ایران پرس: شماری از معترضان خشمگین عراقی در ادامه واکنش به اهانت سازمان یافته علیه قرآن کریم در سوئد، به سفارت این کشور در بغداد حمله کردند.

بامداد امروز پنجشنبه در ادامه خشم عمومی علیه دولت سوئد، معترضان در عراق سفارت سوئد در بغداد را به آتش کشیدند و به دفتر مرکزی آن حمله کردند. حمله به اماکن دیپلماتیک اقدامی غیرقانونی و خلاف حقوق بین الملل است چرا که اماکن دیپلماتیک حکم خاک و سرزمین کشور صاحب آن اماکن را دارد و کشور میزبان نیز وظیفه حفاظت و حراست از آنرا بر عهده دارد. به همین دلیل نیز وزارت خارجه عراق، اقدام معترضان در حمله به سفارتخانه سوئد را محکوم کرد.

حامیان صدر سفارت سوئد در بغداد را آتش زدند

با این حال، حمله به سفارت سوئد در بغداد ناشی از توهین آشکار و مکرر به قرآن کریم در سوئد بود. حمله به سفارت سوئد در عراق در پی خشم عمومی از این کشور به دلیل صدور مجوز سوزاندن کتب شریف آسمانی و بویژه قرآن کریم صورت گرفت است.

روز 28 ژوئن یک شهروند افراطی سوئدی به نام «سالوان مومیکا» با مجوز پلیس سوئد مقابل حدود ۲۰۰ نفر اقدام به پاره کردن صفحات قرآن کریم و آتش زدن آن کرد. پیش از این، پلیس سوئد اعلام کرده بود که به تظاهرات افرادی که خواهان آتش زدن نسخه‌ای از قرآن کریم در برابر مسجد اصلی استکهلم در نخستین روزهای عید مبارک قربان هستند، مجوز داده است. پس از این اقدام که به دلیل اهانت به کتاب آسمانی و حقوق مذهبی مسلمانان، خلاف حقوق بین الملل بود دولت سوئد نیز مدعی شد این اقدام در راستای آزادی حاکم در این کشور انجام شد.

پس از این ادعا، آیت الله سید علی سیستانی، مرجع عالیقدر شیعیان در عراق  در پیامی خطاب به « آنتونیو گوترش» دبیرکل سازمان ملل درباره هتک حرمت به قرآن کریم و مجوز دولت سوئد گفت: احترام به آزادی بیان نمی‌تواند این رفتار شرم‌آور را که تعرض آشکار به مقدسات بیش از دو میلیارد مسلمان در جهان است، توجیه کند.

تعطیلی سفارت سوئد در عراق تا اطلاع ثانوی

آنچه بامداد امروز در قبال سفارت سوئد در بغداد رخ داد، برونداد و پیامد اقدام شنیع شهروند افراطی سوئدی و همچنین رویکرد حمایتی دولت سوئد در قبال اهانت به قرآن کریم بود. واقعیت این است که مذهب یکی از مهم‌ترین منابع هویتی کشورها در همه آثار از جمله در عصر کنونی است و پیروان هیچ یک از ادیان اهانت به کتب آسمانی و مقدسات خود را نمی پذیرند. این موضوع به حدی حائز اهمیت است که در اسناد مهم حقوق بین الملل نیز رعایت حقوق اقلیت‌های مذهبی به عنوان یکی از تعهدات دولت‌ها مورد تاکید قرار گرفته است.

بدون شک، اقداماتی نظیر اهانت به کتب آسمانی و حمله به سفارتخانه ها بر روابط کشورها نیز اثر می‌گذارد چرا که هر کشوری، دیگری را به کوتاهی در انجام وظایف متهم می‌کند. البته آنچه در سوئد در اهانت به قرآن کریم انجام شد، کوتاهی نبود بلکه با حمایت پلیس انجام شد. از این رو، یکی از مسؤولان دفتر محمد شیاع السودانی، نخست وزیر عراق امروز در گفتگو با شبکه خبری روسیا الیوم تاکید کرد: اگر اهانت به قرآن کریم در سوئد تکرار شود، روابطمان را با استکهلم متوقف خواهیم کرد.

نویسنده: سید رضی عمادی

113