ایران پرس - دولت آمریکا روز سه شنبه وارد کردن دستگاه های الکترونیک بزرگتر از تلفن همراه هوشمند معمولی به داخل هواپیماها به مقصد آمریکا از هشت کشور اسلامی(اردن، مصر، ترکیه، عربستان سعودی، کویت، مغرب، قطر وامارات) را ممنوع اعلام کرد.

 دولت بریتانیا نیز با صدور بخشنامه ای از مسافرانی که از شش کشوراسلامی یعنی اردن، مصر، ترکیه، عربستان سعودی، لبنان و تونس مستقیما وارد بریتانیا می شوند خواست از آوردن لپ تاپ، تبلت و تلفن همراه بزرگ به داخل هواپیماهای عازم این کشور خودداری کنند.

محدودیت های جدید برای مسافرانی که از کشورهای اسلامی مذکور وارد آمریکا و بریتانیا می شوند در واقع در راستای سیاست تشدید فشارها و محدودیت ها علیه مسلمانان به منظور بازداشتن آنان از سفر و یا اقامت در آمریکا و بریتانیا اعمال می شود.

بهانه این اقدام به مانند اقدامات قبلی در این زمینه، مقابله با تهدیدات تروریستی است. کما اینکه  یک مقام آمریکایی ادعا کرده است که براساس اطلاعات امنیتی به دست آمده، تروریست ها همچنان پروازهای تجاری و مسافرتی را به عنوان اهداف اصلی حملات تروریستی خود در نظر دارند و به دنبال شیوه های ابداعی برای اجرای این گونه عملیات هستند.

لندن در این زمینه کاملا دنباله رو واشنگتن است. با این همه، اقدام جدید این دولت غربی نه فقط به مثابه تبعیضی آشکار علیه مسافران مسلمان عازم این کشورها محسوب می شود، بلکه چنین تصمیمی خود به خود موجب افزایش هراس از مسلمانان در افکار عمومی کشورهای غربی خواهد شد.

در واقع اتخاذ این تصمیم از سوی دولت های آمریکا و بریتانیا نوعی تصدیق غیر مستقیم دیدگاهی است که مسلمانان را اساسا افرادی خطرناک و تهدید آفرین محسوب می شود که باید انواع اقدامات و تدابیررا برای مقابله با آنها مورد استفاده قرار داد.

با این حال این تصویر سازی کاملا از واقعیت به دور است و نخستین اقدام در این زمینه نیست.

مخالفت گسترده با فرمانهای ترامپ

دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا تاکنون دو فرمان اجرایی در راستای ممنوعیت ورود اتباع چند کشور اسلامی (ابتدا شش و سپس پنج کشور ) صادر کرده است که البته با مخالفت های گسترده داخلی و بین المللی مواجه شده و هر دو این فرامین نیز از سوی دستگاه قضایی آمریکا به حال تعلیق در آمده اند.

ترامپ مدعی است که ورود مسلمانان به آمریکا احتمال اقدامات تروریستی را در این کشور افزایش می دهد.

اظهارات ومواضع اسلام ستیزانه ترامپ، بهانه لازم را برای راست گرایان و نژاد پرستان در آمریکافراهم کرده وحملات علیه مراکز اسلامی و مسلمانان در آمریکا سیری صعودی به خود گرفته است.

نکته ای که باید در زمینه ادعاهای اسلام ستیزانه غربی ها علیه اسلام و مسلمانان به آن اشاره کرد این است که تنها شمار بسیار معدودی از مسلمانان، افراط گرا بوده و درعین حال اکثریت قاطع مسلمانان با اقدامات خشونت گرایانه این افراد افراط گرا به شدت مخالف هستند.

به این ترتیب آیا درست است که به صرف انجام دادن اقدامات خشونت آمیز از جانب افراد بسیار معدودی که شمار آنها در مقایسه با مجموع مسلمانان اساسا به حساب نمی آید، این گونه اقدامات را به حساب همه مسلمانان گذاشت و برخورد غیرمنصفانه و ناعادلانه با همه آنها داشت.

اقدامات اخیر یعنی ممنوعیت ورود مسلمانان به آمریکا و اکنون اعمال محدودیت در پروازها از شماری از کشورهای اسلامی توسط آمریکا و بریتانیا، در واقع به مثابه مجازات جمعی مسلمانان است که این مساله آشکارا خلاف اصل عدالت، انصاف و به مثابه رفتار تبعیض آمیز در قبال آنها خواهد بود./113/112

بیشتربخوانید:

آمریکا علیه ترامپ/ شدت گرفتن اقدامات قانونی علیه فرمان مهاجرتی ترامپ

دشمنی آشکار ترامپ با مسلمانان/ امضا فرمان غربالگری مهاجران از کشورهای مسلمان توسط ترامپ

اعتراض مسلمانان هلند به افزایش اسلام ستیزی در این کشور

پیامد خونین گسترش اسلام ستیزی در آمریکای شمالی/تحلیل

اعتراضات ضد اسلام ستیزی در لایپزیگ آلمان/ تحلیل

نشست بررسی چرایی افزایش اسلام ستیزی در اروپا / تحلیل