بانک مرکزی چین اعلام کرد، تزریق 174 میلیارد دلار به بازار اوراق بهادار با هدف کاهش نگرانی سرمایه گذاران و سهامداران این کشور صورت گرفته است.
بازار بورس شانگهای یکی از بزرگترین بازارهای بورس آسیاست و این اقدام دولت چین را باید گامی در جهت اطمینان بخشی به سهامداران کارخانه ها و شرکت های این کشور قلمداد کرد که در اثر ویروس مرگبار کرونا نگران و دلواپس آینده شده اند.
اگرچه بورس شانگهای در نخستین روز بازگشایی پس از تعطیلات سال جدید در چین و همچنین تعطیلات ناشی از انتشار ویروس کرونا ریزش سنگینی را تجربه کرد؛ اما اقدام حمایتی پکن باعث شد تا ریزش اصلی ترین بازار بورس چین کم تر از حد انتظار باشد.
مضافا این که قدعلم کردن دولت با پشتوانه مالی عظیم خود در حمایت از سهامداران، این قوت قلب را در صاحبان کارخانه ها و مشاغل این کشور نیز ایجاد کرد که دومین اقتصاد بزرگ جهان برای برون رفت از شرایطی که گریبانگیر آن شده است، برنامه دارد.
تزریق پول به بازار اوراق بهادار چین همزمان با اقدامات دیگر این کشور در حوزه اقتصادی، بهداشتی، خدماتی و جهانگردی نشانه های آشکاری است که از عزم پکن برای برون رفت از وضعیت کنونی حکایت دارد.
رادیو بین المللی چین امروز در گزارشی اعلام کرد: "چین با مشکلات موجود در مقابله با ویروس کرونا آشنایی کاملی دارد.
هرچند که وظایف بسیار سخت است ولی با توجه کامل به برتری های این کشور و اتکا به همراهی مردم، چین حتما می تواند بر این ویروس غلبه کند و از امنیت جانی و تندرسی مردم دفاع کرده و توان حکمرانی خود را ارتقا بخشد."
در واقع مقابله فوری و موثر با ویروس کرونا و پیامدهای سنگین آن نشانه های یک حکمرانی خوب است. چین پیش از این توانایی خود را در مقابله با ویروس ها و بحران های مشابه نشان داده است.
هر چند ابعاد و گستردگی معضل کنونی در چین فراتر از انتشار ویروس سارس در این کشور در سال 2002 است؛ اما توانایی های چین نیز در حوزه های مختلف از جمله اقتصادی و بهداشتی نیز به مراتب در مقایسه با حدود دو دهه پیش بیشتر شده است.
از همین روست که تمام ارکان قدرت در چین در روزههای اخیر دست به دست هم داده اند تا این کشور بر بحران کنونی غلبه کند.
ساخت بیمارستان هزار تختخوابی در ووهان (شهر محل انتشار ویروس کرونا)، خرید و توزیع گسترده ماسک صورت، قرنطینه هزاران بیمار مبتلا به کرونا و اختصاص میلیاردها دلار به بخش اقتصاد و بازارهای بورس برای جلوگیری از پیامدهای مخرب کرونا تنها بخش کوچکی از اقدامات هیات حاکمه چین در چند روز گذشته بوده است.
اگرچه تردیدی نیست که شیوع کرونا هزینه های سنگینی برای چین داشت؛ اما عبور موفقیت آمیز از این مرحله آنهم در کشوری با جمعیت بیش از یک میلیارد و سیصد میلیون نفر، اقدامی بس بزرگ و قابل توجه خواهد بود که باعث اعتباربخشی بیشتر به این کشور خواهد شد و توانایی آن را نیز در غلبه بر بحران های غیرمنتظره به رخ جهانیان خواهد کشید.
نویسنده: محمود بلنداختر
133/118
بیشتر بخوانید:
افزایش جان باختگان ویروس کرونا در چین به 425 نفر
اعلام وضع اضطراری در سرتاسر جهان به دنبال گسترش ویروس «کُرونا»