در سی و ششمین هفته از افتتاح طرح‌های ملی، راه آهن خواف - هرات تا ساعاتی دیگر با حضور «حسن روحانی» و «محمد اشرف غنی» روسای جمهور ایران و افغانستان به صورت تصویری به بهره برداری می‌رسد.

به گزارش خبرگزاری ایران پرس، راه آهن خواف - هرات به عنوان خط ارتباطی و پیوند دهنده ایران و افغانستان، با شعار «پیوند دو ملت، یک تاریخ - یک فرهنگ» احداث شده است.

خط راه آهن خواف تا ایستگاه روزنک در افغانستان با سرمایه گذاری هزار و 800 میلیارد تومان به بهره برداری خواهد رسید و برای اولین بار قطار ایرانی وارد افغانستان می‌شود.

عملیات احداث راه آهن خواف - هرات، به طول 225 کیلومتر شامل چهار قطعه است که قطعات 1 و 2 واقع در ایران بطول 78 کیلومتر از خواف تا مرز شمتیغ در استان خراسان رضوی و قطعه سوم از شمتیغ تا ایستگاه روزنک در کشور افغانستان بطول 62 کیلومتر به همراه ساختمان ایستگاه روزنک به هزینه ایران و با هدف کمک به توسعه کشور افغانستان احداث شده است. 

قطعه 4 این خط آهن نیز از ایستگاه روزنک تا شهر هرات به ‌طول 76 کیلومتر در تعهد کشور افغانستان است.

راه‌آهن خواف - هرات به صورت یک خطه، بـا سرعت 160 کیلومتر بر ساعت برای قطارهای مسافری و 120 کیلومتر بر ساعت برای قطارهای باری طراحی شده است.

همچنین هفت ایستگاه، 347 پل کوچک و بزرگ در طول مسیر راه‌آهن خواف - هرات ساخته شده که پل 360 متری «هریرود» یکی از آنها است. 

جابجایی و ترانزیت بیش از شش میلیون تن بار در سال و پوشش خدمات ترابری ریلی برای حدود یک میلیون نفر از مردم افغانستان در منطقه هرات از دستاورد‌های این طرح است.

احداث راه آهن خواف - هرات به عنوان ششمین خط آهن مرزی ایران با همسایگان، یکی از طرح‌های های مهم زیربنایی است که نقش بسیار بزرگی در اقتصاد و توسعه ایران و افغانستان خواهد داشت و نه تنها زمینه ساز رونق اقتصادی و توسعه تجارت میان دو کشور و گسترش دهنده پیوند‌های دوملت است، بلکه به لحاظ منطقه‌ای و بین المللی از رهگذر تسهیل مسیر‌های ترانزیتی و حمل و نقلی دارای اهمیت بسیاری است.

دسترسی مناسب ریلی افغانستان از طریق ایران به دیگر مناطق بین المللی اعم از آب‌های آزاد جنوب، منطقه قفقاز، ترکیه، عراق و اروپا، اتصال کشور افغانستان به شبکه ریلی ایران (از طریق راه آهن مشهد - بافق) و کمک به رشد و توسعه سواحل مکران و افزایش مبادلات از طریق بندر چابهار به عنوان قطب حمل و نقل بین المللی از مزایای مهم این طرح است.

راه آهن خواف - هرات نقش بزرگی در تسهیل صادرات، واردات و ترانزیت کالا از ایران به افغانستان و بالعکس دارد و زیربنای مناسبی برای رونق معادن و صنایع معدنی این کشور بخصوص معادن سنگ آهن فراهم می‌کند.

117

بیشتر بخوانید:

ظریف: خط آهن خواف - هرات به ثبات و توسعه منطقه کمک می‌کند

فردا؛ اتصال راه‌آهن ایران به افغانستان با حضور روسای جمهور دو کشور

افتتاح راه‌آهن خواف - هرات تا پایان آذر