"توماس بکت" مشاور وزیر دفاع انگلیس، در دیدار سرلشکر "محمد خالد الخضر" رئیس ستاد مشترک ارتش کویت در این کشور در خصوص گسترش همکاری های نظامی لندن و کویت گفت وگو کرد.

به گزارش ایران پرس به نقل از ایرنا، پیشتر دولت لندن با اعزام هیاتی تجاری به کویت به سرپرستی وزیر بازرگانی انگلیس، از توافق بر سر افزایش سرمایه گذاری های خود در کویت خبر داده بود.

در ماه های گذشته کشورهای عرب حاشیه خلیج فارس شاهد سفرهای مقامات انگلیسی از جمله "ترزا می" نخست وزیر و "بوریس جانسون" وزیر خارجه انگلیس بوده اند.

"بوریس جانسون"، 9 دسامبر در سفر منطقه ای خود به کشورهای عرب حاشیه خلیج فارس به منامه پایتخت بحرین رفت و با هدف گسترش همکاری های انگلیس و بحرین به ویژه در حوزه های اقتصادی و نظامی با پادشاه این کشور دیدار کرد.

پیش از آن نیز "تراز می" که 6 دسامبر برای شرکت در سی و هفتمین نشست شورای همکاری خلیج فارس و دیدار با رهبران کشورهای عربی به منامه، پایتخت بحرین سفر کرده بود در دیدار با "حمد بن عیسی آل خلیفه"راهکارهای موجود در جهت گسترش روابط دوجانبه میان لندن و منامه را بررسی کرده بود.

درحالی مقامات انگلیسی برای گسترش روابط اقتصادی و نظامی خود به بحرین سفر می کنند که رژیم آل خلیفه از سوی بسیاری از مجامع بین المللی به نقض حقوق بشر متهم است و صدها نفر از فعالان سیاسی و مذهبی بحرینی در زندان به سر می برند.

با این حال در سایه تشدید سیاست‌های سرکوب مخالفان از سوی رژیم آل خلیفه، انگلیس و بحرین در ششم دسامبر سال 2014 توافقنامۀ تقویت و گسترش حضور نیروی دریایی انگلیس در منطقۀ خلیج فارس را امضا کردند.

این توافقنامۀ بنا بر اعلام فعالان حقوق بشری، «پاداش» سکوت لندن در قبال نقض حقوق بشر در بحرین است. انگلیس به دلیل محکوم نکردن سرکوب خشونت‌آمیز معترضان طرفدار دموکراسی در بحرین مورد انتقاد فعالان حقوق بشری و مجامع بین المللی است.

لندن همچنین متهم شده‌است که حقوق بشر را قربانی معاملات تجاری و نظامی خود با پادشاهی آل‌خلیفه کرده‌است. بحرین از فوریه 2011 صحنه اعتراضات مسالمت آمیز ضد رژیم آل خلیفه است.

مردم بحرین خواهان اصلاحات سیاسی، آزادی، برقراری عدالت، رفع تبعیض و روی کار آمدن نظامی منتخب در کشورشان هستند، اما رژیم آل خلیفه همواره با سرکوب، به اعتراض آنان پاسخ می‌دهد.118/117

بیشتر بخوانید:

 تلاش انگلیس برای گسترش روابط نظامی با کویت