جنگ غزه به مرحلهای رسیده است که رژیم صهیونیستی خیالی آسوده بابت جنایتهای خود دارد و نگران این نیست که به خاطر این جنایتهای بیسابقه که مصداق بارز و علنی نسلکشی است، مورد محاکمه در مجامع جهانی قرار گیرد و یا اینکه اساساً اقدامی علیه این رژیم در سطح جهانی انجام شود. نه تنها هیچ اقدامی برای متوقف کردن جنایتهای این رژیم نسلکش انجام نمیگیرد بلکه رئیس جمهور آمریکا و مقامات برخی کشورهای اروپایی نیز به این رژیم بابت ترورهایی که انجام میدهد تبریک میگویند و ابراز رضایت میکنند. همین موضع نیز بیانگر این است که قرار نیست جامعه جهانی هیچ اقدامی برای متوقف کردن ماشین کشتار و ترور رژیم اشغالگر قدس انجام دهد.
در چنین فضایی مطلوبی، رژیم صهیونیستی اقدامها علیه غیرنظامیان و به طور خاص آوارگان، کودکان، زنان و بیماران در غزه را افزایش داده است. دیدهبان حقوق بشر در بیانیهای اعلام کرد: ارتش اسرائیل همزمان با تشدید تجاوزات خود به مردم شمال غزه، از رسیدن کمکهای غذایی به افراد باقی مانده در این منطقه جلوگیری کرد و این امر بحران انسانی را در منطقه تشدید کرده است. ارتش غیرنظامیان فلسطینی را به طور غیرقانونی مجبور میکند تا شمال غزه را ترک کنند، بدون اینکه مکانی امن یا تضمینی برای بازگشت آنها در آینده فراهم کند.
در این بیانیه آمده است: استفاده ارتش اسرائیل از آوارگی و کوچ اجباری و گرسنگی به عنوان سلاح جنگی در نوار غزه به منزله جنایات جنگی است. دستور تخلیه شامل ۸۵ درصد از مساحت نوار غزه است و ارتش اسرائیل ابتدای اکتبر سال جاری به ۴۰۰ هزار ساکن شمال غزه دستور داد که خانههای خود را ترک کنند. این سازمان به شرایط آوارگان شمال غزه اشاره و اعلام کرد که آنها با وجود کمبود شدید غذا، آب و مراقبتهای پزشکی به مکانهای موقت مانند ساختمانهای عمومی و چادرها پناه بردهاند. هنوز حدود ۴۰۰ هزار نفر در شمال غزه با شرایط انسانی فاجعه بار به ویژه با ممانعت از رسیدن کمکهای بشردوستانه، روبرو هستند.
«جیمز الدر» سخنگوی صندوق حمایت از کودکان سازمان ملل (یونیسف) نیز گفت: پس از گذشت بیش از یک سال از جنگی که اسرائیل علیه نوار غزه آغاز کرده، کودکان هنوز هر روز رنج غیرقابل توصیفی را متحمل میشوند. الدر در ادامه اظهار کرد: غزه در واقع تجلی واقعی جهنم روی زمین برای یک میلیون کودک ساکن آن است، شرایط هر روز بدتر میشود و ارزیابیها حاکی از این است که تعداد کودکان شهید شده در غزه از ۱۴ هزار ۱۰۰ تن فراتر رفته و این آمار به معنای آن است که روزانه حدود ۳۵ تا ۴۰ دختربچه و پسربچه در غزه کشته میشوند. کودکان بارها و بارها به دلیل خشونت و دستورالعملهای تخلیه متعدد حتی در زمانی که محرومیت و فقر بر کل غزه سایه افکنده، آواره شدند.
این جنایتها در حالی است که اسرائیل از آب نیز بهعنوان سلاح جنگی در غزه در سالهای 2023 و 2024 استفاده کرده و بحران دائمی بهداشت عمومی در این باریکه ایجاد کرده است. هدف قرار دادن تاسیسات تصفیه فاضلاب که در چندین شهر غزه کاملاً از بین رفته، بحران سلامت برای غیرنظامیان فلسطینی ایجاد کرده است. با این حال، رژیم صهیونیستی همچنان تحت حمایت قدرتهای اروپایی و امریکا قرار دارد تا باز هم مشخص شود که حقوق بشر ارزشی برای غرب ندارد و آشکارا به آن نگاه گزینشی و تبعیض آمیز دارند.
نویسنده: سید رضی عمادی