عصر روز چهارشنبه، (7 خرداد) یک سوئدی عراق الاصل به نام «سلوان مومیکا» (37 ساله) در استکهلم پایتخت در نخستین روز تعطیلات عید قربان، یک نسخه از قرآن را پاره کرد و آن را در مسجد مرکزی این شهر به آتش کشید.
این اقدام موهن سلوان مومیکا با حمایت دولت سوئد انجام شد. چراغ سبز این جنایت شنیع از سوی دادگاه تجدید نظر سوئد صادر شد.
به گزارش خبرگزاری ایران پرس، در پی هتک حرمت قرآن کریم توسط یک تندرو در پایتخت سوئد وزارت خارجه کویت عصر امروز (جمعه)، «لیزلوت آندرسون» سفیر استکهلم در کویت را احضار و یادداشت اعتراضی به وی تحویل داد.
صدها نفر از شهروندان عراقی از جمله حامیان مقتدی صدر، رهبر جریان صدر عراق نیز ضمن محکومیت آتش زدن قرآن کریم در سوئد، در برابر سفارت این کشور در بغداد تجمع اعتراضی گستردهای برگزار و خشم خود را در مورد این جنایت ابراز کردند.
شهروندان عراقی روز گذشته هم به سمت سفارت سوئد در بغداد حرکت کرده و در اعتراض به اجازه دولت استکهلم برای اهانت به قرآن کریم، وارد سفارت این کشور شده و خواهان اخراج سفیر شدند.
همچنین «فالح الفیاض» فرمانده حشد الشعبی (نیروی بسیج مردمی عراق) ضمن محکومیت شدید هتک حرمت قرآن کریم در سوئد، آن را یک اقدام «ننگین تروریستی» توصیف کرده و مقابله جهانی با آن را خواستار شد.
در همین ارتباط «احمد الصحاف» سخنگوی وزارت خارجه عراق گفت: این کشور از مقامات سوئد برای تحویل تبعه عراق که به قرآن کریم اهانت کرد، درخواست کرده است.
جنبش انصار قرآن کریم عراق نیز در اعتراض به آتش زدن این کتاب مقدس با هدف تحریک احساسات مسلمانان و توهین به مقدسات آنان، مردم را به برگزاری تجمعی اعتراضی در مقابل سفارت کشور سوئد در بغداد دعوت کرد.
این جنبش اعلام کرد: دولت سوئد که مدعی رعایت حقوق و احترام به آزادی عقیده است، باید به خوبی بداند که واکنش مسلمانان به توهین به قرآن کریم قطعی خواهد بود.
چارچوب هماهنگی شیعیان عراق هم در بیانیه ای آتش زدن قرآن در سوئد را به شدت محکوم کرد و از وزارت امور خارجه آن کشور خواست، جزئیات حادثه را پیگیری کند.
همچنین «نوری المالکی» رئیس ائتلاف دولت قانون عراق با اعلام حمایت از سخنان مقام مرجعیت درباره محکومیت سوزاندن نسخه ای از قرآن کریم در سوئد، از همه مسلمانان خواست که از سخنان این مقام معظم حمایت کنند، زیرا مرجعیت به هیچ موضوعی ورود نمی کند مگر اینکه قضیه جدی و مهم باشد.
در این راستا، جنبش مقاومت اسلامی فلسطین (حماس) و جهاد اسلامی هم در بیانیه های جداگانه ای هتاکی به قرآن کریم در سوئد را محکوم کردند.
«سامی ابوزهری» عضو کادر رهبری حماس در خارج تاکید کرد: آتش زدن قرآن در سوئد در اولین روز عید قربان، تعدی به مقدسات مسلمانان و موجب جریحهدار شدن احساسات و عواطف آنان است.
«داود شهاب» مسئول دفتر اطلاع رسانی جهاد اسلامی هم اظهار داشت: دلیل اصلی تکرار اینگونه اقدامات ضد اسلامی، سرپوش نهادن دولت و پلیس سوئد بر آن و نبود اتخاذ تدابیر بازدارنده ضد گروهکها و سازمانهای تروریستی است که اقدام به نفرتپراکنی میکنند.
«نعمان کورتولموش» رئیس مجلس ملی ترکیه نیز در پیامی در این باره نوشت: "هم نظارت پلیس سوئد تضمین شده و هم تصمیم دادگاه عالی زمینه را برای این حمله شنیع، زشت، غیرانسانی و فاسد فراهم کرده است، این اقدام غیرقابل قبول است."
کورتولموش، افزود: "این اهانت علیه مقدسات 2 میلیارد مسلمان انجام میشود، پس کجاست این انسانیتی که شما ادعا میکردید، کجاست دموکراسی، کجاست احترام به اعتقادات..."
«جودت ییلماز» معاون رئیس جمهوری و «فخرالدین آلتون» مدیر ارتباطات دولت ترکیه هم در حساب های کاربری خود در شبکههای اجتماعی نوشتند: "کتاب مقدس مسلمانان به خاطر این اعمال زشت، ذرهای ارزشش را از دست نمیدهد، ولی چشم بستن بر چنین اعمال شنیع شریک جرم است و مقامات سوئدی باید به سرعت وارد عمل شده و موضع روشنی در برابر هرگونه مظاهر تروریسم اتخاذ کنند."
همچنین مردم استان الحدیده در غرب یمن پس از اقامه نماز جمعه در محکومیت هتک حرمت قرآن کریم، تجمع اعتراضآمیز برگزار کردند.
در این گزارش آمده است، شرکتکنندگان در این تجمع، تکرار آتش زدن قرآن کریم را در ادامه جنگ رژیم صهیونیستی و توطئه ضد دین و خیانت به مسائل امت اسلامی در سایه ضعف رژیمهای عربی و سازش آنها با این رژیم دانستند.
براساس این گزارش، دبیر خانه سازمان همکاری اسلامی اعلام کرد: هفته آینده نشست فوق العاده این سازمان در شهر جده عربستان با هدف بررسی اهانت به قرآن کریم در سوئد برگزار میشود.
دبیرخانه سازمان همکاری اسلامی همچنین افزود: این نشست بنابه دعوت عربستان سعودی به عنوان رئیس دورهای این سازمان برگزار خواهد شد.
سازمانهای مردم نهاد و شهروندان در استان دیاربکر ترکیه نیز با برگزاری تجمعی به سوزاندن قرآن در مقابل مسجدی در استکهلم، پایتخت سوئد اعتراض کردند.
نمایندگان سازمانهای مردم نهاد اسلامی دیاربکر که پس از اقامه نماز جمعه در مسجد اولو در مرکز شهر گردهم آمدند، با حمل بنر، شعارهایی با مضمون «مسلمان نخواب، مواظب قرآن باش» و «تحریم؛ گام موثر» سر دادند.
«گنادی آسکالدوویچ» نماینده ویژه وزارت خارجه روسیه در امور همکاری در زمینه نظارت بر حق آزادی مذهب هم در این باره گفت: "روسیه چنین اقدام موهنی را با قاطعیت رد میکند."
این دیپلمات روس افزود: "جامعه جهانی باید مشترکا با نقض شرمآور حقوق مومنان مخالفت کند."
آسکالدوویچ هشدار داد: "معافیت از مجازات در چنین مسائلی به تبعات فاجعه بار غیرقابل پیشبینی منجر میشود."
تکرار این اقدام جنایتکارانه در کشوری غربی که پیشتر هم شاهد هتک حرمت مقدسات اسلامی بوده، باعث واکنشهای گسترده جهانی به ویژه در جهان اسلام شد.
کشورهای ایران، ترکیه، امارات، عربستان، اردن و چند پایتخت عربی دیگر نیز با صدور بیانیههای شدیداللحن و همچنین احضار سفرای سوئد نزد خود، اعتراضشان را اعلام کردند.
117