داخلی شد یا ایتالیا که طی همین مدت به یک کشور فاشیستی تبدیل گشت و آلمان به یک کشور نازی تبدیل شد که در نهایت شکست و تجزیه این کشور را به‌همراه داشت.

 تامیر پاردو رئیس سابق سرویس جاسوسی موساد دیگر مقام صهیونیست است که چندی پیش در جریان یک سخنرانی در دانشگاه تل‌آویو از اسرائیل به عنوان یک جامعه خودویرانگر به تصویر کشید و گفت: در حالی که صحبت‌های زیادی درباره تهدیدات بزرگ پیشِ‌روی اسرائیل مطرح می‌شود اما بزرگترین تهدید برای اسرائیل خود اسرائیلی‌ها هستند و سازوکار خودویرانگری در جامعه اسرائیل طی سال‌های اخیر کامل شده است و اسرائیل یک جامعه خودویرانگر است، واقعیت آن است که جامعه اسرائیلی چندپارچه شده است و شکاف‌ها همچنان ادامه دارد و اسرائیلی‌ها دچار خودباختگی شده‌اند.

هرچند نتانیاهواکنون در برابر معترضان و منتقدینی که به فروپاشی از درون مقاومت نشان می دهد اما خودش نیز در سال 2017 اظهارات مشابهی بیان کرده و گفته بود تلاش می‌کند اسرائیل را به 100سالگی آن برساند اما این مسئله بدیهی نیست؛ زیرا هیچ «دولت» یهودی تاکنون بیش از 80 سال عمر نکرده است.

این موارد به صراحت نشان می دهد که هر چند اختلافات بر سر آنچه که اصلاحات یا کودتای قضایی خوانده می شود اسرائیل را با اختلافات بی سابقه داخلی مواجه کرده است اما واقعیت این است که اختلافات  داخلی تنها به این مسئله محدود نمی شود و چالش ها و شکاف های داخلی بسیارعمیق و گسترده است.

دولت نتانیاهو مدعی است، اصلاحاتی که قرار است انجام شود میزان مداخله دادگاه عالی را در سیاست کم می‌کند؛ اما منتقدان می‌گویند نتانیاهو که خود به اتهامات فساد در حال محاکمه است تلاش می‌کند با تغییرات قضایی به توازن دموکراسی در اسرائیل ضربه بزند و فساد را گسترش دهد.

این امر موجب انزوای دیپلماسی خواهد شد. اپوزیسیون بر این باور است که هدف اصلی اصلاحات پیشنهادی ائتلاف حاکم، «تبرئه نتانیاهو از اتهامات فساد در سه پرونده‌ای است که علیه او باز است» و علاوه بر این، درها را برای متحدش درعی باز می‌کند تا با وجود محکومیت او به کلاهبرداری مالیاتی و سرقت برای بار دوم تصدی یک وزارتخانه را برعهده بگیرد.

درچنین شرایطی هیچ حد وسطی که بتوان تصور کرد مخالفان و موافقان در ان به یک مصالحه برسند دیده نمی شود که همین امراز تشدید درگیری های داخلی و تقویت گزینه فروپاشی از درون خبر می دهد که اسحاق هرتزوگ رئیس رژیم صهیوینستی برای چندمین بار به آن هشدارداده است.

نویسنده: احمد کاظم زاده

 112

 بیشتر بخوانید:

هشدار رئیس رژیم صهیونیستی نسبت به فروپاشی داخلی

تداوم بحران در سرزمین های اشغالی؛ تظاهرات دوباره علیه نتانیاهو

خلبان صهیونیست: نتانیاهو را می کُشم